DariuszB pisze:Straż miejska nie ma żadnego prawa wystawiać mandaty na terenie budowy
Krótko i na temat - nie masz pojęcia o czym piszesz. Tam gdzie znajduje się znak pionowy, OBOWIĄZUJE.
DariuszB pisze:miejsce parkingowe dla osób niepełnosprawnych nie jest żadną świętością
Jest dla każdego normalnego, dobrze wychowanego człowieka.
DariuszB pisze:karać kogoś mandatem 500 zł to absurd
Wysokość mandatu zazwyczaj powinna być adekwatna do SZKODLIWOŚCI SPOŁECZNEJ CZYNU. W tym wypadku za wykroczenie popełnione ŚWIADOMIE, kara powinna być wyższa. Ustawodawca przewidział taką, trudno...
DariuszB pisze:ja nie kupowałem mieszkania na osiedlu dla niepełnosprawnych, a normalnym.
...
Tylko ze względu na Twoje głupawe posty zarejestrowałem się na forum. Mam świadomość, że teraz po dłuższej chwili zalejesz znowu forum swoimi postami. Problem w tym, że na bieżąco nie mogę odpisywać, bo wchodzę na forum raz na dwa tygodnie, żeby przeczytać m.in. że "koparka wjechała dzisiaj o 8 rano", albo "kierownik firmy Skanska (pani Skanska - gratulacje) ma mnie w d..ie, ale i tak wyleje to na forum. Na razie po prostu kulturalnie zwracam uwagę, że tak jak ktoś już wspominał (sorry, nie będę teraz szukał nicka, aczkolwiek bardzo mądra wypowiedź), szanujmy miejsca dla niepełnosprawnych. Jest takie powiedzenie "nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu" - może po prostu nie ma sensu zalewać forum info w stylu "znowu zlali mnie ciepłym moczem", CO KAŻDY MIESZKAJĄCY W TYM REJONIE NA PRAWDĘ WIDZI. OK tyle ode mnie, jest czas mnie zgnębić.
Jedna sprawa - szukasz właściciela mieszkania w którym "sodomia i gomoria". Dziwi mnie to, ponieważ taka osoba jak Ty na pewno wie, iż osoby naruszyły art. 51kw, więc trzeba wezwać policję. Ale to już nie moja sprawa...
Mimo wszystko pokojowo życzę, ażeby z większym spokojem o wszystkich sprawach pisać.