[ul.Podwisłocze] Resovia Sky (Hreit)

Inwestycje mieszkaniowe które na pewno bądź prawdopodobnie nigdy nie doczekają się realizacji

Re: [ul.Podwisłocze] Resovia Sky (Hreit)

Postautor: letowniak » 07 gru 2023, 14:19

Grupa ma naście spółek, z których nie wiadomo do końca które tak naprawdę mają majątek w postaci np gruntu, a które udają że kopią 3 rok tę dziurę w ziemi
Hardkloc - developer oferujący mieszkania w najwyższej jakości klocach
letowniak
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 21 lip 2014, 1:55

Postautor: Patryk M » 07 gru 2023, 14:57

Tak było i raczej się nie zmieniło:
Resovia Sky - to spółka celowa powołana do realizacji projektu, która jest właścicielem gruntu.
South Star Development – to spółka udziałowiec większościowy, posiadający ponad 50 % udziałów w spółce celowej.
Hreit spółka akcyjna – odpowiedzialna za organizację całego procesu, zarówno realizacji jak i sprzedaży inwestycji.
Patryk M
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 27 kwie 2021, 20:02

Postautor: Patryk M » 10 gru 2023, 10:12

Fot. Patryk Ogorzałek .. Agencja Wyborcza.pl.jpg
Fot. Patryk Ogorzałek .. Agencja Wyborcza.pl.jpg (387.4 KiB) Przeglądany 2945 razy

Źródło:
https://rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/7,3 ... B.1-L.1.zw
Patryk M
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 27 kwie 2021, 20:02

Postautor: Jaskobrot » 10 gru 2023, 17:19

Sen zimowy ich ogarnal tak szybko, ze nie zdazyli zabrac zepsutej koparki :lol:
Jaskobrot
Maniak
Maniak

Na forum od: 15 sty 2017, 17:21

Postautor: Doniek » 11 gru 2023, 7:49

Może nie o tej inwestycji, ale o ten już stojącej na zdjęciu. Za każdym razem jak to widzę zastanawiam się jak to możliwe, dlaczego? Co autor miał na myśli i co to ma symbolizować Ten miraż kolorów, poziomów, elewacji i stylów. Kłująca w oczy asymetria i i brak harmonii, czy ma zatrzymać przechodnia i zmusić go głębszej refleksji? Niby jedna forma, a z każdej strony jakby osobno, jakby osobny byt który z tego chaosu miejskiego scalił się jedność. Czy to ma symbolizować nasze społeczeństwo? Biedne niskie warstwy i bogate wyższe sfery, w ostateczności jednak razem? Jest tak wiele pytań a tak mało odpowiedzi...

;)
Doniek
Maniak
Maniak

Na forum od: 13 mar 2017, 23:32

Postautor: Jaskobrot » 12 gru 2023, 15:47

Doniek, wybacz. Na ktorejs podstronie obiecales, ze juz nie bedziesz sie udzielal na tym forum. Daj sobie luz (a innym odpoczac od siebie). Ględzusz potwornie. Zmien miasto albo co, bo gwiazdorzysz niczym pisowiec w sejmie.
Jaskobrot
Maniak
Maniak

Na forum od: 15 sty 2017, 17:21

Postautor: Doniek » 13 gru 2023, 7:50

Panie Jaskobrot czytaj Pan uważnie, bo mnie Pan z kimś innym pomylił. A to, że w prześmiewczy sposób wyraziłem swoja opinię o budynku, nie odbieraj mi takiego prawa.
Doniek
Maniak
Maniak

Na forum od: 13 mar 2017, 23:32

Postautor: konradp » 13 gru 2023, 15:50

@Doniek
Mi się podobała ta interpretacja :). Ja mam ukute pojęcie na takie "obiekty": Architektura społecznego niepokoju :lol:
Awatar użytkownika
konradp
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 sty 2018, 17:28

Postautor: WGW » 17 gru 2023, 10:02

Czy jest tutaj ktoś kto wpłacił zaliczki na mieszkanie w tej inwestycji? Chciałabym nawiązać kontakt ponieważ bardzo niepokoi mnie sytuacja Spółki i brak postępów prac na budowie.
WGW
Świeżak

Na forum od: 17 gru 2023, 9:50

Postautor: Oilman » 18 gru 2023, 9:32

Dzień dobry,

Prawie podpisałem umowę ale zaczęły do mnie trafiać niepokojące informacje na temat ich innych inwestycji w kraju oraz na temat sposobu finansowania tej inwestycji, dlatego zrezygnowałem. Później miałem jeszcze dwa telefony od dewelopera i przedstawiłem co mnie niepokoi w tej inwestycji, a Pan który do mnie dzwonił odpierał oczywiście wszystkie zarzuty, powiedział że już lada dzień będą wbijać larseny (rozmowa odbyła się końcem października) jak widać nic się nie dzieje...
Oilman
Świeżak

Na forum od: 06 sty 2020, 16:18

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje niezrealizowane