Dwie sprawy:
1. Działka nr 3593/1 jest Admy, ale już 3594 jest SM i od tej strony zaczynają się koncepcje G11 i F11(bud 25-27 będzie sąsiadował z wieżowcem Admy). Bloki 5 piętrowe. W tej chwili Adma odgrodziła się ogrodzeniem od reszty działek.
Humusowanie Adma zrobiła także na dz nr 3593/1, a więc jakiś "14-piętrowiec" pewnie wstawi tam niedługo. Więcej w tym miejscu im się nie zmieści. Chyba, że w kierunku Pańskiej i gazowni. na pewno bedą robić co im sie podoba, bo MPZP tam nie ma zatwierdzonego.
http://www.projektant.rzeszow.pl/index.php?gr=0&id=222. Pisałem kiedyś że, w czasie spotkania z mieszkańcami Przybyszówki, zadałem Ferencowi pytanie o to dlaczego w tej części miasta powstają coraz wyższe budynki nie zachowując estetyki i logiki 15-letniej zabudowy Projektanta. Zbył mnie, że trzeba budować wysoko bo Rzeszów ma być duży. Na drugie pytanie o Bł. Karoliny i poszerzenie jej jako osi komunikacyjnej w związku z coraz większym i planowanym przyrostem idącym w tysiące, liczby mieszkańców nowych bloków, także zlekceważył temat, mówiąc że nie będzie poszerzenia (za to będzie dwa rondka spowalniające ruch).
Widać, że miasto funduje nam to co zgotowało Drabiniance. Tysiące mieszkańców, a komunikacja na poziomie lat 70-tych.