To jest znak czasu i styl obecny w architekturze światowej co najmniej od 20 lat. (...) Jeśli czynić zarzut z prostoty wybranych form architektonicznych, to trzeba by to kierować względem całego dominującego nurtu w architekturze współczesnej.
czy możecie na forum swojej gazety lub strony internetowej zrobić sondę co o zwycięskim projekcie myślą mieszkańcy?
littlemonster00 pisze:To nawet dosyć smutne.
Ratusz jest ładny owszem, ale czy to powinno pozwalać na zostawienie dziury w zabudowie?
foreigner pisze:To jest znak czasu i styl obecny w architekturze światowej co najmniej od 20 lat. (...) Jeśli czynić zarzut z prostoty wybranych form architektonicznych, to trzeba by to kierować względem całego dominującego nurtu w architekturze współczesnej.
Otóż to.
foreigner pisze:W wymaganiach konkursowych było, że ma być tylko jedno wejście, od strony rynku.
babrał swego idealnego ascetyczno-platońsko-cośtam bytu poprzez dodawanie na wizce czegoś tak prostackiego
Dosłownie to napisałem wcześniej odnośnie braku wizek wnętrz to kpiłeś abym zgłosił nieuczciwie przeprowadzony konkurs.A tak - można powiedzieć że to tylko 'wizja artysty' a w wymaganiach nie było jak wizki mają być wykonane.
Popatrzyłem na 4 pozostałe wyróżnione prace i na ich wizkach widać takowe wejścia, zawsze mniej więcej w tym samym miejscu. Ale dwie z tych prac (nagrody II i III) mają od Króla Kazimierza jedynie właśnie te wejścia logistyczne (co wynika też z rzutów poziomych). Oznacza to że wygrana praca nie jest wcale tak niedostępna jak niektórzy twierdzą
pjw pisze:, dużo lepszym pomysłem byłoby zrobienie z tego terenu ładnego placu, otwartego, bez budynku.
nie wrysował dachu do wizki co powinno być widoczne. Sam nawet teraz to zauważyłeś ale wcześniej mnie wykpiłeś.
Dosłownie to napisałem wcześniej odnośnie braku wizek wnętrz.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości