Stan na sobotę: ocieplali murki styropianem wokół B3, przekopali dół pod rury mpec na 2 stronę (pewnie pod przyszłe B5, B6). Pozostały 2 miesiące i czekamy na dalszy rozwój wydarzeń

JanzRzeszowa pisze:A propos-b2 i b3 oraz dojazdu do nich... jak łatwo dostrzec b2 ma dojazd od strony wsch po istniejących płytach, natomiast b3 ma dojazd od nieistniejącej Żmigrodzkiej.
W związku z tym, takie pytania do przyszłych mieszkańców tych bloków:
1. Czy Adma wspomina wam o wykończeniu dojazdów i terminach?
2. Czy zamierza we własnym zakresie coś z tych dojazdów zrobić? (jakaś tymczasówka)
3. Czy deweloper będzie czekał na rozstrzygniecie przetargu i budowę tej drogi przez UM?
4. Przypominam, także, że w ramach pożyczki UM dostanie od Projektanta kasę na odcinek Żmigrodzka - Baligrodzka. Oczywiście są to pieniądze członków Spóldzielni. A propos-sam Prezes Węgrzyn na ostatnim Walnym złożył wniosek o "zobligowanie" władz miasta - poprzez naciski ze strony członków SM i Zarządu - o partycypowanie w kosztach przez Admę. Chodzi o drogi, chodniki, miejsca parkingowe, części wspólne zieleni, etc.
bartek86 pisze:JanzRzeszowa pisze:A propos-b2 i b3 oraz dojazdu do nich... jak łatwo dostrzec b2 ma dojazd od strony wsch po istniejących płytach, natomiast b3 ma dojazd od nieistniejącej Żmigrodzkiej.
W związku z tym, takie pytania do przyszłych mieszkańców tych bloków:
1. Czy Adma wspomina wam o wykończeniu dojazdów i terminach?
2. Czy zamierza we własnym zakresie coś z tych dojazdów zrobić? (jakaś tymczasówka)
3. Czy deweloper będzie czekał na rozstrzygniecie przetargu i budowę tej drogi przez UM?
4. Przypominam, także, że w ramach pożyczki UM dostanie od Projektanta kasę na odcinek Żmigrodzka - Baligrodzka. Oczywiście są to pieniądze członków Spóldzielni. A propos-sam Prezes Węgrzyn na ostatnim Walnym złożył wniosek o "zobligowanie" władz miasta - poprzez naciski ze strony członków SM i Zarządu - o partycypowanie w kosztach przez Admę. Chodzi o drogi, chodniki, miejsca parkingowe, części wspólne zieleni, etc.
Szczerze powiedziawszy to zadałeś trafne pytanie. Ciężko odpowiedzieć, jedynie co pamiętam jak pytałem to usłyszałem, że ADMA ma to robić, a dwa to całe zagospodarowanie jest w umowie deweloperskiej i jak nie będzie zrobione zagospodarowanie (drogi, chodniki, oświetlenie) to ADMA nie dostanie kasy z rachunków powierniczych. Nie zastanawiałem się tak szczegółowo jak Ty, ale żeby nie było jaj, że ADMA odda budynki bez dojazdu (dojazdem będzie błoto przez 1-2lata). Na chwilę obecną wydaje się niemożliwe to co piszesz, ale przykład z ul. Żmigrodzką powoduje, że we wszystko jestem w stanie uwierzyć.
nyala pisze:A czy to na pewno jest pod b5 tylko? Bo na tej mapce z Admy zamieszonej na poniższej stronie jakoś inaczej to wypada...
http://inwestycje-rzeszow.pl/viewtopic.php?f=17&t=41&start=1290
Jakby obecna płyta była pod b5 tylko, to czy zmieści im się jeszcze po prawej stronie odstęp między blokami + druga taka sama pod b6 + wjazd do b6 na przedłużeniu Brzozowskiej?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości