[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: bartek86 » 09 cze 2017, 11:39

JanzRzeszowa pisze:
bartek86 pisze:
JanzRzeszowa pisze:Bartek86, czy Ty możesz w swoich blokach pozbierać (jest tam co by nie mówić 120 lokali sprzedanych) trochę podpisów?

Ja także postaram się trochę pobiegać z sąsiadami i pozbierać.
Załączam treść pisma i mapkę poglądową.

Chętnie bym pomógł, tylko jak ja teraz mogę pomóc? Na forum to może mam kontakt z 10 osobami co będą mieszkać na nowych budynkach. Fakt jest ok. 120 mieszkań, ale budowa trwa i nie ma za bardzo jak do nich dojść. Obecnie mieszkam na Podwisłoczu i za bardzo to nie wiem co miałbym zrobić. Sam oczywiście chętnie podjadę w któryś dzień i podpiszę petycje, ale co więcej mogę? Jeśli blok byłby oddany to mógłbym porozwieszać informację, czy popukać. Jakieś pomysły?

To zawiadom te 10 osób i niech podejdą do administracji w wolnej chwili...

Ok, żaden problem. A takie pytanie: Jeśli niektórzy z nas mają adresy poza Rzeszów, to czy nie stanowi to problemu ???
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: JanzRzeszowa » 09 cze 2017, 11:44

bartek86 pisze:
Ok, żaden problem. A takie pytanie: Jeśli niektórzy z nas mają adresy poza Rzeszów, to czy nie stanowi to problemu ???

Nie. Ponieważ wpisujecie adresy pod którymi będziecie mieszkać.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: quadrifoglio990 » 09 cze 2017, 15:51

Witam,
mam dwa pytania odnośnie mieszkań na Słonecznym Stoku, chodzi o zakup mieszkania w inwestycji F11 ale pytania są raczej ogólne do osób które już posiadają mieszkanie:
- jakie są miesięczne koszty utrzymania takiego mieszkania ok 40m2? Chodzi o wszystkie opłaty stałe tj. wywóz śmieci oraz bieżące, głównie mam na myśli ogrzewanie w zimie
- jakie są opłaty za miejsce postojowe w garażu podziemnym i na jakiej wielkości miejsce można liczyć?
- jakiej wielkości są komórki lokatorskie w mieszkaniach?
quadrifoglio990
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 12 maja 2017, 11:37

Postautor: Vube » 09 cze 2017, 17:47

quadrifoglio990 pisze:Witam,
mam dwa pytania

a jednak trzy :D

quadrifoglio990 pisze:- jakie są miesięczne koszty utrzymania takiego mieszkania ok 40m2? Chodzi o wszystkie opłaty stałe tj. wywóz śmieci oraz bieżące, głównie mam na myśli ogrzewanie w zimie

mi w tej chwili czynsz wychodzi 190zł, co do ogrzewania to najprawdopodobniej będzie z piecyka dwufunkcyjnego więc sam płacisz za gaz (możesz dowiedziec sie w spółdzielni czy takie rozwiązanie ogrzewania będzie na tych blokach). Narazie miałem tylko rachunki prognozowane po 250-300zł, rozliczenie będzie pewnie później więc ciężko powiedziec. Pierwsza zima podobno najgorsza.

quadrifoglio990 pisze:- jakie są opłaty za miejsce postojowe w garażu podziemnym i na jakiej wielkości miejsce można liczyć?

czynsz co miesięczny, około 45zł, rozmiary różne, możesz dowiedziec sie w spółdzielni co do szczegółów

quadrifoglio990 pisze:- jakiej wielkości są komórki lokatorskie w mieszkaniach?

około 9 metrów kwadratowych
Vube
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 17 mar 2016, 7:40

Postautor: quadrifoglio990 » 09 cze 2017, 21:15

Dzięki Vube, faktycznie trochę więcej tych pytań :-)

Mam jeszcze jedno - czy dojazd do tych inwestycji F11 i G11czyli kawałek Baligrodzkiej jest już gotowy? Czy dopiero będą robić razem z inwestycjami?
quadrifoglio990
Rozkręca się
Rozkręca się

Postautor: JanzRzeszowa » 10 cze 2017, 10:16

quadrifoglio990 pisze:Dzięki Vube, faktycznie trochę więcej tych pytań :-)

Mam jeszcze jedno - czy dojazd do tych inwestycji F11 i G11 czyli kawałek Baligrodzkiej jest już gotowy? Czy dopiero będą robić razem z inwestycjami?

Przecież mieszkania z F-11 sprzedawane są z miejscem postojowym w cenie m2 (ok 4500zł/m2) w bloku 25 i 26 (i tu żadnych wynajmów nie będzie, bo cena za miejsce wynosi ok 12-13 tys zł), ale już w bloku np. nr 27 cena jest bez miejsca i wynosi ok 4200 zł/m2.
Co do dróg, to na razie do F-11 nie ma dojazdu, bo droga o której pisałem jest dopiero przed przetargiem z UM, a z G-11 jest lepiej.
Zapytaj czy SM w F-11 będzie nadal opierało się na gazie czy może podczepi sie do wieżowców Admy z ciepłem miejskim i wówczas opłaty mogą być inne.
Mówili wam jakie są terminy realne oddania F-11?
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: quadrifoglio990 » 10 cze 2017, 15:34

JanzRzeszowa pisze:Przecież mieszkania z F-11 sprzedawane są z miejscem postojowym w cenie m2 (ok 4500zł/m2) w bloku 25 i 26 (i tu żadnych wynajmów nie będzie, bo cena za miejsce wynosi ok 12-13 tys zł), ale już w bloku np. nr 27 cena jest bez miejsca i wynosi ok 4200 zł/m2.

W blokach 25 i 26 będzie opłata za miejsce ok 50zł/msc, nie wiem jak w bloku 27 bo o to się nie pytałem

JanzRzeszowa pisze:Zapytaj czy SM w F-11 będzie nadal opierało się na gazie czy może podczepi sie do wieżowców Admy z ciepłem miejskim i wówczas opłaty mogą być inne.
Mówili wam jakie są terminy realne oddania F-11?

W F11 będzie dalej gazowe, co do terminów to we wrześniu mają ruszyć z budową a gdzies ok czerwca 2019 ma być oddanie.
quadrifoglio990
Rozkręca się
Rozkręca się

Postautor: JanzRzeszowa » 10 cze 2017, 16:59

quadrifoglio990 pisze:
JanzRzeszowa pisze:Przecież mieszkania z F-11 sprzedawane są z miejscem postojowym w cenie m2 (ok 4500zł/m2) w bloku 25 i 26 (i tu żadnych wynajmów nie będzie, bo cena za miejsce wynosi ok 12-13 tys zł), ale już w bloku np. nr 27 cena jest bez miejsca i wynosi ok 4200 zł/m2.

W blokach 25 i 26 będzie opłata za miejsce ok 50zł/msc, nie wiem jak w bloku 27 bo o to się nie pytałem

To co oznacza to?
"Budynek wielorodzinny nr 25 - mieszkania wraz z przynależnym miejscem postojowym w cenie"
"Budynek wielorodzinny nr 26 - mieszkania wraz z przynależnym miejscem postojowym w cenie"
To cytat z ogłoszeń SM.
Także, lepiej dopytaj...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: quadrifoglio990 » 10 cze 2017, 18:52

JanzRzeszowa pisze:Także, lepiej dopytaj...

Byłem, pytałem - może chodzi o to że tam w 25 i 26 jest tyle samo miejsc co mieszkań i opłata jest obowiązkowa, a w 27 miejsc jest mniej i nie każdy musi brać miejsce.
quadrifoglio990
Rozkręca się
Rozkręca się

Postautor: bartek86 » 11 cze 2017, 0:26

Budowa ADMA - 10.06 - koniec dnia.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I kilka refleksji i pytań.
1. Wg harmonogramu budowa miała zakończyć się 31.05 (zmieniono na 31.07 z powodu "zaskakującej" zimy, która zaskoczyła Polskę i woj. podkarpackie, miasto Rzeszów), Dodam, że mieszkamy w klimacie umiarkowanym i uczą tego już chyba w podstawówce, wynika, więc, że mamy chyba w kraju chyba 4 pory roku? każde dziecko w szkole wie, że mamy zimę, a jak mamy zimę to jest śnieg, jest biało i mamy chyba mrozy, tak? Oczywiście w tym roku zima była sroga i ostra co każdy widział. Co jeśli w tym roku będzie podobnie? (dot. również nowych inwestycji).
2. Budowa opóźnia się już oficjalnie o 2 miesiące i mimo wszystko klienci nie otrzymali żadnego pisma (ja przynajmniej nic nie dostałem), dostaliśmy tylko informacje, że mamy możliwość przeniesienia ostatniej transzy na koniec lipca (ja zapłaciłem odrazu, bo chciałem mieć spokój), ale najlepsze jest w tym wszystkim, że zmiana wpłaty ostatniej transzy wiąże się z aneksem .... który jest płatny !!! (u mnie o ile się nie mylę było 300zł). Czy w tym kraju to jest normalne, że klient, za ciężko zarobione pieniążki, za otrzymany kredyt za który zapłacił już prowizje, inne opłaty ukryte musi dodatkowo jeszcze płacić 300zł za to, że to nie jego wina? chory kraj .... ale lepiej nie będę się rozpisywał o innych opłatach ...
3. Czy po powyższych zdjęciach można wierzyć, że do dnia 31.07 zakończy się budowa? śmiej twierdzić, że nie ..... elewacje na B2, windy, płytki na balkonach, szkło na balkonach, malowanie i płytowanie klatek schodowych, montaż drzwi wejściowych, montaż grzejników, montaż drzwi garażowych, montaż logoterm, montaż wideodomofonów, wykończenie terenu wokół bloku, plac zabaw, chodniki, parkingi, oświetlenie, drogi, podłączenie mpec (trwa)
4. Czy nie jest czasem tak, że żeby oddać inwestycję należy oddać zarówno B2 i B3 ??? bo nawet jeśli B3 wyrobi się w czasie, to B2 raczej nie zdąży.
5. Umowa obejmuje następujące terminy: do 31.05 - zakończenie budowy, do 31.10 - przekazanie kluczy, do 31.12 - przekazanie własności. Pytanie do innych mieszkańców, którzy już mają swoje M i przeszli ten ciężki okres,
- co się stanie jeśli budowa nie będzie gotowa do 31.07?
- co się stanie jeśli nie będzie przekazania kluczy do 31.10?
- co się stanie jeśli do 31.12 nie będzie aktów notarialnych?
- kiedy można naliczać odsetki za niedotrzymanie terminów?
- czy teraz już czy na jakimkolwiek etapie konsument może coś zrobić? coś wskórać?
- czy deweloper może oddać/ odebrać inwestycję bez dróg? bo z informacji jakie uzyskałem wynika, że droga dojazdowa ul. Żmigrodzka w dół kierunek galeria nie będzie wykonywana (ma to robić chyba miasto, a przetargu ponoć jeszcze nie ma) - jeśli się mylę, przepraszam za wprowadzenie w błąd
- czy skoro etap 7 obejmuje chodniki, oświetlenie, drogi to można bez skończenia ich pobrać ostatnią transzę i zakończyć inwestycję? bo coś czuję, że szykują się piękne widoki bez dróg przez okres 1-2lat lub gorzej.
- czy ktokolwiek z przyszłych mieszkańców bloków B2 i B3 ma jakieś dodatkowe informacje, którymi może się podzielić? odnośnie terminów oddania kluczy, odnośnie prac wewnątrz, odnośnie dróg wokół bloków ? czy ktokolwiek coś wie? bo zbliżamy się ku końcowi, a wszyscy ukryci i nie udzielają żadnych informacji, czy wam to wszystko się podoba i nie macie o nic obaw?
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa