[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Osiedle "Nasz Gaj"

Postautor: grizli » 31 maja 2016, 18:45

Jestem przyszłym mieszkańcem budynku, który budowany jest w ramach III-go etapu. Gdyby ktoś zechciał się podjąć stworzenia forum mieszkańców NG, to polecam przejrzenie forum osiedla, na którym mieszkam obecnie. Dzieli się ono na część ogólnodostępną i zamkniętą tylko dla mieszkańców, posiada przydatne działy tematyczne i jako jego kilkuletni użytkownik wiem, że się bardzo sprawdza. http://fajnydom.fora.pl/
grizli
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 12:48

Postautor: vicomte » 31 maja 2016, 22:16

Bardzo fajny pomysl,pewnie warto zaryglowac to nasze przyszle forum (lub jego czesc) poprzez np. "reczne" wprowadzenie loginow mieszkancow albo w jakis inny sposob po jakiejs weryfikacji (chociazby po podaniu bloku i mieszkania). Nie wiem,jak bedzie z ta inwestycja- daj Bog inaczej-ale mialem juz watpliwa przyjemnosc mieszkania na osiedlu, gdzie gros mieszkan bylo kupione pod wynajem/inwestycje, lokatorzy zmieniali sie jak w kalejdoskopie, mieli zerowa indentyfikacje z osiedlem i jego problemami(gdzies wszelkie apele i prosby wspolnoty, np. o wlasciwe segregowanie smieci pod grozba wzrostu czynszu itp.) a wlasciciele mieszkan w sprawach zwiazanych z osiedlem glosowali mailowo. Dlatego na wage zlota jest kazdy mieszkaniec-wlasciciel mieszkania, ktory bedzie zyl sprawami okoloosiedlowymi i tacy sie powinni organizowac, chocby po to,by w przyszlosci wywierac wieksza presje w razie ewentualnych nieporozumien z MSM Metalowiec pana Kordasa- aktualnym Zarzadca ;)
Sorry za off-topic, ale dla wszystkich ciekawych postepow budowy:

Blok C

Obrazek

Obrazek

Blok D ma lekka przewagę nad pozostalymi III etapu ( po lewej w glębi kadru)

Obrazek

Obrazek

Blok H ma juz tylko przewagę kondygnacji nad blokami III etapu

Obrazek

Obrazek

Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: Buka » 31 maja 2016, 23:22

Wysmażyłem już grupę na googlegroup, ale forum z krwi i kości to zdecydowanie lepszy pomysł. Widzę ze korzystają z https://www.fora.pl/ -> można zrobić coś bardzo podobnego. Ktoś się podejmie, czy tworzyć? Login/hasło można wrzucić do skrzynki na listy, a później lokator zmieniałby sobie hasło. Loginem mógłby być numer typu Lokator_13 a jeśli ktoś chce, w danych osobowych można podać więcej informacji o sobie.

Update: mój stolarz twierdzi, że:

a) winda nadal nie działa
b) dowiedział się, że windy będą działać za DWA TYGODNIE

Nie mogą czekać, w związku z tym wnoszą wszystko po schodach na trzecie piętro. Trochę się to robi niepoważne.
Buka
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 29 maja 2016, 17:43

Postautor: Archi » 01 cze 2016, 10:39

Buka pisze:Wysmażyłem już grupę na googlegroup, ale forum z krwi i kości to zdecydowanie lepszy pomysł. Widzę ze korzystają z https://www.fora.pl/ -> można zrobić coś bardzo podobnego. Ktoś się podejmie, czy tworzyć? Login/hasło można wrzucić do skrzynki na listy, a później lokator zmieniałby sobie hasło. Loginem mógłby być numer typu Lokator_13 a jeśli ktoś chce, w danych osobowych można podać więcej informacji o sobie.

Jak dla mnie bardzo fajny pomysł z tymi loginami :)
Archi
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 25 sty 2016, 16:29

Postautor: Buka » 01 cze 2016, 11:03

http://www.naszgaj.fora.pl/

Jak wrócę z pracy to nad tym posiedzę. W międzyczasie czekam na propozycje jak zorganizować loginy. Userów sam nie założę, bo potrzebny niepowtarzający się e-mail. Ew. mogę wrzucić do skrzynki zaproszenia ze swoim mailem jako kontaktem i po takiej weryfikacji będę akceptował lokatorów na forum i chętnie oddam prawa administracyjne.
Buka
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 29 maja 2016, 17:43

Postautor: Anna » 01 cze 2016, 13:12

vicomte pisze:Bardzo fajny pomysl,pewnie warto zaryglowac to nasze przyszle forum (lub jego czesc) poprzez np. "reczne" wprowadzenie loginow mieszkancow albo w jakis inny sposob po jakiejs weryfikacji (chociazby po podaniu bloku i mieszkania). Nie wiem,jak bedzie z ta inwestycja- daj Bog inaczej-ale mialem juz watpliwa przyjemnosc mieszkania na osiedlu, gdzie gros mieszkan bylo kupione pod wynajem/inwestycje, lokatorzy zmieniali sie jak w kalejdoskopie, mieli zerowa indentyfikacje z osiedlem i jego problemami(gdzies wszelkie apele i prosby wspolnoty, np. o wlasciwe segregowanie smieci pod grozba wzrostu czynszu itp.) a wlasciciele mieszkan w sprawach zwiazanych z osiedlem glosowali mailowo. Dlatego na wage zlota jest kazdy mieszkaniec-wlasciciel mieszkania, ktory bedzie zyl sprawami okoloosiedlowymi i tacy sie powinni organizowac, chocby po to,by w przyszlosci wywierac wieksza presje w razie ewentualnych nieporozumien z MSM Metalowiec pana Kordasa- aktualnym Zarzadca ;)
Sorry za off-topic, ale dla wszystkich ciekawych postepow budowy:

Mam pytanie co do wyboru spółdzielni - Zarządcy. Dlaczego padł taki wybór - to jedna z najdroższych spółdzielni i jeszcze kultura pozostawia wiele do życzenia. A Pan Prezes już opowiada po mieście że ma całe osiedle zaklepane i że zakręca kurki bo blok A i B nie płaci....
Czy nie można zastanowić się nad innym zarządcą?
Anna
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 16 maja 2016, 8:33

Postautor: vicomte » 01 cze 2016, 13:50

Anna pisze:Mam pytanie co do wyboru spółdzielni - Zarządcy. Dlaczego padł taki wybór - to jedna z najdroższych spółdzielni i jeszcze kultura pozostawia wiele do życzenia. A Pan Prezes już opowiada po mieście że ma całe osiedle zaklepane i że zakręca kurki bo blok A i B nie płaci....
Czy nie można zastanowić się nad innym zarządcą?

Dlaczego dany developer wybiera danego zarządcę czy np. podpisuje umowę z danym dostawcą kablówki z internetem- czasem na wyłączność- na danym osiedlu, odpowiedź na to pytanie pozostawiam inteligencji koleżanki ;)
Naprawdę pan Prezes wygaduje takie rzeczy? Grubo ;)
Myślę, że developer nie zgodzi się z opinią koleżanki, że Metalowiec to cyt. "jedna z najdroższych spółdzielni". Wiem, bo pytałem go o to ;)
Oczywiście, że można zastanowić się nad innym zarządcą. By zmienić zarządcę potrzebne jest nadzwyczajne zebranie wspólnoty. Do jego powołania konieczny jest wniosek podpisany przez właścicieli posiadających 10 proc. udziałów w nieruchomości (zaś zgodnie z ustawą o własności lokali, budynek oraz grunt stanowią nieruchomość wspólną, w której każdemu właścicielowi- czyli nam wszystkim-przysługuje odpowiedni udział). Zarządca, którego chcemy odwołać, nie może nie zgodzić się na zwołanie takiego zebrania, mimo, że często stara się tego uniknąć.
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: Szymon wawa » 01 cze 2016, 19:50

Juz kiedys pisalem odnosnie , podnajmu tych mieszkan mysle ze duzo takich nie bedzie ze wzgledu na cene mieszkan.Fajnie by bylo miec spokoj na osiedlu np. Na Grabskiego to jeden wielki akademik .
Szymon wawa
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 06 sty 2016, 17:39

Postautor: milypan » 01 cze 2016, 23:31

Szymon wawa pisze:Juz kiedys pisalem odnosnie , podnajmu tych mieszkan mysle ze duzo takich nie bedzie ze wzgledu na cene mieszkan.Fajnie by bylo miec spokoj na osiedlu np. Na Grabskiego to jeden wielki akademik .

Myślę, że się mylisz - mieszkań pod wynajem będzie sporo. Mój znajomy kupił mieszkanie typowo pod wynajem. Cena nie gra roli, miejsce całkiem dobre, w mniejszych mieszkaniach może być trochę studentów - dla nich dobre miejsce. Na zamkowych ceny były wyższe (do 6000zł/m2) a sporo mieszkań było do wynajęcia. Sam deweloper reklamował kupno mieszkania pod inwestycje.
Wg mnie nie będzie to typowe rodzinne osiedle jak Projektant czy Staromieście Ogrody tylko typowe śródmiejskie blokowisko z mieszkaniami dla rodzin, studentów, wynajmujących pracowników itd.
milypan
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 13 wrz 2015, 13:05

Postautor: emi » 02 cze 2016, 0:08

Chetnie przyłacze sie do forum choc jestem z bloku A
emi
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 02 mar 2016, 4:01

PoprzedniaNastępna