[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Osiedle "Nasz Gaj"

Postautor: Buka » 02 cze 2016, 0:12

Forum założone. Cześć kategorii jest niewidoczna dla osób niezarejestrowanych. Nic nie jest publicznego, bez rejestracji nikt nie może przejrzeć żadnego wątku. Postaram się wrzucić w piątek/poniedziałek do skrzynek w budynku A i B zaproszenie do kontaktu. Podam w nim swój e-mail z prośbą o podanie numeru lokalu z którego ktoś się rejestruje. Po takiej weryfikacji uaktywnię konto. Zrobiłem dwie rangi użytkowników - Lokator i Przyszły lokator. Zapraszam wszystkich lokatorów (osoby po odbiorze mieszkania) z budynku A i B oraz wszystkie osoby, które kupiły mieszkanie z dalszych etapów. Co do wynajmu to nie mam problemu z nikim kto wynajmuje mieszkanie (sami wynajmowaliśmy z żoną mieszkanie prawie 9 lat). Natomiast mam problem z robieniem z bloku akademika i chamstwem, sądzę jednak, że blok A i B jest na tyle mały, że osoby zachowujące się w ten sposób nie będą długo anonimowe.

Osoby, które się już ze mną skontaktowały w sprawie googlegroup (którą nota bene usunę) proszę o rejestrację na forum i napisanie mi maila z budynkiem.

adres: http://www.naszgaj.fora.pl/
Buka
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 29 maja 2016, 17:43

Postautor: Tomek » 02 cze 2016, 8:04

Brawo sąsiad! Czekam na pocztę:) No jeżeli takich sąsiadów mam to śpię spokojnie! Niech to będzie miejsce stanowiące Naszą "Gajową" siłę!!!
Mam nadzieję, że już skończą się gorzkie żale na forum i wykorzystamy to na tworzenie pozytywnych rozwiązań! Moim zdaniem dwa pierwsze priorytety dla Nas (Ai B) to: uruchomienie zabezpieczonych od środka wind, oraz gruntowne sprzątanie garażu (zmycie podjazdów, bramy wjazdowej i posadzki!
Wiem, że mamy od tego spółdzielnie, ale dopóki nie mamy naliczonych czynszów i ich nie płacimy, będą to z pewnością utrudniać! Dajmy im szanse ale pamiętajmy jedno! Spółdzielnia mieszkaniowa jest tylko i wyłącznie do administrowania budynku! Oni są dla Nas a nie my dla nich! Mają sprzątać, naprawiać, odśnieżać, wymieniać żarówki itp. Komuna się skończyła dawno temu i nikt tu nikomu łaski nie robi.
Pozdrawiam
Tomek
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 18 sie 2015, 8:46

Postautor: Nasz Gaj » 02 cze 2016, 9:15

Witamy serdecznie,

My też pracujemy nad oficjalnym forum mieszkańców osiedla Nasz Gaj.
Do "Buka" może tak na prawdę napisać każdy i podać się za Lokatora - u nas nie ma tak lekko ;)

Informację z możliwością zalogowania się jako Lokator ... (konkretny adres) miałyby tylko te osoby, które faktycznie nabyły mieszkania na naszym osiedlu po podpisaniu umowy deweloperskiej.
Przy czym na utworzenie tego forum musimy poczekać jeszcze maksymalnie do 48h, a zanim roześlemy oficjalne informacje (wprowadzimy Państwa adresy i dostaniecie zaproszenie do utworzenie konta) zejdzie troszkę dłużej... Jeżeli jesteście w stanie poczekać - Zachęcamy! :)

Stworzy Wam wspólne forum, gdzie będziecie mieć pewność, że każdy z Was jest faktycznie powiązany z Osiedlem. Dla z kolei będzie to autentyczny sygnał dotyczący odbioru inwestycji przez NASZYCH KLIENTÓW.

Opis bloków poniżej (automatycznie tak byłyby przypisywane loginy):
Blok A - Powstańców Warszawy 46/...
Blok B - Powstańców Warszawy 48/...
Blok C - Powstańców Warszawy 50a/... (choć ten nr nie jest jeszcze oficjalnie potwierdzony w UM i póki co funkcjonowałby jedynie na potrzeby forum dla przyszłych mieszkańców)
Blok D - Powstańców Warszawy 50b/... (uwaga j.w.)
Blok H - Powstańców Warszawy 52a/... (uwaga j.w.)
Blok E - Powstańców Warszawy 52b/... (uwaga j.w.)
Blok G - Powstańców Warszawy 54a/... (uwaga j.w.)
Blok F - Powstańców Warszawy 54b/... (uwaga j.w.)

Prosimy napiszcie co o tym sądzicie.

Dziękujemy i pozdrawiamy,
Nasz Gaj
Nasz Gaj
Deweloper
Deweloper

Na forum od: 18 mar 2015, 13:04

Postautor: Buka » 02 cze 2016, 9:32

Słuszna uwaga. Walidację mogę zrobić jeszcze inaczej: do skrzynki każdego mieszkania dołączę wygenerowany losowo kod, który musi zostać podany mailem z prośbą o rejestrację konta. Inna sprawa, czy gra jest warta świeczki jeśli Developer wyjdzie z czymś znacznie bardziej dopracowanym i przemyślanym. Tak czy siak fora.pl to usługa darmowa, z denerwującymi reklamami, ale też jednocześnie niezobowiązująca - forum można usunąć. Dajcie znać co myślicie. Plusem naszego rozwiązania jest na pewno fakt, że forum jest niezależne i należy do mieszkańców. Z drugiej strony nie sądzę, żeby w interesie Naszego Gaju była cenzura czy zamiatanie problemów pod dywan :)
Buka
Bywalec+
Bywalec+

Postautor: Nasz Gaj » 02 cze 2016, 9:48

Anna pisze:
vicomte pisze:Bardzo fajny pomysl,pewnie warto zaryglowac to nasze przyszle forum (lub jego czesc) poprzez np. "reczne" wprowadzenie loginow mieszkancow albo w jakis inny sposob po jakiejs weryfikacji (chociazby po podaniu bloku i mieszkania). Nie wiem,jak bedzie z ta inwestycja- daj Bog inaczej-ale mialem juz watpliwa przyjemnosc mieszkania na osiedlu, gdzie gros mieszkan bylo kupione pod wynajem/inwestycje, lokatorzy zmieniali sie jak w kalejdoskopie, mieli zerowa indentyfikacje z osiedlem i jego problemami(gdzies wszelkie apele i prosby wspolnoty, np. o wlasciwe segregowanie smieci pod grozba wzrostu czynszu itp.) a wlasciciele mieszkan w sprawach zwiazanych z osiedlem glosowali mailowo. Dlatego na wage zlota jest kazdy mieszkaniec-wlasciciel mieszkania, ktory bedzie zyl sprawami okoloosiedlowymi i tacy sie powinni organizowac, chocby po to,by w przyszlosci wywierac wieksza presje w razie ewentualnych nieporozumien z MSM Metalowiec pana Kordasa- aktualnym Zarzadca ;)
Sorry za off-topic, ale dla wszystkich ciekawych postepow budowy:

Mam pytanie co do wyboru spółdzielni - Zarządcy. Dlaczego padł taki wybór - to jedna z najdroższych spółdzielni i jeszcze kultura pozostawia wiele do życzenia. A Pan Prezes już opowiada po mieście że ma całe osiedle zaklepane i że zakręca kurki bo blok A i B nie płaci....
Czy nie można zastanowić się nad innym zarządcą?

Witamy "Anna" :)

Z tego co pamiętam poruszaliśmy ten temat już kiedyś telefonicznie :)
Postanowiliśmy dać im szansę, ponieważ zgodnie z zapewnieniami nie powinni być drodzy, a standardowo mieścić się w ogólnie przyjętych stawkach!
Wstępne kalkulacje wychodziły na prawdę korzystnie, zobaczymy co pokażą najbliższe dni ws. 1 etapu. Czekamy na propozycję stawek czynszu już przygotowaną bezpośrednio dla bud. A i B.
Co do kolejnych etapów decyzja jeszcze nie została podjęta!

Tak jak zaznaczył "Tomek" powyżej - czasy się zmieniły i zarządca (w przypadku wspólnot mieszkaniowych) jest dla WAS, a nie WY dla niego!!!

Pozdrawiamy raz jeszcze ;)
Nasz Gaj
Nasz Gaj
Deweloper
Deweloper

Postautor: Nasz Gaj » 02 cze 2016, 10:00

Buka pisze:Słuszna uwaga. Walidację mogę zrobić jeszcze inaczej: do skrzynki każdego mieszkania dołączę wygenerowany losowo kod, który musi zostać podany mailem z prośbą o rejestrację konta. Inna sprawa, czy gra jest warta świeczki jeśli Developer wyjdzie z czymś znacznie bardziej dopracowanym i przemyślanym. Tak czy siak fora.pl to usługa darmowa, z denerwującymi reklamami, ale też jednocześnie niezobowiązująca - forum można usunąć. Dajcie znać co myślicie. Plusem naszego rozwiązania jest na pewno fakt, że forum jest niezależne i należy do mieszkańców. Z drugiej strony nie sądzę, żeby w interesie Naszego Gaju była cenzura czy zamiatanie problemów pod dywan :)

Możecie być pewni, że nie będzie - nie będziemy mieć powodów do tego, żeby robić "cenzurę" czy inne rzeczy, ponieważ to nie jest w naszym interesie, tym bardziej, że będą to opinie Wasze - czyli naszych Klientów! Pozwoli nam to dodatkowo poznać realny odbiór inwestycji i tego co robimy. Z resztą jako nasi Klienci - sami dobrze o tym wiecie, że raczej problemy rozwiązujemy, a nie zamiatamy pod dywan :)

Decyzja należy do Was. Dajcie znać, bo proces z tworzeniem oficjalnego forum został już uruchomiony, przy czym nie zdążyliśmy w porę o tym napisać tu na forum i już ktoś z Was zajął się koordynacją tematu na własną rękę ;)
Ze swojej strony (z informacji jakie posiadamy) może to potrwać jeszcze do 48h - pytanie tylko czy poczekacie :D

Pozdrawiamy ;)
Ostatnio zmieniony 02 cze 2016, 11:32 przez Nasz Gaj, łącznie zmieniany 1 raz
Nasz Gaj
Deweloper
Deweloper

Postautor: Buka » 02 cze 2016, 10:14

Ok, ja chętnie odpuszczę temat. Cieszę się, że Developer wychodzi naprzeciw oczekiwaniom mieszkańców. Nie chce ocierać się o absurd sprawdzając czy dany lokator to dany lokator, z racji tego, że nie mam ku temu instrumentów, prawnych możliwości i przyzwolenia całej grupy. Zorganizujmy się na oficjalnym forum. Stare poleży z tydzień w pogotowiu. Póki co i tak zarejestrowało się dopiero 4 użytkowników.
Buka
Bywalec+
Bywalec+

Postautor: Nasz Gaj » 02 cze 2016, 11:42

Tomek pisze:Brawo sąsiad! Czekam na pocztę:) No jeżeli takich sąsiadów mam to śpię spokojnie! Niech to będzie miejsce stanowiące Naszą "Gajową" siłę!!!
Mam nadzieję, że już skończą się gorzkie żale na forum i wykorzystamy to na tworzenie pozytywnych rozwiązań! Moim zdaniem dwa pierwsze priorytety dla Nas (Ai B) to: uruchomienie zabezpieczonych od środka wind, oraz gruntowne sprzątanie garażu (zmycie podjazdów, bramy wjazdowej i posadzki!
Wiem, że mamy od tego spółdzielnie, ale dopóki nie mamy naliczonych czynszów i ich nie płacimy, będą to z pewnością utrudniać! Dajmy im szanse ale pamiętajmy jedno! Spółdzielnia mieszkaniowa jest tylko i wyłącznie do administrowania budynku! Oni są dla Nas a nie my dla nich! Mają sprzątać, naprawiać, odśnieżać, wymieniać żarówki itp. Komuna się skończyła dawno temu i nikt tu nikomu łaski nie robi.
Pozdrawiam

aaa i jeszcze jedno "Tomek" dziś windy mają być obite, uruchomione i oddane Wam do użytku :)
Zapewnienie z dnia wczorajszego z SM METALOWIEC ;)
Trzymamy za słowo Naszego Zarządcę! :)

Do Lokatorów z bud.A i B mam prośbę - jak będziecie na budowie - będę wdzięczna za SMS lub @, że testowaliście i wszystko OK :)
Jakby nic się nie działo w tym zakresie do 14 - też dajcie znać ;)

Z góry dziękuję i pozdrawiam,
EK Nasz Gaj
Nasz Gaj
Deweloper
Deweloper

Postautor: NM. » 02 cze 2016, 13:48

Zapytajcie mieszkancow z ul.Graniczna o SM Metalowiec ☺.
NM.
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 28 lis 2015, 23:57

Postautor: Nasz Gaj » 02 cze 2016, 14:34

NM. pisze:Zapytajcie mieszkancow z ul.Graniczna o SM Metalowiec ☺.

Różnica jest taka, że podany powyżej przykład to są bloki spółdzielcze podlegające pod SM METALOWIEC, a NASZ GAJ, czyli nasze mieszkania to mieszkania własnościowe i te drugie mają to do siebie, że w nich zarządcę można zmienić, gdy się nie sprawdzi. W pierwszym przypadku pozostaje tylko zmiana mieszkania, gdy zarządca nie jest odpowiedni ;)

Myślę, że na wprowadzanie paniki jest trochę zbyt wcześnie! A "NM." Dziękujemy za czujność! ;)

Pozdrawiamy! :)
Nasz Gaj
Deweloper
Deweloper

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane