[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: maniek1 » 09 cze 2016, 17:06

maciejczek pisze:tylko pytanie kiedy pod Brzozowską będę miał chodnik by z Odrzykońskiej normalnie dojść do klatki.

Jezeli progres bedzie taki jak przy zmigrodzkkiej 9 (~50 mb chodnika aby normalnie mozna bylo dojsc do klatki "produkuje" sie od okolo 3 miechow) to pewnie choinke na swieta bedziesz juz mogl zatargac do domu sucha stopa :-)
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

Postautor: JanzRzeszowa » 09 cze 2016, 19:04

@szczaff

Świetny materiał, dzięki. Nie wiedziałem, że jest już uzasadnienie.
Pisałem już, że nasze umowy budowlane są zdecydowanie dla nas krzywdzące i jednostronnie korzystne dla SM Projektant, tylko co z tego, ponieważ:
My, już mieszkający, tym wyrokiem się już nie możemy nacieszyć, ale ci którzy w tej chwili kupują powinni to siedem razy przemyśleć, zważywszy na nasze negatywne doświadczenia.
A więc, kupować dalmierze laserowe, mierzyć powierzchnie i zrzeszać się w celu przekomponowania umów budowlanych z SM.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: JanzRzeszowa » 09 cze 2016, 19:11

20160609_190524.jpg
Maniek, to chyba już nie progres, a regres...:-), bo niedługo drzwi od klatki nie otworzymy jak tak dalej skanska nas będzie obdarowywała złośliwym zagradzaniem
20160609_190524.jpg (44.44 KiB) Przeglądany 5230 razy
maniek1 pisze:
maciejczek pisze:tylko pytanie kiedy pod Brzozowską będę miał chodnik by z Odrzykońskiej normalnie dojść do klatki.

Jezeli progres bedzie taki jak przy zmigrodzkkiej 9 (~50 mb chodnika aby normalnie mozna bylo dojsc do klatki "produkuje" sie od okolo 3 miechow) to pewnie choinke na swieta bedziesz juz mogl zatargac do domu sucha stopa :-)
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: GKK » 09 cze 2016, 19:16

Rozmawialem z inspektorem ze skanskiem, sam przyznal ze znalazl niedawno to forum i sie przekonal co sie dzieje. Wzdluz brzozowskiej w przyszlym tyg bedzie kamien taki jak przy blokach zmigrodzkiej. Jesli pogoda sie nie zepsuje to 3 tyg sierpnia bedzie juz asfalt pod wszystkimi blokami razem z chodnikami itd razem miedzy innymi pod nowymi blokami co spowoduje ze nie beda jezdzily samochody z budowy tylko tam blizej iwonickiej. Info po rozmowie z inspektorem
GKK
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 09 kwie 2015, 19:05

Postautor: Santinel » 09 cze 2016, 20:28

Napiszcie mi proszę, na jakim etapie kupna mieszkania należy najpóźniej zgłosić chęć rezygnacji z białego montażu?
Santinel
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 19:45

Postautor: Jerzy Dąbczak » 09 cze 2016, 20:54

Rezygnowałem z białego montażu 3 miesiące przed terminem oddania bloku (w praktyce wyszło 4). Także niemal na samym finiszu można się na to zdecydować.
Wcisnęli mi niestety stolarke, czyli drzwi z ościeżnicami, bo rzekomo mieli to już zamówione. Jeśli masz manewr to mimo wszystko radzę z nich zrezygnować - strasznie utrudniają potem prace przy wykończeniu, ponieważ powinny być montowane na koniec.
Jerzy Dąbczak
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 15 mar 2016, 9:29

Postautor: Vube » 11 cze 2016, 15:13

Brzozowska
Obrazek
Korczyńska w stronę Brzozowskiej
Obrazek
"wrześniowe" bloki
Obrazek
Obrazek
Vube
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 17 mar 2016, 7:40

Postautor: janek » 13 cze 2016, 16:40

Kilka przemyśleń na temat opłat za windę.

Jak wiecie dostaliśmy ankietę do wypełnienia odnośnie zwolnienia z opłat za windę mieszkańców parterów w blokach Żmigrodzka 9, 11, 13 i Odrzykońska 3.

Ja jestem chyba na nie. Po prostu nie wierzę, że mieszkańcy parterów nie będą korzystać z windy. Gdyby konstrukcja windy była taka jak w starych wieżowcach (np. na Nowym Mieście), gdzie najniższy poziom windy faktycznie jest na poziomie mieszkań to jeszcze mógłbym w to uwierzyć, ale jeśli nasze windy zjeżdżają na poziom Parter (równy z poziomem wejścia do budynku), poziom -1 i poziom -2, to niech mi nikt nie próbuje wmówić, że mieszkający na parterze nie będą używać windy. Przykład: parkuję w garażu podziemnym, biorę torby z zakupami i idę dwa i pół poziomu na nogach (w międzyczasie otwierając jeszcze drzwi wejściowe do piwnicy)? - czy ktokolwiek mieszkający na parterze zrobi to? - wiadomo, że nie. Inne przykłady można sypać z rękawa: wyjeżdżanie windą z wózkiem (przecież na schodach nie ma wylanego betonu pod wózki), zjeżdżanie do piwnicy, wożenie ciężkich i nie wygodnych rzeczy z poziomu Parter na poziom 0 itd. Tak więc nie sądzę, żeby mieszkańcy parterów nie korzystali z windy w ogóle, a jeśli będą korzystać to ja nie chcę płacić więcej.

Jest natomiast inne rozwiązanie, które funkcjonuje w spółdzielni mieszkaniowej Energetyk. Znajomy mówił, że tam koszty ponoszone są w zależności od kondygnacji – najmniej płacą mieszkańcy parterów, a najwięcej mieszkańcy czwartego piętra. Wydaje się, że jest to dość ciekawe i logiczne rozwiązanie, nad którym można by się było zastanowić.

A wy jak myślicie?
janek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 23 lut 2016, 13:09

Postautor: dar3k » 13 cze 2016, 18:49

Witam!!!
Moim zdaniem osoby kupujące mieszkanie z windą powinny wiedzieć że będą opłaty za nią. Ja kupując mieszkanie na 3 piętrze liczyłem się z tym że będę płacił za windę, natomiast w umowie kupna nie było słowa o różnych opłatach za windę dla każdego piętra. Jeżeli była by taka notatka to bym kupił tańsze mieszkanie na parterze. Osobiście się nie zgadzam na żadną ulgę z tytułu mieszkania na niższych piętrach. Uważam że było by to oszustwo i jawny przekręt ze strony spółdzielni. Idąc tą droga myślenia to rozumiem że mieszkańcy parteru nie będą ponosić opłat za korzystanie ze światła na klatce ponieważ maja bliżej do wejścia do domu. Jeżeli mieszkamy w tym samym bloku to ponosimy te same opłaty !!!
dar3k
Świeżak

Na forum od: 16 kwie 2016, 19:31

Postautor: maniek1 » 13 cze 2016, 22:55

janek pisze:Przykład: parkuję w garażu podziemnym, biorę torby z zakupami i idę dwa i pół poziomu na nogach (w międzyczasie otwierając jeszcze drzwi wejściowe do piwnicy)? - czy ktokolwiek mieszkający na parterze zrobi to? - wiadomo, że nie.

Jest natomiast inne rozwiązanie, które funkcjonuje w spółdzielni mieszkaniowej Energetyk. Znajomy mówił, że tam koszty ponoszone są w zależności od kondygnacji – najmniej płacą mieszkańcy parterów, a najwięcej mieszkańcy czwartego piętra. Wydaje się, że jest to dość ciekawe i logiczne rozwiązanie, nad którym można by się było zastanowić.

A wy jak myślicie?

Mysle podobnie i uwazam ze ta cala ankieta jest lipna.niby jak konteolowac czy ktos z parteru z tej windy korzysta czy nie. Drugie rozwiazanie tez nie przedstawia sie fajnie,zakladajaac ze klatka placi okolo 540 zl/miesiac to startujac od kwooty okolo 10 zl/mieszkanie na parterze dojdziemy do kwoty okolo 90 zl/miesiac za piate pietro chcac jakos proporcjonalnie dzielic na pietra,ale idac dalej to trzeba by jeszcze podzielic na liczbe lokatorow w mieszkaniu,bo koles z piatego (emeryt) nie "wyjezdzi" tyle co szescio osoobowa rodzina z drugiego...:-)
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa