Witam wszystkich,
Bałem się, że ten moment nastąpi (spadł pierwszy śnieg) i dziś nie wyjechałem autem z garażu podziemnego pod blokiem nr 9 na ul. Żmigrodzkiej.
Łudziłem się (choć w głębi podejrzewałem, że się mylę) że Spółdzielnia/Projektant wie o tym, że w Polsce w zimie czasem pada śnieg i będzie problem z wyjazdem po dość stromym odcinku wyjazdowym z garażu. Mino zimowych opon, auto kompletnie nie było w stanie poradzić sobie z "górką" (podczas zjazdu z tej "górki" może również pojawić się problem z wyhamowaniem).
Szukam osób, których również dotyczyć będzie ten temat/problem (grono tych osób pewnie będzie nieliczne, bo w pozostałych 5 blokach tego "etapu osiedla" nie ma tak stromego podjazdu/zjazdu do garażu. Tym bardziej dziwię się, że wjazd do garażu nie został zaprojektowany i wykonany po drugiej stronie bloku.
Proszę o ewentualne sugestie, co możemy zrobić w temacie jakiegoś zbiorowego wniosku o rozwiązanie tego problemu. Jestem pewien, że Spółdzielnia musi zapewnić dogodny dojazd do garażu podziemnego.