bartek86 pisze:... W tym konkretnym przypadku - ADMA (2bloki 7p.) płaci się 22.000zł za garaż + komórka lokatorska w cenie mieszkania, ale w innych miejscach jest już różnie. Nad Wisłokiem garaż + komórka lokatorska za free (w cenie mieszkania, ale to DEVELOPRES przejął budynek po kimś innym i były okazyjne ceny), ale już np PERINVEST na Strażackiej poszalał i ma taki cennik: 25.000zł za garaż, komórka: 3250zł. Pamiętam, że gdzieś widziałem garaż za 30-32.000zł ale już nie pamiętam gdzie dokładnie.

nawet 45.ooo zl ale nad Wisla
    nawet 45.ooo zl ale nad Wisla   

bartek86 pisze:Pamiętam, że gdzieś widziałem garaż za 30-32.000zł ale już nie pamiętam gdzie dokładnie.

a resztę kosztów niech zaksięgują w stratę:-)
 a resztę kosztów niech zaksięgują w stratę:-)

bartek86 pisze:od tego 2-go dźwigu to ile jeszcze będzie się ciągnąć ta galeria w stronę Bł. Karoliny? Bo chyba nie jest to jeszcze ostateczny zasięg ???

DariuszB pisze:... to zazwyczaj cena reguluje popyt, stąd krzywe elastyczności cenowej i stąd garaże nie sprzedają się jak mieszkania na SM Projektant, do tego dochodzą takie elementy jak, np. brak alternatyw (konkurencji), stopy zwrotu, etc...to tak w ramach przypomnienia...
niech wystawią cenę na 5 tys a wezmę od razua resztę kosztów niech zaksięgują w stratę:-)
 Mylisz kolego pojecia popytu z podaza
 Mylisz kolego pojecia popytu z podaza    Jezeli jest na cos popyt to cana jest wyzsza. Czynnikiem wpływającym na wysokosc podazy jest cena
   Jezeli jest na cos popyt to cana jest wyzsza. Czynnikiem wpływającym na wysokosc podazy jest cena   
   Jasne
  Jasne   

kokobi pisze:DariuszB pisze:... to zazwyczaj cena reguluje popyt, stąd krzywe elastyczności cenowej i stąd garaże nie sprzedają się jak mieszkania na SM Projektant, do tego dochodzą takie elementy jak, np. brak alternatyw (konkurencji), stopy zwrotu, etc...to tak w ramach przypomnienia...
niech wystawią cenę na 5 tys a wezmę od razua resztę kosztów niech zaksięgują w stratę:-)
Masz chytre podejscie do cen garazyMylisz kolego pojecia popytu z podaza
Jezeli jest na cos popyt to cana jest wyzsza. Czynnikiem wpływającym na wysokosc podazy jest cena

Jasne

DariuszB pisze:
... I nie mam co mylić podstawowych zmiennych ekonomicznych, ponieważ akurat tym zajmowałem się przez kilka lat zawodowo. To tyle w tej kwestii.
 ale obawiam sie ze nie konczylismy tych samych szkol i bardzo dobrze, niech tak zostanie
  ale obawiam sie ze nie konczylismy tych samych szkol i bardzo dobrze, niech tak zostanie  

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 31 gości