[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Postautor: grizli » 24 paź 2016, 15:08

Jestem jedną z osób, które kupiły mieszkanie w NG i jesteśmy z żoną z tego naprawdę bardzo zadowoleni. W całym swoim życiu w Rzeszowie byłem maksymalnie 30 (słownie trzydzieści) razy, żona mieszkała tu kilkanaście lat temu, dlatego przy poszukiwaniu nowego gniazdka dla nas i dzieci kierowaliśmy się jedynie racjonalnymi przesłankami, a także doświadczeniami z zakupem mieszkań w Krakowie, gdzie od kilkunastu lat mieszkamy - nie wiem jakie doświadczenie z rynkiem mieszkań mają zaciekli krytykanci NG, ale stawiam tezę, że po prostu bardzo małe. My również rozważaliśmy mieszkania np. na osiedlu "Nad Wisłokiem", w tej dzielnicy na uboczu gdzie buduje dużo bloków SM Projektant, w okolicach Strażackiej na Drabiniance. Wygrał NG, bo DLA NAS był lepszy i DLA NAS wart tych 1000 zł/m więcej. Ale u kogoś innego zwycięży inna inwestycja. O co tu się spierać?

Jeszcze słowo do przyszłych Sąsiadów. Osiedle, na którym mieszkam od kilku lat w Krakowie jest dosyć podobne do NG pod względem gęstości zabudowy (tak, balkony też są blisko), zagospodarowania terenu (jest mały zielony park z placem zabaw) i jak wierzę może być również podobne pod względem "fajności" sąsiadów - ludzie się między sobą znają, odwiedzają, mamy grupę na Facebooku, itp. itd. Dobre relacje między sąsiadami są u nas powszechne i często gdy ktoś zmienia mieszkanie na większe, to kupuje takowe na kolejnym etapie naszego osiedla - mamy kilku takich znajomych. Sądząc po wypowiedziach na tym forum przyszłych Sąsiadów NG, jest duża szansa, że również na naszym nowym osiedlu w Rzeszowie, większość mieszkańców, to będą ludzie mili i pozytywnie nastawieni do życia, swojego otoczenia i wytworzy się między nami jakaś luźna, ale sympatyczna więź.

I nie chcę byś złośliwy, ale sądząc po innych wypowiedziach na tym forum, to malkontenci wybierają raczej inne osiedla. ;)
grizli
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 12:48

Postautor: cashew » 24 paź 2016, 15:20

Grizli, bardzo słuszne spostrzeżenia, oby Twoje optymistyczne prognozy się sprawdziły!
My także wracamy po kilku latach do Rzeszowa, z tym że ze Śląska, i już nie możemy się doczekać tych pieszych spacerów na Rynek.
Na tym to polega, że każdy może wybrać dokładnie to, co mu pasuje...
cashew

Postautor: OloB » 24 paź 2016, 15:26

vicomte, jak widzisz z punktu widzenia niektórych mieszkańców innych osiedli już staliśmy się (jako lokatorzy NG) szczególnym plemieniem mieszkańców, którymi trzeba pogardzać albo przynajmniej wyrażać wobec nas litość z powodu naszej niższości umysłowej (czyt.: frajerstwa).
Takie uczucia są jak najbardziej uzasadnione, ponieważ już samym swoim zadowoleniem z faktu (planowanego) zamieszkania w NG bezpardonowo prowokujemy i bezpodstawnie się wywyższamy. Obraża to uczucia mieszkańców innych osiedli, którzy mają prawo być bardziej zadowoleni z mieszkania na swoich osiedlach niż my na swoim :!:

Więc popiół nam na głowę i w ramach pokuty na kolanach do Częstochowy :arrow: (z NG mamy dalej niż z Projektanta)
OloB
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 01 wrz 2015, 11:12

Postautor: Buka » 24 paź 2016, 15:42

Proponuję wszystkim trochę spokoju. W odróżnieniu od większości wypowiadających się tu osób mieszkam w NG parę miesięcy.

Jest okej, ale uczciwie przyznam, że martwię się się paroma rzeczami:
- bliskością innych bloków i teoretycznymi imprezami, które mogą się na ich balkonach odbywać (a że okna mamy tylko od strony północnej, to niestety niewiele zrobimy z tym, że ktoś 20 metrów od nas robi umcy-umcy po 22)
- przeraża mnie wizja 500 samochódów wyjężdzających rano do pracy, ale liczę na proponowane rozwiązania dojazdów do Powstańców
- przyszłą zielenią
- cudowną, żółtą ścianą o której ktoś już napisał. Kiedy kupowaliśmy mieszkanie słyszeliśmy, że Agatę Meble ma projektować to samo biuro co nasze osiedle. W domyśle wszystko miało ze sobą współgrać. Chyba była to tylko pusta deklaracja.

Z jednej strony denerwuje mnie ta propaganda sukcesu z jaką się tu spotykam u osób, które nawet jeszcze nie mieszkają, z drugiej przepychanki kto mieszka lepiej są dziecinne. A marketing zostawmy NG - sądząc z tempa sprzedaży to wychodzi im bardzo dobrze.
Buka
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 29 maja 2016, 17:43

Postautor: Buka » 24 paź 2016, 17:47

Żeby nie było - budynek jest estetyczny i fajnie rozplanowany. B. dużym plusem jest parking. Tapety okej, bez rewelacji, ale też nie mamy jakichś konkretnych oczekiwań. A co do reszty to tak jak mówiłem - pomieszkamy z pięć lat i wtedy będziemy mogli się wypowiadać. Póki co budynek nie jest jeszcze w pełni zamieszkany. Co do dewelopera to ten się stara. Nie mogę narzekać na brak informacji i kontaktu i jestem bardzo wdzięczny za pomoc i wskazówki które uzyskaliśmy z jego strony. Sądzę, że za parę lat to będzie ładne osiedle. Reszta wyjdzie w praniu.
Buka
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 29 maja 2016, 17:43

Postautor: swiety » 25 paź 2016, 12:33

Proponuje trochę wyluzować i nie zaśmiecać tematu epopejami na temat wad czy zalet NG oraz innych osiedli. Przeniosłem większość ostatnich postów do nowego tematu w Hyde Parku (viewtopic.php?f=34&t=468&start=20) tam możecie kontynuować swoje dywagacje.

Każda inwestycja ma swoje plusy i minusy (mniej lub więcej) ale to nie znaczy, że przy każdej większej budowie mamy spędzać kilka strona na pyskówkach na temat wyższości jednej nad drugą.

W tym temacie proszę o rzetelne informacje na temat inwestycji NG, relacje zdjęciowe itp. Dzięki.
swiety
Moderator
Moderator

Na forum od: 22 cze 2014, 19:11

Postautor: vicomte » 25 paź 2016, 15:22

Zastanawialem sie, kiedy kolega swiety tu wpadnie i wytnie polowe dyskusji...i tak moderacja wykazala anielska cierpliwosc :) Coz, skoro pozbawiono mnie jednej z najwiekszej frajdy zyciowej ostatnio (obok czterech gladkich zwyciestw Resovii w Pluslidze), czyli pyskowek z krytykami osiedla, wracam do fotorelacjonowania budowy...

Trwa pieczolowite impregnowanie plyty, na ktorej posadowiono osiedle.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: vicomte » 25 paź 2016, 15:29

Na Agacie pojowily sie juz chyba wentylatory, ktore wedlug niektorych beda spedzac sen z powiek mieszkancom polowy osiedla ;) Trzeba nieco powiekszyc zdjecie.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: vicomte » 25 paź 2016, 15:36

Blok H.

Obrazek

Blok E dzielnie sciga lidera wysokosci osiedla, D.

Obrazek
Obrazek

D w pelnej krasie, ciagle bez wiecheci...chyba.

Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: cashew » 25 paź 2016, 15:44

Doszukałam się w wentylatorach pewnej pozytywnej rzeczy. Teraz, dzięki nim, na naszym osiedlu zapanuje nie tylko przyjazna i ciepła atmosfera dzięki lokatorom, ale także swoisty mikroklimat. Poprawcie mnie, ale czy nie jest tak, że jak wentylator chłodzi coś z jednej strony, to z drugiej strony puszcza cieplejsze powietrze? Czas pokaże, ale widzę tu szansę, że da to o 0,3 - 0,9 stopnia cieplejszą temperaturę, niż w pozostałej części miasta... Ale czuję, że znowu wchodzę na grząski teren, więc powiem tylko, że brak możliwości komentowania pojedynczych zdjęć jest wielką bolączką tego forum. (I zero emotikonów).
cashew

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane