[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Postautor: emi » 02 gru 2016, 12:29

vicomnte z swoim zauroczeniem oraz entuzjazmem przejdź się do garazu w I etapie i módl się żeby pozostałe etapy były rozwiązane lepiej
emi
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 02 mar 2016, 4:01

Postautor: vicomte » 02 gru 2016, 12:53

Emi, ale uspokoj mnie - bardzo prosze - i przyznaj, ze jest cos, co Ci sie podoba w osiedlu, czy kazalabys skosic wszystko buldozerem i wybudowac jeszcze raz od poczatku? ;)
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: emi » 02 gru 2016, 15:24

odpowiem Ci na to jak się wszystkie etapy sie wprowadza i byc moze rozwieja moje obawy
choć jest jedno światełko w tunelu łez dzięki porażce głównego wykonawcy z bardzo cienkimi wylewkami mam ogrzewanie podłogowe :p za free
emi
Zaangażowany
Zaangażowany

Postautor: Szymon wawa » 02 gru 2016, 23:04

Przynajmniej beda sie pilnowac na przyszlosc.Fajnie ze udalo Ci sie zalatwic to na swoja korzysc. Ciekawe jak wyglada sytuacja w pozostalych mieszkaniach Bo nie mysle ,ze tylko w twoim mieszkaniu zabraklo betonu na posadzki.Byl ten problem rozwuazywany??
Szymon wawa
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 06 sty 2016, 17:39

Postautor: emi » 03 gru 2016, 10:52

Szymon wawa nie dokońca mnie zrozumiałeś wylewki sa tak cienkie ze rury pod nimi ogrzewają mi płytki.
niestety nikt z nas nie wpadł żeby mierzyć grubość betonu przy odbiorze to wyszło dopiero niedawno jak płytki zaczęły być cieple
emi
Zaangażowany
Zaangażowany

Postautor: Buka » 03 gru 2016, 11:01

Powiem szczerze, że nawet przez myśl mi nie przeszło robienie awantury. Przy odbiorze był z nami ktoś, kto sam pracuje jako podwykonawca i oprócz rysy na parapecie, braku kawałka wylewki pod ścianą i niewyciętej gąbki spod drzwi balkonowych reszta była ok. O tym, że mieszkanie jest jeszcze "mokre" wspominała nam pani Sylwia z budowy. Owszem, wietrzyli i dogrzewali, ale wiedzieliśmy, że trzeba później robić to samemu i z tego co słyszałem to standard. Kolega z pracy jakiś czas temu miał podobny problem. Kupił mieszkanie w szeregówce na Kwiatkowskiego i musiał sporo dosuszać.

Dodam, że już po odbiorze zauważyłem, że wszędzie zainstalowano nam gniazdka telefoniczne, zamiast ethernetowych. Po zgłoszeniu, tego samego dnia nam wszystko wymienili i przeprosili, więc nie mam o to pretensji. Trzeba sprawdzać.

Poza tym zgadzam się z tym co napisała Emi. Czy całość była dobrze pomyślana dowiemy się po tym, jak zamieszkają obok siebie trzy etapy. Wtedy zobaczymy w praktyce jak wygląda poranny wyjazd do pracy czy kwestia hałasów/podwórza, itp.
Buka
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 29 maja 2016, 17:43

Postautor: giver » 03 gru 2016, 13:45

Legenda na mieście głosi, że jednak w jednym z bloków w trzecim etapie basenu na dachu nie będzie ;)
giver
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 10 paź 2015, 12:41

Postautor: Buka » 03 gru 2016, 14:14

O ile właściciel w ramach czynu społecznego nie będzie zapraszał sąsiadów na darmowy basen, jest mi to zupełnie obojętne ;)
Buka
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 29 maja 2016, 17:43

Postautor: vicomte » 03 gru 2016, 14:57

Emi, mialem niezla zabawe, jak Szymon Wawa Twoja ironie wzial za odpowiedz na serio :) Nie wiem, czy Cie to pocieszy, ale ja w swoim salonie tez mam kilka plytek cieplejszych, chociaz nigdy bym na to nie wpadl, gdybym nie lubial chodzic boso :)

Buka odbior tynkow w naszym kraju jest unormowany i jest na ten temat bogata literatura :) Np.:

PN-B-10110:2005 Tynki gipsowe wykonywane mechanicznie – Zasady wykonywania i wymagania techniczne.
PN – 70/B-10101 – Roboty tynkowe. Tynki zwykłe. Wymagania i badania przy odbiorze, itp.

Pewnie nikt normalny nie wymaga "ksiazkowego" poziomu wilgotnosci tynkow przy odbiorze mieszkania, zwlaszcza w srodku zimy, ale latwo moglbym sobie wyobrazic klientow dewelopera w Twojej sytuacji, ktorzy sypneliby deweloperowi rachunek za energie, ktora zuzyl osuszacz i koszt jego zakupu/pozyczenia ;)

Bedzie basen czy nie bedzie, jesli nasz bogaty sasiad nas do niego nie wpusci, wyemanujemy delegacje osiedla, ktora zazada od kierownictwa sklepu mozliwosci kapieli w zbiorniku retencyjnym, w ramach kompensaty gwaltu na naszym poczuciu estetyki ;)
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: Szymon wawa » 03 gru 2016, 15:37

Nie do konca ironia.
Bedac w lipcu na osiedlu zagadalem do mlodej pary , ktora wlasnie zaczela wykanczanie swojego mieszkania w pierwszym etapie.Bedac ciekawy czy sa zadowoleni z wykonania I wogule.Opowiadal ze wszystko jest ok za wyjatkiem posadzek(ich grubisci). Ich ekipa podczas proby zalozenia ogrzewania podlogowego odkryla ze posadzki sa bardzo cienkie I jest problem aby zainstalowac ogrzewanie.Wiem ze zglaszali to do dewelopera wiec bylem pewny ze Emi to wlasnie ta osoba I udalo Im sie pozytywnie rozwiazac problem (zwrot kosztow I darmowe ogrzewanie podlogowe). Wiec ta Twoje niby ironia ma cos na rzeczy.
Szymon wawa
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 06 sty 2016, 17:39

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane