[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projekt

Postautor: MichałM » 27 sie 2020, 16:04

Ja jestem już po poniedziałkowym odbiorze technicznym. Korzystałem z pomocy fachowca od odbiorów bo się totalnie nie znam. Odbiór trwał grubo ponad godzinę. Faktycznie wody i prądu nie sprawdzał. Ale kierownik bud. stwierdził że prąd i woda do czasu wykończenia (przynajmniej u mnie dopiero pewnie w 2 połowie września) może będzie i skoro by coś nie działało to pójdzie z gwarancji czy rękojmi. Poza tym ten co odbierał stwierdził że poza kiepskim sufitem mieszkanie jest wyjątkowo jak na dzisiejsze standardy solidnie zrobione więc może w wodzie i prądzie problemów nie będzie. A i jeden kąt jeszcze do poprawy. Przy odbiorze już po usunięciu usterek jeszcze mają dać próg wejściowy, zaślepki do drzwi i regulatory na kaloryfery.

PS poza tym w mieszkaniu chyba prąd jest bo się domofon świeci i inne lampki na klatce tylko z prądu z budowy. Można podpisać z nimi umowę jakaś ryczałtową i będzie do wykańczania.
MichałM
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 28 maja 2020, 10:43

Postautor: Toczi » 27 sie 2020, 20:31

W którym bloku robiłeś odbiór tych blokach Karpat Budu czy Projektanta?
Toczi
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 08 lip 2018, 8:07

Postautor: TomekRzeszow » 28 sie 2020, 8:00

KLAUS1978 pisze:Tomek - które mieszkanie masz, że pralka jest w beznadziejnym miejscu?
Chyba mamy podobny problem...

Hej, nie tyle w beznadziejnym miejscu bo zgodnie z projektem i tam zostanie, ale miejsce przyłącza wody na beznadziejnej wysokości, bo wnęka ma mniej więcej tyle co glebokosc pralki , a zawór na wysokości środka pralki (tył bębna) gdzie jest największą głębokość. Muszę to zmienić bo będzie wystawać.
Ostatnio zmieniony 28 sie 2020, 8:00 przez TomekRzeszow, łącznie zmieniany 1 raz
TomekRzeszow
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 04 lip 2017, 17:52

Postautor: MichałM » 28 sie 2020, 8:00

Blok nr 43 budowany przez Arkadę.
MichałM
Bywalec+
Bywalec+

Postautor: TomekRzeszow » 28 sie 2020, 8:03

MichałM pisze:
PS poza tym w mieszkaniu chyba prąd jest bo się domofon świeci i inne lampki na klatce tylko z prądu z budowy. Można podpisać z nimi umowę jakaś ryczałtową i będzie do wykańczania.

Domofony jak i niektóre lampy na klatce są na zasilaniu awaryjnym wydaje mi się. Więc jako tako nie ma zasilania w mieszkaniach. Średnio to możliwe bez licznika. Musiałoby być to jakoś zmostkowane a nie możliwe że tak jest. Powiesz coś więcej na temat tego ryczałtu za prąd? Ile by to miało wynosić ?
TomekRzeszow
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 04 lip 2017, 17:52

Postautor: MichałM » 28 sie 2020, 8:31

No może faktycznie tak być z tym prądem. Coś mówili o 100 zł/miesiąc.
Co do pralki też będe przerabiał zawór i gniazdo nad pralkę po pierwsze by ocalić kilka cm a po drugie by móc łatwo zamknąć zawór i wyjąć wtyczkę. U moich znajomych 2 letnia pralka podłaczona do zasilania ale nie włączona się zapaliła i nieplanowany remont łazienki.
MichałM
Bywalec+
Bywalec+

Postautor: ArtC » 28 sie 2020, 9:22

Hej!

Ja również odebrałem mieszkanie (bud 43) w tym tygodniu do wykańczania. Generalnie fachowiec, który był ze mną powiedział, że jest solidnie a takich tynków na inwestycji dawno nie widział (pomijam jakieś drobne ryski). Prądu i wody nie było na odbiorze - ja elektrykę wcześniej sam sobie sprawdziłem, miałem dużo zmian i poprosiłem elektryka żeby mi na 2h włączył prąd i wszystko jest ok. Co do prądu w mieszkaniu - można za 100 pln z budowy (30 pln aktywacja). Woda ma się pojawić może w przyszłym tygodniu, więc w połowie września będzie wszystko oprócz windy (tu musi być prąd z PGE).
ArtC
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 29 lis 2019, 9:29

Postautor: Toczi » 28 sie 2020, 13:52

MichałM pisze:Blok nr 43 budowany przez Arkadę.

Ale ten blok sprzedawał Tobie Karpat Bud czy Projektant ?
Toczi
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 08 lip 2018, 8:07

Postautor: ERz » 28 sie 2020, 15:37

Blok 43 sprzedawał Projektant. Dziś dowiedziałam się w SM ze dalej nie wiedza kiedy będą formalne odbiory mieszkań, być może nawet nie w tym roku. PGE ma czas do końca listopada. Kazali dzwonić w połowie września i pytać - być może będzie wiadomo coś więcej.
ERz
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 mar 2018, 15:08

Postautor: ArtC » 28 sie 2020, 16:37

Czy ktoś może orientuje się jaki jest rzeczywisty powód problemu z przyłączem z PGE? Przecież to nie pierwsza ich inwestycja razem, bloki obok mają podłączenie (apartamenty i osiedle karoliny) a tu umowa podpisana 01.2019 z terminem na 06.2020 a jak się okazuje dalej nic nie ma... Ja tą informację rozumiem jako "nie wcześniej niż 1 grudnia". Ktoś ma jakie info?
ArtC
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 29 lis 2019, 9:29

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa