[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: brumar » 31 sty 2017, 9:52

JanzRzeszowa pisze:zastanawia mnie tylko jedno, jeżeli oni będą tak blisko budować (prawdopodobnie tam gdzie jest teraz skarpa będzie mur oporowy), to zamkną cały pas parkingowy przy Żmigrodzkiej...

Jeżeli dostaną zgodę zarządcy - tj. na szczęście w tym przypadku miasta, nie spółdzielni.
brumar
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 01 gru 2015, 23:29

Postautor: bart87 » 31 sty 2017, 21:38

brumar pisze:Poza tymi niepokojącymi informacjami w Newsach jeszcze wrzucono info o kolejnych wieżowcach na Słonecznym Stoku
http://inwestycje-rzeszow.pl/viewtopic.php?f=16&t=452&p=23180#p23176

Tak i mi się wydaje że to nie koniec nowych inwestycji. Okolica popularna, a i ceny działek niższe więc poza spółdzielnią zaczęli się terenami interesować deweloperzy. Bliżej Iwonickiej (w stronę Pańskiej) nowe drogi już mają przygotowane wjazdy na działki. Na część tych działek wywozili ziemię z wykopów pod bloki których budowa już się rozpoczęła. Będąc swego czasu na krajoznawczej wycieczce wydawało mi się że wolnych terenów do Pańskiej nie zostało już zbyt wiele. Spółdzielnia kiedyś obiecywała niższą zabudowę w tym kierunku, deweloperzy jednak mogą mieć inne plany, a urząd miasta chyba wyższej zabudowy blokować nie będzie.
bart87
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 07 sie 2016, 14:27

Postautor: Mireneusz » 31 sty 2017, 21:57

Spodziewałem się, że na wprost 9tki coś powstanie, ale że to będzie deweloper i jego nieskończone fantazje... tego nie przewidziałem. A takie były piękne zachody słońca....ech.... :evil:
Mireneusz
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 30 lis 2015, 19:49

Postautor: janek » 01 lut 2017, 10:45

To jest jakaś masakra. Myślę, że powinni usunąć chodnik i mury zacząć budować zaraz obok asfaltu. Budynek oczywiście na 18 pięter, czemu tylko 8? Wydawało mi się, że część tego terenu należy do spółdzielni (był tam ogrodzony magazyn Arkady) i developer ze swoim nowoczesnym projektowaniem się tam nie wetnie, ale jak widać już się dogadali. Dwa, trzy lata temu zapowiadało się na całkiem zgrabne osiedle, a teraz powstaje tu największe blokowisko od czasów PRL lat 80-tych. Teraz już w każdym oknie będę widział okna :evil:
janek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 23 lut 2016, 13:09

Postautor: bartek86 » 01 lut 2017, 11:38

Pociesze Cię janek :) Myślę, że za tymi dwoma bloczkami powstaną w kolejnym etapie kolejne 2, a obok może i jeszcze kolejne 2. W ciemno strzelam, że na tym terenie ADMA wybuduje prócz tych 2 bloczków minimum jeszcze 4 lub więcej ... ale czy to będą 4p. czy 7,8,9 lub więcej nie zgaduję.
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: mz1990 » 01 lut 2017, 11:45

Zgadzam się z niezbyt ciekawym widokiem za oknem. Ale bardziej martwi mnie to, że te nowe bloki z ponad setką mieszkań wygenerują spory ruch na osiedlowych ulicach, że o obciążeniu bł. Karoliny nie wspomnę
mz1990
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 01 gru 2015, 9:54

Postautor: janek » 01 lut 2017, 12:03

bartek86 pisze:Pociesze Cię janek :) Myślę, że za tymi dwoma bloczkami powstaną w kolejnym etapie kolejne 2, a obok może i jeszcze kolejne 2. W ciemno strzelam, że na tym terenie ADMA wybuduje prócz tych 2 bloczków minimum jeszcze 4 lub więcej ... ale czy to będą 4p. czy 7,8,9 lub więcej nie zgaduję.

To, że powstaną to ja wiem, kwestia tego jakie odległości są między nimi. Bloki pomiędzy Żmigrodzką, Odrzykońską i Brzozowską mają trochę oddechu w środku, ale te przy Korczyńskiej i dalej są już upchane jeden na drugim. Teraz po drugiej stronie Żmigrodzkiej od strony Admy szykuje się taka sama sytuacja. Wychodzisz z klatki i wchodzisz w drugą w innym bloku... To typowe dla deweloperów, dlatego cieszyłem się, że to spółdzielnia i nie będzie takiego strasznego ścisku (dot. też miejsc parkingowych), ale widzę, że spółdzielnia przyjęła strategię deweloperów, do tego teren za oknem trafił w ręce dewelopera, więc zagęszczenie będzie jak w Tokio.
janek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 23 lut 2016, 13:09

Postautor: JanzRzeszowa » 01 lut 2017, 13:21

Dwie sprawy:

1. Działka nr 3593/1 jest Admy, ale już 3594 jest SM i od tej strony zaczynają się koncepcje G11 i F11(bud 25-27 będzie sąsiadował z wieżowcem Admy). Bloki 5 piętrowe. W tej chwili Adma odgrodziła się ogrodzeniem od reszty działek.
Humusowanie Adma zrobiła także na dz nr 3593/1, a więc jakiś "14-piętrowiec" pewnie wstawi tam niedługo. Więcej w tym miejscu im się nie zmieści. Chyba, że w kierunku Pańskiej i gazowni. na pewno bedą robić co im sie podoba, bo MPZP tam nie ma zatwierdzonego.
http://www.projektant.rzeszow.pl/index.php?gr=0&id=22

2. Pisałem kiedyś że, w czasie spotkania z mieszkańcami Przybyszówki, zadałem Ferencowi pytanie o to dlaczego w tej części miasta powstają coraz wyższe budynki nie zachowując estetyki i logiki 15-letniej zabudowy Projektanta. Zbył mnie, że trzeba budować wysoko bo Rzeszów ma być duży. Na drugie pytanie o Bł. Karoliny i poszerzenie jej jako osi komunikacyjnej w związku z coraz większym i planowanym przyrostem idącym w tysiące, liczby mieszkańców nowych bloków, także zlekceważył temat, mówiąc że nie będzie poszerzenia (za to będzie dwa rondka spowalniające ruch).
Widać, że miasto funduje nam to co zgotowało Drabiniance. Tysiące mieszkańców, a komunikacja na poziomie lat 70-tych.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: bartek86 » 01 lut 2017, 15:37

a możesz wrzucić zdjęcie pokazujące teren ADMY z balkonu oraz pokazać na mapach geoportalu lub google maps zaznaczony teren, który jest własnością ADMY, z góry dzięki.
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: JanzRzeszowa » 02 lut 2017, 7:46

stan na teraz...pod przyszłe wieżowce Admy
Załączniki
20170201_155422.jpg
20170201_155422.jpg (485.65 KiB) Przeglądany 5083 razy
JanzRzeszowa
Uzależniony