[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: BartekA » 13 lis 2016, 11:40

Witam wszystkich,
Bałem się, że ten moment nastąpi (spadł pierwszy śnieg) i dziś nie wyjechałem autem z garażu podziemnego pod blokiem nr 9 na ul. Żmigrodzkiej.

Łudziłem się (choć w głębi podejrzewałem, że się mylę) że Spółdzielnia/Projektant wie o tym, że w Polsce w zimie czasem pada śnieg i będzie problem z wyjazdem po dość stromym odcinku wyjazdowym z garażu. Mino zimowych opon, auto kompletnie nie było w stanie poradzić sobie z "górką" (podczas zjazdu z tej "górki" może również pojawić się problem z wyhamowaniem).

Szukam osób, których również dotyczyć będzie ten temat/problem (grono tych osób pewnie będzie nieliczne, bo w pozostałych 5 blokach tego "etapu osiedla" nie ma tak stromego podjazdu/zjazdu do garażu. Tym bardziej dziwię się, że wjazd do garażu nie został zaprojektowany i wykonany po drugiej stronie bloku.
Proszę o ewentualne sugestie, co możemy zrobić w temacie jakiegoś zbiorowego wniosku o rozwiązanie tego problemu. Jestem pewien, że Spółdzielnia musi zapewnić dogodny dojazd do garażu podziemnego.
BartekA
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 03 gru 2015, 13:33

Postautor: pitloju » 13 lis 2016, 12:33

Witam,

spółdzielnia mogła by w Waszym przypadku pomyśleć o czymś takm (link do Muratordom):
http://cdn15.muratordom.smcloud.net/t/photos/t/b1/84/92/b18492aba725e208_1061941.jpg
Miałem coś takiego na osiedelu gdzie wcześniej mieszkałem, nigdy nie było problemu z podjazdem.

pozdrawiam
pitloju
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 23 cze 2014, 15:21

Postautor: Fooxx67 » 13 lis 2016, 17:41

Lastriko pisze:wygląda na to, że 260cm po wykończeniu

dzięki za info, ja mam około 250cm w bloku budowanym wcześniej i to zdecydowanie za mało, chyba niewiele osób zwraca uwagę na ten wymiar a jest on bardzo ważny
Fooxx67
Świeżak

Na forum od: 12 lis 2016, 18:00

Postautor: maniek1 » 13 lis 2016, 18:13

BartekA pisze:Witam wszystkich,
Bałem się, że ten moment nastąpi (spadł pierwszy śnieg) i dziś nie wyjechałem autem z garażu podziemnego pod blokiem nr 9 na ul. Żmigrodzkiej.

Łudziłem się (choć w głębi podejrzewałem, że się mylę) że Spółdzielnia/Projektant wie o tym, że w Polsce w zimie czasem pada śnieg i będzie problem z wyjazdem po dość stromym odcinku wyjazdowym z garażu. Mino zimowych opon, auto kompletnie nie było w stanie poradzić sobie z "górką" (podczas zjazdu z tej "górki" może również pojawić się problem z wyhamowaniem).

Szukam osób, których również dotyczyć będzie ten temat/problem (grono tych osób pewnie będzie nieliczne, bo w pozostałych 5 blokach tego "etapu osiedla" nie ma tak stromego podjazdu/zjazdu do garażu. Tym bardziej dziwię się, że wjazd do garażu nie został zaprojektowany i wykonany po drugiej stronie bloku.
Proszę o ewentualne sugestie, co możemy zrobić w temacie jakiegoś zbiorowego wniosku o rozwiązanie tego problemu. Jestem pewien, że Spółdzielnia musi zapewnić dogodny dojazd do garażu podziemnego.

Nieaki Pan Lula przy odbiorze stwierdzil ze nie zrobili takiego jeżyka na podjezdzie (wystajace kostki nawet dla.jednejopony aby mozna bylo wjeechac na gore) bo ciezko by bylo taka droge odsniezac. Mnie przyszlo do glowy,ze jezeli nie wyjade to wezme sobie taksowke i bede sie kopal z projektantem o zwrot kosztow, chociaz patrzac na ich administracje to bedzie droga przez meke
. Wydaje mi sie ze nie ma bata zeby ogarneli to co jest ich zasranym obowiazkiem.tj utrzymanie podjazdu 24h w stanie odsniezonym i jedynym rozwiazaniem bedzie zrobienie owego jeżyka
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

Postautor: OloB » 13 lis 2016, 19:16

maniek1 pisze: Mnie przyszlo do glowy,ze jezeli nie wyjade to wezme sobie taksowke i bede sie kopal z projektantem o zwrot kosztow, chociaz patrzac na ich administracje to bedzie droga przez meke. Wydaje mi sie ze nie ma bata zeby ogarneli to co jest ich zasranym obowiazkiem.tj utrzymanie podjazdu 24h w stanie odsniezonym i jedynym rozwiazaniem bedzie zrobienie owego jeżyka

Proponuje pójść na całość, kupić samochód 4x4 i wówczas domagać się od Projektanta zwrotu kosztów :idea: :lol:
Gdyby podjazd był podgrzewany, nie byłoby tematu.
OloB
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 01 wrz 2015, 11:12

Postautor: grande1970 » 13 lis 2016, 21:06

albo łańcuchy zapodać ;)
grande1970
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 17 sie 2016, 17:19

Postautor: JanzRzeszowa » 13 lis 2016, 22:23

Fakt, wyjazd jest ciężki jak jest ślisko, przerabiałem to w poprzednim roku.
Podgrzewany podjazd to sporo większa opłata, jeżyk także nie załatwia sprawy, tylko piach z solą i to powinna być przez SM załatwione do 6 rano każdego dnia.
Jeśli ktoś ma przedni napęd, to warto spróbować wyjeżdżać z garażu tyłem (napęd+docisk przedniej osi jest większy przez silnik i nachylenie terenu).
Wyjazd z garażu na Brzozowską byłby pewnie lepszy, ale "uciekło" by te 6 miejsc parkingowych.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: JanzRzeszowa » 14 lis 2016, 7:56

Fooxx67 pisze:
Lastriko pisze:wygląda na to, że 260cm po wykończeniu

dzięki za info, ja mam około 250cm w bloku budowanym wcześniej i to zdecydowanie za mało, chyba niewiele osób zwraca uwagę na ten wymiar a jest on bardzo ważny

250 cm?, w którym bloku? mierzysz to od tynku na suficie do poziomu wylewki?
ja mam >260 cm
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: BartekA » 14 lis 2016, 12:27

maniek1 pisze:Nieaki Pan Lula przy odbiorze stwierdzil ze nie zrobili takiego jeżyka na podjezdzie (wystajace kostki nawet dla.jednejopony aby mozna bylo wjeechac na gore) bo ciezko by bylo taka droge odsniezac. Mnie przyszlo do glowy,ze jezeli nie wyjade to wezme sobie taksowke i bede sie kopal z projektantem o zwrot kosztow, chociaz patrzac na ich administracje to bedzie droga przez meke
. Wydaje mi sie ze nie ma bata zeby ogarneli to co jest ich zasranym obowiazkiem.tj utrzymanie podjazdu 24h w stanie odsniezonym i jedynym rozwiazaniem bedzie zrobienie owego jeżyka

Ja właśnie musiałem wziąć taksówkę i wcale tego nie planowałem (żałuję, że nie wziąłem rachunku od kierowcy).

Zgadzam się, że "jedynym rozwiązaniem będzie zrobienie owego jeżyka" bo o dodatkowym zadaszeniu nawet nie ma co marzyc.
Jutro składam pismo do Spółdzielni w tej sprawie.
BartekA
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 03 gru 2015, 13:33

Postautor: JanzRzeszowa » 14 lis 2016, 13:01

BartekA pisze:
maniek1 pisze:Nieaki Pan Lula przy odbiorze stwierdzil ze nie zrobili takiego jeżyka na podjezdzie (wystajace kostki nawet dla.jednejopony aby mozna bylo wjeechac na gore) bo ciezko by bylo taka droge odsniezac. Mnie przyszlo do glowy,ze jezeli nie wyjade to wezme sobie taksowke i bede sie kopal z projektantem o zwrot kosztow, chociaz patrzac na ich administracje to bedzie droga przez meke

Ja właśnie musiałem wziąć taksówkę i wcale tego nie planowałem (żałuję, że nie wziąłem rachunku od kierowcy).

Zgadzam się, że "jedynym rozwiązaniem będzie zrobienie owego jeżyka" bo o dodatkowym zadaszeniu nawet nie ma co marzyc.
Jutro składam pismo do Spółdzielni w tej sprawie.

Taki "jeżyk", paradoksalnie może przy oblodzeniu jeszcze utrudnić sprawę podjazdu samochodem, ale dla SM będzie chyba najtańszy i do szybkiego przeprowadzenia w sensie wykonania.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa