[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: bartek86 » 09 lut 2017, 11:21

Na Admie masz brązowe okna (na wizualizacjach i na budowie). Białe to pewnie są od środka. Od początku było wiadomo, że okna będą brązowe. Zdjęcia powyżej pokazują inwestycje SM, a nie ADMY.
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: brumar » 09 lut 2017, 12:10

bartek86 pisze:Na Admie masz brązowe okna (na wizualizacjach i na budowie). Białe to pewnie są od środka. Od początku było wiadomo, że okna będą brązowe. Zdjęcia powyżej pokazują inwestycje SM, a nie ADMY.

Właśnie dlatego rozsądne byłoby założenie nowego wątku o budowie Admy z jasnym przekazem, że to dotyczy ul. Żmigrodzkiej (tak chwali się inwestor) oraz prawidłową nazwą Inwestora. Tutaj cały czas mamy Projektanta.
brumar
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 01 gru 2015, 23:29

Postautor: bartek86 » 09 lut 2017, 12:13

W sumie byłbym za założeniem wątku ADMA, są 2 bloczki, będą kolejne 2 i pewnie jeszcze nie ostatnie. Dawno o tym myślałem, żeby taki wątek wstawić, ale ja tutaj władzy nie mam i nawet nie wiem, czy zwykły user może założyć, ale jestem jak najbardziej "za".
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: JanzRzeszowa » 09 lut 2017, 12:31

bartek86 pisze:W sumie byłbym za założeniem wątku ADMA, są 2 bloczki, będą kolejne 2 i pewnie jeszcze nie ostatnie. Dawno o tym myślałem, żeby taki wątek wstawić, ale ja tutaj władzy nie mam i nawet nie wiem, czy zwykły user może założyć, ale jestem jak najbardziej "za".

- przecież i tak tymi blokami zarządzać będzie Projektant docelowo i nadadzą im inne numery.
- jak zbudują kawałek osiedla, to może "zasłużą" na osobny wątek
- stoją na Słonecznym Stoku? Stoją. Na Przybyszówce? Stoją.
- a jak Arkada, Apklan czy inny Karpadbud wybuduje coś w środku Żmigrodzkiej, to nowy wątek zakładać dla nich?
- jedyne co bym zmienił, na razie, to te ulice z tytułu Odrzykońska/Bł Karoliny zostawić Słoneczny Stok i najwyżej nazywać zadaniami, np: Słoneczny Stok A11, B11, C11...

ale to decyzja admina
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: bartek86 » 09 lut 2017, 12:36

JanzRzeszowa pisze:
- przecież i tak tymi blokami zarządzać będzie Projektant docelowo i nadadzą im inne numery.
- jak zbudują kawałek osiedla, to może "zasłużą" na osobny wątek
- stoją na Słonecznym Stoku? Stoją. Na Przybyszówce? Stoją.
- a jak Arkada, Apklan czy inny Karpadbud wybuduje coś w środku Żmigrodzkiej, to nowy wątek zakładać dla nich?
- jedyne co bym zmienił, na razie, to te ulice z tytułu Odrzykońska/Bł Karoliny zostawić Słoneczny Stok i najwyżej nazywać zadaniami, np: Słoneczny Stok A11, B11, C11...

ale to decyzja admina

W sumie takiego parcia że "trzeba" nie mam. Dużo jest wątków z budowami, które świecą pustkami, albo przez całą budowę ktoś wrzuci może 2-3 relacje więc trudno powiedzieć, czy tak, czy nie. Dla mnie przejrzyściej by było gdyby był nowy wątek ADMA DEV., ale świat się na pewno nie zawali jak zostanie jak jest.
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: evans » 09 lut 2017, 22:21

Witam wszystkich przyszłych sąsiadów z osiedla.
Ostatnio będąc w SM zrobiłem zdjęcie aktualnego planu zagospodarowania osiedla. Wrzucam bo nie widziałem aby pojawiło się tutaj wcześniej.
Załączniki
1.jpg
1.jpg (288.65 KiB) Przeglądany 5035 razy
evans
Świeżak

Na forum od: 09 lut 2017, 21:48

Postautor: bartek86 » 09 lut 2017, 22:48

evans - świetnie zdjęcie !!!! :) a ja to wszystko rysowałem ;/

Budowa ADMA: ( z godz. 16:20)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: JanzRzeszowa » 09 lut 2017, 23:33

te dwa szerokie, popielate pasy na planie zaznaczone są jako skarpy? dobrze widzę?
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: Rolf » 10 lut 2017, 9:15

evans pisze:Witam wszystkich przyszłych sąsiadów z osiedla.
Ostatnio będąc w SM zrobiłem zdjęcie aktualnego planu zagospodarowania osiedla. Wrzucam bo nie widziałem aby pojawiło się tutaj wcześniej.

Dzięki za plan - bardzo fajna mapka, ale nie wszystko jest zaznaczone. Nie ma np 2 nowych bloków Admy, i wie ktoś co to takiego na samej górze ? to w kształcie "L" do góry nogami ? Raczej nie wygląda jak blok mieszkalny.

bartek86 - dzięki za zdjęcia z wczoraj, wybierałem się tam dziś ale w takim razie już nie muszę. Widać że 2 dogoniła 3 - chociaż i tak mają już niewiele czasu. Jak dobrze liczę jeszcze 3,5 miesiąca do zakończenia budowy ? Ciekawe czy się wyrobią ;]
Rolf
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 25 maja 2016, 12:45

Postautor: JanzRzeszowa » 10 lut 2017, 9:32

Rolf pisze: i wie ktoś co to takiego na samej górze ? to w kształcie "L" do góry nogami ? Raczej nie wygląda jak blok mieszkalny.

To bloki 50+ przy Iwonickiej
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa