[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: Mort » 04 maja 2016, 19:10

DariuszB pisze:Straż miejska nie ma żadnego prawa wystawiać mandaty na terenie budowy

Krótko i na temat - nie masz pojęcia o czym piszesz. Tam gdzie znajduje się znak pionowy, OBOWIĄZUJE.

DariuszB pisze:miejsce parkingowe dla osób niepełnosprawnych nie jest żadną świętością

Jest dla każdego normalnego, dobrze wychowanego człowieka.

DariuszB pisze:karać kogoś mandatem 500 zł to absurd

Wysokość mandatu zazwyczaj powinna być adekwatna do SZKODLIWOŚCI SPOŁECZNEJ CZYNU. W tym wypadku za wykroczenie popełnione ŚWIADOMIE, kara powinna być wyższa. Ustawodawca przewidział taką, trudno...

DariuszB pisze:ja nie kupowałem mieszkania na osiedlu dla niepełnosprawnych, a normalnym.

...

Tylko ze względu na Twoje głupawe posty zarejestrowałem się na forum. Mam świadomość, że teraz po dłuższej chwili zalejesz znowu forum swoimi postami. Problem w tym, że na bieżąco nie mogę odpisywać, bo wchodzę na forum raz na dwa tygodnie, żeby przeczytać m.in. że "koparka wjechała dzisiaj o 8 rano", albo "kierownik firmy Skanska (pani Skanska - gratulacje) ma mnie w d..ie, ale i tak wyleje to na forum. Na razie po prostu kulturalnie zwracam uwagę, że tak jak ktoś już wspominał (sorry, nie będę teraz szukał nicka, aczkolwiek bardzo mądra wypowiedź), szanujmy miejsca dla niepełnosprawnych. Jest takie powiedzenie "nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu" - może po prostu nie ma sensu zalewać forum info w stylu "znowu zlali mnie ciepłym moczem", CO KAŻDY MIESZKAJĄCY W TYM REJONIE NA PRAWDĘ WIDZI. OK tyle ode mnie, jest czas mnie zgnębić.

Jedna sprawa - szukasz właściciela mieszkania w którym "sodomia i gomoria". Dziwi mnie to, ponieważ taka osoba jak Ty na pewno wie, iż osoby naruszyły art. 51kw, więc trzeba wezwać policję. Ale to już nie moja sprawa...

Mimo wszystko pokojowo życzę, ażeby z większym spokojem o wszystkich sprawach pisać.
Mort
Świeżak

Na forum od: 04 maja 2016, 18:33

Postautor: maniek1 » 04 maja 2016, 21:24

Mort pisze:
DariuszB pisze:miejsce parkingowe dla osób niepełnosprawnych nie jest żadną świętością

Wysokość mandatu zazwyczaj powinna być adekwatna do SZKODLIWOŚCI SPOŁECZNEJ CZYNU. W tym wypadku za wykroczenie popełnione ŚWIADOMIE, kara powinna być wyższa. Ustawodawca przewidział taką, trudno...

ć.

Zgadzam sie i z Mortem i z DariuszemB,z malw dla Morta. Skoro czytasz to forum to orientujesz sie pewnie w sytuacji nowej czesci osiedla.w ciagu tygodnia na miejscu postojowym dla inwalidow przy odrzykonskiej 3 widzialem tylko raz samochod z nakklejjka uprzywilejowanego. I oczywiscie Ty i wszyscy inni macie racje ze jest narysowane miejsce i powinno byc wolne,ale we wszystkim trzrba zachowac jakis zdrowy rozsadek.bo co innego jak pod realem/urzedem/ w centrum audi A8 parkuje na takim miejscu a wokol same puste a co innego jak np moja zona podjjezdza z dwojka malych dzieci,zakupami,rzeczami ze szkoly i ma sie wgramolic na szczyt gory Zmigrodzka 9,wokol wsio zajete poza tym miejscem (oczywiscie im blizej biwdronki tym luzniej),staje tam,wraca po 30-40 min i suprajs,jakis nadgorliwy ciec (chyba bezrobotny emeryt ktory ma czas zzeby ciagle te trzy miejsca.monitorowac) zglasza do strazy naruszenie przepisow. Mozna gnebic kolesia ktory staje dziien ww dzien od switu do zmierzchu i ma na to wyj....ale tutaj jest PLAC BUDOWY,i przydalloby sie czasami troche zdrowego rozsadku
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

Postautor: icetruck » 04 maja 2016, 22:11

my Polacy jesteśmy takim narodem któremu wszystko się należy i dla którego nie ma większej wartości niż "ALE JA MUSZĘ"
najlepszy byłby chyba blok z wjadem na piętro w którym mamy mieszkanie

jak w bloku zamieszka 3 inwalidów i zajmą te miejsca, to będzie się stawać na trawnikach, chodnikach i wszędzie gdzie tylko będzie skrawek wolnej przestrzeni - "bo ja muszę", "bo mi jest ciężko", "bo wolne jest daleko a mnie bolą nogi", "ja wiem że jest zakaz ale przecież złamałem go tylko trochę", "zastawiłem inne auta, ale musiałem zaparkować 10m od bankomatu bo się śpieszę", "przecież trawa odrośnie", "bo zrobili za mało miejsc parkingowych" - cecha wspólna - to nigdy nie jest MOJA wina - to jest zawsze wina innych i przyrody, a tymczasem JA MUSZĘ
icetruck
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 29 maja 2015, 11:33

Postautor: maciejczek » 04 maja 2016, 22:26

Nie wolno jednak zapominać, że trochę jednak się nam na tym osiedlu "należy".. Każdy z nas zapłacił po 10 tyś za to czego jeszcze nie ma.., w tym parkingi, bo - czego nie jestem pewny - przy blokach tych najwyżej przy Żmigrodzkiej gdzie Skanska zaczęła "robić" drogę chyba będą jakieś dodatkowe parkingi? Jeśli tak, to mieszkańcy tamtych bloków mają taką sytuację, że nie maja pod blokiem parkingów za które zapłacili. Nie są zdaje się otwarte miejsca podziemne, za które niektórzy zapłacili jeszcze więcej. Wydaje mi się więc, że póki co nie można tak surowo oceniać tych, którzy na chwilę zatrzymają się na kopercie. Jeżeli będą otwarte parkingi podziemne, drogi z parkingami zrobione, to inna sprawa.
maciejczek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 03 gru 2015, 20:25

Postautor: JanzRzeszowa » 04 maja 2016, 22:41

Mort pisze:
DariuszB pisze:Straż miejska nie ma żadnego prawa wystawiać mandaty na terenie budowy

Krótko i na temat - nie masz pojęcia o czym piszesz. Tam gdzie znajduje się znak pionowy, OBOWIĄZUJE.

DariuszB pisze:ja nie kupowałem mieszkania na osiedlu dla niepełnosprawnych, a normalnym.

...

Tylko ze względu na Twoje głupawe posty zarejestrowałem się na forum. Mam świadomość, że teraz po dłuższej chwili zalejesz znowu forum swoimi postami. Problem w tym, że na bieżąco nie mogę odpisywać, bo wchodzę na forum raz na dwa tygodnie, żeby przeczytać m.in. że "koparka wjechała dzisiaj o 8 rano", albo "kierownik firmy Skanska (pani Skanska - gratulacje) ma mnie w d..ie, ale i tak wyleje to na forum. Na razie po prostu kulturalnie zwracam uwagę, że tak jak ktoś już wspominał (sorry, nie będę teraz szukał nicka, aczkolwiek bardzo mądra wypowiedź), szanujmy miejsca dla niepełnosprawnych. Jest takie powiedzenie "nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu" - może po prostu nie ma sensu zalewać forum info w stylu "znowu zlali mnie ciepłym moczem", CO KAŻDY MIESZKAJĄCY W TYM REJONIE NA PRAWDĘ WIDZI. OK tyle ode mnie, jest czas mnie zgnębić.

Jedna sprawa - szukasz właściciela mieszkania w którym "sodomia i gomoria". Dziwi mnie to, ponieważ taka osoba jak Ty na pewno wie, iż osoby naruszyły art. 51kw, więc trzeba wezwać policję. Ale to już nie moja sprawa...

Mimo wszystko pokojowo życzę, ażeby z większym spokojem o wszystkich sprawach pisać.

Ja też Cię pozdrawiam..., bo rozumiem, że pracujesz w naszej ulubionej firmie:-)
A propos - sprawdź znaczenie terminu: świętość...i próbuj krytyki, ...a nóż Ci się powiedzie
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: janek » 04 maja 2016, 23:13

icetruck pisze:my Polacy jesteśmy takim narodem któremu wszystko się należy

Oczywiście, że się mi należy! Zapłaciłem kupę szmalu, a chodzę po kolana w błocie już od kilku miesięcy. Co to ma w ogóle być? I jeszcze to bzdety, że to takie polskie... Kolego icetruck kto mówi o "bloku z wjazdem na piętro w którym mamy mieszkanie"? Codziennie przychodzę do pracy jakbym z budowy właśnie wrócił (mieszkam w bloku nr 9). Poza tym jak napisał maniek1: spróbuj się przejść z dwójką dzieci i z zakupami z samego dołu do samej góry wiedząc, że na końcu czeka cię "odcinek specjalny" (naprawdę inspirujący jak poleje kilka godzin).

Co do miejsca dla osób niepełnosprawnych to Maniek1 ma absolutną rację - gdyby to było pod urzędem, czy hipermarketem to rozumiem, ale tutaj mamy do czynienia z zupełnie inną sytuacją. Oczywiście, zawsze pierwsi na miejscu popełnienia tego strasznego wykroczenia są strażnicy miejscy, którzy dzielnie przyłapują prawie że przestępcę. Szkoda, że tak dzielnie nie reagują kiedy trzeba upomnieć właścicieli wielkich groźnych psów biegających bez smyczy i kagańca.

I jeszcze słowo do Pana Mort. Nie wiem, czemu żeś się Pan czepił Pana DariuszaB. To jedna z niewielu osób, która jest aktywna i działa dla naszego interesu (Pan DariuszB napisał petycję, a następnie zbierał pod nią podpisy). Ja chętnie czytam co Pan Dariusz pisze, bo przynajmniej wiem co się dzieje w kwestii budowy drogi i nie tylko. A Pan, Panie Mort, co Pan zrobił dla naszego osiedla? Napisał Pan tego "głupawego posta"?
janek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 23 lut 2016, 13:09

Postautor: icetruck » 04 maja 2016, 23:20

janek pisze:Oczywiście, że się mi należy! Zapłaciłem kupę szmalu, a chodzę po kolana w błocie już od kilku miesięcy. Co to ma w ogóle być? I jeszcze to bzdety, że to takie polskie...

proponuję trochę mniej emocji, bo ja tu się z nikim przekrzykiwał nie będę - zwłaszcza z kimś kto totalnie nie rozumie sensu mojej wypowiedzi

janek pisze:gdyby to było pod urzędem, czy hipermarketem to rozumiem, ale tutaj mamy do czynienia z zupełnie inną sytuacją

bo gdzie indziej prawo ma obowiązywać, ale w MOIM - Polaka przypadku jest zawsze "inna sytuacja"
icetruck
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: janek » 04 maja 2016, 23:28

icetruck pisze:proponuję trochę mniej emocji, bo ja tu się z nikim przekrzykiwał nie będę - zwłaszcza z kimś kto totalnie nie rozumie sensu mojej wypowiedzi

Rozumiem, chciał Pan zabłyszczeć, a teraz nie wiesz Pan co odpowiedzieć, więc najlepiej powiedzieć "ten to nic nie zrozumiał".

Fajnie, że Pan chciał opowiedzieć o przywarach narodowych, ale powiem Panu, że to nic z polskością nie ma wspólnego - no bo jak Pan skomentuję "płacę to wymagam"? Mnie się wydaje, że to na wskroś zachodnioeuropejskie, a może nawet takie amerykańskie i kapitalistyczne. Niech się Pan zastanowi...
janek
Bywalec
Bywalec

Postautor: icetruck » 04 maja 2016, 23:32

janek pisze:Niech się Pan zastanowi...

tu nie ma się nad czym zastanawiać - na miejscu wyznaczonym dla niepełnosprawnych parkować mogą tylko uprawnione do tego pojazdy - nie ma wyjątków typu "bo mi drogi nie zbudowali", "bo błoto", "bo cokolwiek", "bo zapłaciłem za miejsca parkinkowe a ich nie ma - albo nie mam do nich dostępu"
koniec i kropka
icetruck
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: janek » 04 maja 2016, 23:35

icetruck pisze:
janek pisze:Niech się Pan zastanowi...

tu nie ma się nad czym zastanawiać - na miejscu wyznaczonym dla niepełnosprawnych parkować mogą tylko uprawnione do tego pojazdy - nie ma wyjątków typu "bo mi drogi nie zbudowali", "bo błoto", "bo cokolwiek"
koniec kropka

Proszę Pana, w tym kraju wsadzano już osobę niepełnosprawną za kradzież batonika o wartości 1zł, a wypuszczano aferzystów, którzy kradli miliony. Może Pan kiedyś zrozumiesz, że prawo ma służyć ludziom, a nie odwrotnie.
janek
Bywalec
Bywalec

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa