ADMA pisze:W związku z bezpiecznym i prawidłowym wykonaniem budynków mieszkalnych, zespół projektantów zalecił w pierwszym etapie zrealizowanie części budynku handlowego, który ma za zadanie utrzymanie spójności warstw konstrukcyjnych podłoża. Zastosowanie tego rozwiązania nie dopuści do rozprężania podłoża pod budynkami 2 i 3.
Opóźnienie z tego wynikające zostanie szybko odrobione w dalszej części realizacji.
Inka25 pisze:Czy to sie nie skończy niegdy?? Jest godzina 24 a na budowie dalej tłuka sie i jeździ ciężki sprzęt-do tego stopnia, ze okna sie nie da otworzyć!!!! Poza tym po drodze cały czas kursuje maszyna do czyszczenia i czyści bez wody..... To co sie dzieje za maszyna to istny huragan pyłu!!!!! Nie dziwota, ze samochod zostawiony na 1 noc wyglada jakby stał nieużywany pol roku!!!!
Zastanówcie sie nowi klienci nad tym osiedlem bo narazie jest masakra-mieszka sie na placu budowy..... Jest aż 1 droga łącząca osiedle z miastem......poza tym spółdzielnia to jakaś porażka-od 2 tygodni naprawiają antenę tv uszkodzona przez burze-przykleili karteczkę ze usunął usterkę najszybciej jak to możliwe i...... Olewaja wszystko i wszystkich!!!!!
Santinel pisze:Do wszystkich narzekających!
Jedynym zastrzeżeniem do wykonawcy jest łamanie ciszy nocnej i tego moim zdaniem powinien przestrzegać.
Jeśli jednak czytam, że narzekacie bo jest kurz, brud i hałas z pobliskiej budowy to moim zdaniem możecie mieć pretensje tylko do siebie, że o tym nie pomyśleliście, że to oczywiste, że tak będzie. Przecież z góry było wiadomo, że tam powstaną nowe bloki i będą powstawać. Jak wiadomo przy budowie nie da się tego zrobić inaczej. Gdy budowano wasze bloki, założę się, że nie narzekaliście, że przez to inni mieszkańcy mają takie problemy co wy. Chcieliście pewnie by jak najszybciej wybudowane wasze bloki i cieszyliście się, że nie kończą o 15 i nie idą na piwo. Ja jestem w pełni świadomy, że czeka kilka lat takich problemów, ponieważ gdy przeglądałem plany osiedla przy kupnie od razu było to widać. Pretensje, możecie mieć tylko do siebie.
Nie strzelaj ślepakami...,
chodzi o to, że kurzu i błota (w zależności od warunków atmosferycznych) jest u nas proporcjonalnie znacznie więcej, niż gdzie indziej, ponieważ nie ma dróg do teraz. Kolega widocznie nie zajmuje sie porządkami w swoim domu bo nie wie co to mycie podłóg i okien co dwa dni.
Hałas jest permanentny do tego.
Co do sąsiedztwa, to akurat ta część osiedla jest sporo oddalona od już zamieszkiwanej wcześniej... (Baligrodzka np)
takie fakty..., a to że człowiek uczy się także na błędach... coż.
Santinel pisze:Doskonale wiem, bo miałem jeszcze gorszą sytuacje. Nie rozumiem, jak można kupować mieszkanie, gdzie jasno na planach osiedla są kolejne bloki planowane w budowie w bliskiej odległości i nagle dziwić się, że odbywa tam się typowa budowa. Co do warunków na budowach, to doskonale wiem jakie są na innych i porównywanie ich jest kompletnie bez sensu.
Użytkownicy przeglądający to forum: pisul i 29 gości