Jak takie sprawy z kierownikiem budowy załatwialiście? Wystarczyła grzeczna prośba, czy jest potrzebna dodatkowa "motywacja"?.
Dziękuje z góry za odpowiedz. Jeżeli ktoś nie chce publicznie to na prywatną wiadomość też można

Santinel pisze:Pytanie do osób, który dokonywały zmian w projekcie mieszkania.
Jak takie sprawy z kierownikiem budowy załatwialiście? Wystarczyła grzeczna prośba, czy jest potrzebna dodatkowa "motywacja"?.
Dziękuje z góry za odpowiedz. Jeżeli ktoś nie chce publicznie to na prywatną wiadomość też można
dras pisze:Ja jak chciałem zamienić grzejnik w holu na dodatkową podłogówkę to najpierw mówili że ok...ok... ale jak przyszło co do czego to: "Musi zostać potwierdzone przez projektanta". A projektant za podpisanie się pod zmianą nie wnoszącą kompletnie nic w instalacji budynku chciał 200 zł. Ta sama czynność po oddaniu nie wymagała by żadnych zgód tylko trzeba by wylewkę kuć. Żeby było śmieszne papieru nie może podpisać nikt inny z uprawnieniami tylko osoba projektująca.
Wg mnie po prostu naganiają kasę projektantom. Ale może to może to tylko kwestia kierownika budowy.
Na innych osiedlach z tego co wiem można wykonywać takie drobne zmiany wyłącznie po konsultacji i zgodzie kierownika budowy, nikt nie biega z takimi głupotami po biurach projektowych.
Na poważne zmiany typu wyburzenie ściany nośnej i inne tego typu musi być zgoda projektantów ze zrozumiałych względów.
Vube pisze:to bardzo dziwne, ja zamieniłem grzejnik na podłogówke w kuchni bez żadnych problemów. W tej sprawie rozmawiałem i rozliczałem się jedynie z firmą Tom Systems która jest podwykonawcą w moim bloku. Nie musiałem dawać znać kierownikowi budowy o niczym.
bartek86 pisze:A czy może ktoś wrzucić zdjęcia z budowy ADMY? poprzednie wpisy mnie zaniepokoiły, do końca lipca budynek B3 powinien mieć już parter i 1 piętro, a z tego co czytam i byłem na budowie z 1,5tyg temu wynika, że budowa stoi? Jak ma ktoś możliwość fotki z balkonu to prosiłbym o wrzucenie na forum.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 29 gości