[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: bartek86 » 05 cze 2017, 10:20

Z budowy ADMY:
Stan na sobotę: ocieplali murki styropianem wokół B3, przekopali dół pod rury mpec na 2 stronę (pewnie pod przyszłe B5, B6). Pozostały 2 miesiące i czekamy na dalszy rozwój wydarzeń :) Z elewacją spokojnie zdążą, bo lada moment ściągną większość rusztowań, z murkami zapewne też. W środku pracę pewnie będą trwać do ostatniego dnia i pozostaje tylko zagospodarowanie terenu ..... ciekawe za ile z nim ruszą ?
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: JanzRzeszowa » 05 cze 2017, 11:46

A propos-b2 i b3 oraz dojazdu do nich... jak łatwo dostrzec b2 ma dojazd od strony wsch po istniejących płytach, natomiast b3 ma dojazd od nieistniejącej Żmigrodzkiej.
W związku z tym, takie pytania do przyszłych mieszkańców tych bloków:
1. Czy Adma wspomina wam o wykończeniu dojazdów i terminach?
2. Czy zamierza we własnym zakresie coś z tych dojazdów zrobić? (jakaś tymczasówka)
3. Czy deweloper będzie czekał na rozstrzygniecie przetargu i budowę tej drogi przez UM?
4. Przypominam, także, że w ramach pożyczki UM dostanie od Projektanta kasę na odcinek Żmigrodzka - Baligrodzka. Oczywiście są to pieniądze członków Spóldzielni. A propos-sam Prezes Węgrzyn na ostatnim Walnym złożył wniosek o "zobligowanie" władz miasta - poprzez naciski ze strony członków SM i Zarządu - o partycypowanie w kosztach przez Admę. Chodzi o drogi, chodniki, miejsca parkingowe, części wspólne zieleni, etc.

I w ramach ciekawostki-UM rozpisał właśnie przetarg na oprac dokumentacji proj dot sławetnej Bzianki. Ferenc robi dobrze kilkudziesięciu mieszkacom tej wsi (teraz miasta) i bedzie przebudowywał ok. kilometr drogi od Dębickiej po pętle na Kalinowej. A więc na kompletnym zadupiu. Brawo!
A my czekajmy na łaskę nowych dróg, poszerzenia Karoliny czy przebicia do Wyzwolenia.
http://bip.erzeszow.pl/ogloszenia-komun ... zowie.html
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: bartek86 » 05 cze 2017, 13:56

JanzRzeszowa pisze:A propos-b2 i b3 oraz dojazdu do nich... jak łatwo dostrzec b2 ma dojazd od strony wsch po istniejących płytach, natomiast b3 ma dojazd od nieistniejącej Żmigrodzkiej.
2. Czy zamierza we własnym zakresie coś z tych dojazdów zrobić? (jakaś tymczasówka)
3. Czy deweloper będzie czekał na rozstrzygniecie przetargu i budowę tej drogi przez UM?
4. Przypominam, także, że w ramach pożyczki UM dostanie od Projektanta kasę na odcinek Żmigrodzka - Baligrodzka. Oczywiście są to pieniądze członków Spóldzielni. A propos-sam Prezes Węgrzyn na ostatnim Walnym złożył wniosek o "zobligowanie" władz miasta - poprzez naciski ze strony członków SM i Zarządu - o partycypowanie w kosztach przez Admę. Chodzi o drogi, chodniki, miejsca parkingowe, części wspólne zieleni, etc.

Szczerze powiedziawszy to zadałeś trafne pytanie. Ciężko odpowiedzieć, jedynie co pamiętam jak pytałem to usłyszałem, że ADMA ma to robić, a dwa to całe zagospodarowanie jest w umowie deweloperskiej i jak nie będzie zrobione zagospodarowanie (drogi, chodniki, oświetlenie) to ADMA nie dostanie kasy z rachunków powierniczych. Nie zastanawiałem się tak szczegółowo jak Ty, ale żeby nie było jaj, że ADMA odda budynki bez dojazdu (dojazdem będzie błoto przez 1-2lata). Na chwilę obecną wydaje się niemożliwe to co piszesz, ale przykład z ul. Żmigrodzką powoduje, że we wszystko jestem w stanie uwierzyć.
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: JanzRzeszowa » 05 cze 2017, 14:14

bartek86 pisze:
JanzRzeszowa pisze:A propos-b2 i b3 oraz dojazdu do nich... jak łatwo dostrzec b2 ma dojazd od strony wsch po istniejących płytach, natomiast b3 ma dojazd od nieistniejącej Żmigrodzkiej.

Szczerze powiedziawszy to zadałeś trafne pytanie. Ciężko odpowiedzieć, jedynie co pamiętam jak pytałem to usłyszałem, że ADMA ma to robić, a dwa to całe zagospodarowanie jest w umowie deweloperskiej i jak nie będzie zrobione zagospodarowanie (drogi, chodniki, oświetlenie) to ADMA nie dostanie kasy z rachunków powierniczych. Nie zastanawiałem się tak szczegółowo jak Ty, ale żeby nie było jaj, że ADMA odda budynki bez dojazdu (dojazdem będzie błoto przez 1-2lata). Na chwilę obecną wydaje się niemożliwe to co piszesz, ale przykład z ul. Żmigrodzką powoduje, że we wszystko jestem w stanie uwierzyć.

To, że nie będziecie mieć drogi do b3, do końca lipca to myślę, że to pewniejsze niż pewne. Pytanie tylko kiedy ta droga powstanie. Miasto nie rozpisało jeszcze przetargu na przedłużenie Żmigrodzkiej (przynajmniej ja o tym nic nie słyszałem). Mało tego, coraz częściej UM zrzuca część projektową dróg na SM.
Tu jest jeszcze jeden problem, a mianowicie że komunikacja budowlana do Admowskich b5 i b6 najprawdopodobniej przebiegać będzie częściowo w śladzie projektowanej Żmigrodzkiej-Baligrodzkiej. Dlatego pytałem o prowizorkę drogową.
A propos- macie rachunki powiernicze zamknięte?
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: bartek86 » 05 cze 2017, 14:51

Otwarte rachunki powiernicze. Jest 7 etapów, ADMA pobrała na pewno 5 transz, prawdopodobnie mogła pobrać już 6, albo zrobi to na dniach. Etap 7 to drogi, chodniki, oświetlenie itp + MDM. Także bez zrobienia tego ADMA nie pobierze kasy, a ostatni etap to 20% kwoty.
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: JanzRzeszowa » 07 cze 2017, 9:35

Wczoraj wylali płytę fundamentową pod wieżowiec b5
Załączniki
20170607_093023.jpg
20170607_093023.jpg (498.78 KiB) Przeglądany 4685 razy
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: nyala » 07 cze 2017, 10:11

A czy to na pewno jest pod b5 tylko? Bo na tej mapce z Admy zamieszonej na poniższej stronie jakoś inaczej to wypada...
http://inwestycje-rzeszow.pl/viewtopic.php?f=17&t=41&start=1290

Jakby obecna płyta była pod b5 tylko, to czy zmieści im się jeszcze po prawej stronie odstęp między blokami + druga taka sama pod b6 + wjazd do b6 na przedłużeniu Brzozowskiej?
nyala
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 22 paź 2015, 11:11

Postautor: BartekA » 07 cze 2017, 10:30

nyala pisze:A czy to na pewno jest pod b5 tylko? Bo na tej mapce z Admy zamieszonej na poniższej stronie jakoś inaczej to wypada...
http://inwestycje-rzeszow.pl/viewtopic.php?f=17&t=41&start=1290

Jakby obecna płyta była pod b5 tylko, to czy zmieści im się jeszcze po prawej stronie odstęp między blokami + druga taka sama pod b6 + wjazd do b6 na przedłużeniu Brzozowskiej?

Bardzo podobne pytanie chciałem zadać.
Czy ktoś jest w stanie potwierdzić, że Plan budowy, który znajduje się w powyższym linku jest poprawny i ostateczny? Obserwując plac budowy z balkonu mam wrażanie, że bloki przesuną się w prawo (na północ).

ps. projekt poglądowy na stronie Adma Development dokładnie tak wygląda (ale mam nadzieje, że to tylko niedokładny projekt).
BartekA
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 03 gru 2015, 13:33

Postautor: JanzRzeszowa » 07 cze 2017, 10:40

Załączyłem zdjęcie tylko fragmentu z b5, teraz macie z fragmentem pod b6 (jeszcze nie wylana płyta).
W miejscu gdzie jest zjazd dla koparek będzie prześwit miedzy wieżowcami, ale potem stanie tam ten trzeci klocek za zachód od b5 i b6(stoi tam sprzęt Admy na zdjęciu, a za ogrodzeniem bedzie ta droga, o której pisałem wcześniej, łącząca Żmigrodzką i Baligrodzką).
Załączniki
20170607_103513.jpg
20170607_103513.jpg (423.03 KiB) Przeglądany 5276 razy
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa