[ul. Szopena] Olszynki Park 220m - 41p (ApKlan)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Szopena] Olszynki Park 160m - 36p (ApKlan)

Postautor: gustawtrzmiel » 29 sie 2022, 18:04

Według opinii "fachowców" jedna galeria też się miała zawalić zaraz po oddaniu, w dodatku jeden znany jasnowidz potwierdził tę informację ;)
gustawtrzmiel
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 16 paź 2014, 16:06

Postautor: Rabik » 29 sie 2022, 18:48

forfit pisze:dawno nie tu nie było, ktoś może potwiedzić informacje o problemach w budowie ( pęknięcia bodajże od 12-13 pietra) wychamowaniu budowy i lawinie nadchodządych problemów?

Moje drógie zrudło podwierciło w/w inwormacje ;)
Jasnowidz Krzysztof Jackowski - po 20.09 wszystko sie zafali
Rabik
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 27 sty 2022, 9:46

Postautor: Patryk M » 29 sie 2022, 22:05

Panowie ale coś z tymi plotami o Olszynkach jest; ktoś celowo je rozsiewa i krążą one nie tylko na mieście i tylko tutaj.
Jakiś czas temu od „szaraka” bankowego w Rz. usłyszałem: Co, Olszynki kicha, stoi…i koniec! Podał mi powód – nie chcę pisać, jaki!? – ja mu na to: cały czas pracują na wszystkich frontach, zamontowali ostatnio dźwig zewnętrzny, żaden koniec. Ale to nie tylko w Rz.

Dałem w moim ostatnim poście, przykład od sąsiada z Krakowa, ale to nie tylko on. Ile razy jestem u siebie w Kr. to, ci których to interesuje pytają o Ol. i różne słyszę opinie, w większości pesymistyczne a pochodzą one też od ludzi związanych albo z bankami albo z branżą lub z ich rodzin. Chodzi między innymi, ogólnie mówiąc o sposób finansowania inwestycji.
Nie pisze o tym, by nie dawać życia tym plotkom. Ponadto dla mnie są to bzdury, choć dla kogoś, kto nie jest w temacie mogą być wiarygodne.

Wbrew pozorom Olszynkami interesują się nie tylko potencjalni nabywcy i nie tylko w Rz. Obserwują forum, kamery. Robią to też niektórzy z branży, tak z ciekawości a może i zazdrości. Bo przyznam, że nie spodziewali się tego po Apklan mimo, że wiedzieli o ich planach dotyczących Olszynek. Myśleli, że skończy się na planach albo jak już to o zjeździe z wysokości na W.

Taki drobny ale jednak wymowny przykład jak mogą żyć te ploty, ale tutaj taka drobna i bzdurna: przez jakiś czas, może z miesiąc temu albo nieco więcej, nie działały wszystkie kamery. Dzwonił do mnie znajomy, który ma rezerwację na O.W. i pyta czy tam się coś dzieje, bo słyszał o przerwie z powodu braku kasy i dlatego wyłączyli kamery, żeby nie było tego widać.
No taka niby bzdura ale jednak może być dla niektórych jakimś sygnałem do niepokoju, zwłaszcza jeśli słyszy inne ploty i połączy je wszystkie. Wysłałem mu link kamery na Most Zamkowy niech widzi, że pracują i idą w górę.
Patryk M
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 27 kwie 2021, 20:02

Postautor: peter » 29 sie 2022, 22:38

Niewiem czy pamiętacie ale Apklan nie tak dawno budował 4 większe projekty rownolegle, Witolda Park, bulwary Park, Karoliny i Wieniawskiego licząc koszty tych 4 projekty na raz to takie Olszynki to całe nie wiadomo jaki wyczyn finansowy dla nich jest a poza tym jakby nie mieli kasy to by na projektancie nie kupowali działek pod 23 nowe bloki :lol: olszynki są już sprzedane tez w min 50%, zmienili pozwolenie na budowę aby je jeszcze powiększyć, tempo wzrosło, pełno materiałów budowlanych na placu, także oprócz gadania kogoś ze będą jakieś problemy to nic na to nie wskazuje aby ta inwestycja nie była dokończona,
peter
Maniak
Maniak

Na forum od: 04 paź 2014, 18:21

Postautor: arek898 » 29 sie 2022, 23:49

Myślę, że plotki wynikają po prostu z niewiary, że coś takiego rzeczywiście jest w stanie się wybudować w mieście pokroju Rze i krążą mity… ;)
Ostatnio słyszałem plotkę od znajomej, że Olszynki są beznadziejne bo mieszkania są ciasne, źle rozplanowane i z łazienki od razu wpada się na kuchnie… no i tu mam problem, bo każde piętro jest inne i praktycznie nie ma dwóch identycznych mieszkań w tym kompleksie… a mieszkania mają różne układy i wielkości… Więc plotki wyssane z palca.

Sprzedaż mieszkań w Olszynkach jest dobra, myśle że jeśli chodzi o finansowanie to jest z tym dobrze i mogą być wszyscy spokojni. Niech świadczy o tym fakt, że Pan Piotr Kawalec ciagle jest na jakiś wakacjach… w miesiącu to i bywa 2 razy na wyjeździe zagranicznym… a w przerwach dogląda inwestycji - wiem, bo dodaje chętnie zdjęcia na Google Maps ze swoich pobytów ;) Gdyby się palił grunt pod nogami, to były na miejscu… nie jeździłby ciagle, a praktycznie go nie ma.

Rzeczywiście zastój był na początku lata - wynikał chyba z braku materiałów. Jak wiemy, teraz na składach budowlanych nie brakuje niczego - np. stal staniała o polowe bo brakuje klientów. I widać wyrażnie, ze przyśpieszyli.

Gdyby były problemy to również optymalizowaliby projekt i założenia… a widzimy, że wręcz kompleks rozbudowują.
arek898
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 03 lut 2022, 17:00

Postautor: Rabik » 30 sie 2022, 12:36

Forfik w innym wątku poczynił taki wpis.
Czyli umie pisać w naszym języku, nawet z zachowaną składnią - i o dziwo denerwuje go trolowani ;)
Minął jakiś czas i demencja postępuje
Sorki za OT ;)

forfit pisze:
Doniek pisze:Czy ktoś może z administracji w jakiś sposób wpłynąć na tego Vipa? Przecież te posty to jawny trolling. Zaraz usłyszymy, że odbiór przez organ nadzóru budowlanego nie jest potrzebny, bo trzeba się kierować dobra intencją deweloperów i krzywe sciany np. to norma u większości więc nie ma co się przejmować latającymi drzwami czy brakiem poziomów.

Zgodzę się. Większość osób wchodzi tu aby dowiedzieć jak wygląda developer jego postępowanie i podejście do nabywców a przede wszystkim wykonanie - sam wchodziłem tu z tego samego względu.
Skoro jest to forum ogólno-dostępne i wchodzą tu ludzie nowi i to czytają to nie wiem po co tu taki troll jak pisul .. gdzie prawie każdy jego post jest wychwalający i wielbiący developerów.. Którzy powinni budować Dubaj a nie Rzeszowskie budynki sądząc po tym co pisze ten Pan bo jest to idealne budownictwo ;)

Druga kwestia to taka że wiadomo rączka rączkę myje :) Nie można nic zrobić wolność słowa itd, tylko szkoda że to działa tylko w jedną stronę, stronę dobrym ziomków forumowych :D Inna prawda nie jest pożądana i negowana tak ja obecnie w Polsce. Niewygodne rzeczy są złe i fuj i jeszcze łamią prawo ..
Moja sugestia może zrobić oddzielny dział dla Pisula i zwolenników żeby tam w spokoju mogli sobie walić kapucyna do zdjęć, perfekcyjnie wykonanych elewacji, wyciętych drzew i prostych ścian.. zaraz pewnie będzie ostrzeżenie na priv albo ban ale no trudno tak właśnie działa to forum jedni mogą inni nie. pa
Rabik
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 27 sty 2022, 9:46

Postautor: pisul » 30 sie 2022, 16:42

Na wieżowcu W kolejne kilka metrów ukończonej elewacji ;)
I panowie demontują siatkę i rusztowania od dołu:

Zbliżenia z kamerki wczoraj/dziś:

Obrazek

Obrazek

Ile będzie odsłonięte elewacji "na gotowo"(3 ramki rusztowania) widać od strony ul.Killara:

Obrazek

Obrazek
źródło: https://olszynkipark.pl/kamery-online/

Na części handlowej też gonią:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: Patryk M » 30 sie 2022, 17:34

Z drugiej strony:
Załączniki
olu1_IMG_20220830_164117.jpg
olu1_IMG_20220830_164117.jpg (336.27 KiB) Przeglądany 2190 razy
olu2_IMG_20220830_165630~2.jpg
olu2_IMG_20220830_165630~2.jpg (508.31 KiB) Przeglądany 2190 razy
Patryk M
Fanatyk
Fanatyk

Postautor: Jaskobrot » 30 sie 2022, 18:38

Pisul nie podniecaj sie, prosze... gdyby drapacze chmur budowano w tym tempie, to dzieci mlodych robotnikow doczekiwalyby na takich budowach emerytur.
Jaskobrot
Maniak
Maniak

Na forum od: 15 sty 2017, 17:21

Postautor: Patryk M » 31 sie 2022, 11:42

Po demontażu rusztowań, kolejne piętra elewacji z każdej strony prawie gotowe:
Załączniki
olwe_IMG_20220831_102437~3.jpg
olwe_IMG_20220831_102437~3.jpg (366.98 KiB) Przeglądany 1942 razy
Patryk M
Fanatyk
Fanatyk

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa