bartek86 pisze:... W tym konkretnym przypadku - ADMA (2bloki 7p.) płaci się 22.000zł za garaż + komórka lokatorska w cenie mieszkania, ale w innych miejscach jest już różnie. Nad Wisłokiem garaż + komórka lokatorska za free (w cenie mieszkania, ale to DEVELOPRES przejął budynek po kimś innym i były okazyjne ceny), ale już np PERINVEST na Strażackiej poszalał i ma taki cennik: 25.000zł za garaż, komórka: 3250zł. Pamiętam, że gdzieś widziałem garaż za 30-32.000zł ale już nie pamiętam gdzie dokładnie.
bartek86 pisze:Pamiętam, że gdzieś widziałem garaż za 30-32.000zł ale już nie pamiętam gdzie dokładnie.
bartek86 pisze:od tego 2-go dźwigu to ile jeszcze będzie się ciągnąć ta galeria w stronę Bł. Karoliny? Bo chyba nie jest to jeszcze ostateczny zasięg ???
DariuszB pisze:... to zazwyczaj cena reguluje popyt, stąd krzywe elastyczności cenowej i stąd garaże nie sprzedają się jak mieszkania na SM Projektant, do tego dochodzą takie elementy jak, np. brak alternatyw (konkurencji), stopy zwrotu, etc...to tak w ramach przypomnienia...
niech wystawią cenę na 5 tys a wezmę od razua resztę kosztów niech zaksięgują w stratę:-)
kokobi pisze:DariuszB pisze:... to zazwyczaj cena reguluje popyt, stąd krzywe elastyczności cenowej i stąd garaże nie sprzedają się jak mieszkania na SM Projektant, do tego dochodzą takie elementy jak, np. brak alternatyw (konkurencji), stopy zwrotu, etc...to tak w ramach przypomnienia...
niech wystawią cenę na 5 tys a wezmę od razua resztę kosztów niech zaksięgują w stratę:-)
Masz chytre podejscie do cen garazyMylisz kolego pojecia popytu z podaza
Jezeli jest na cos popyt to cana jest wyzsza. Czynnikiem wpływającym na wysokosc podazy jest cena
![]()
Jasne
![]()
![]()
DariuszB pisze:
... I nie mam co mylić podstawowych zmiennych ekonomicznych, ponieważ akurat tym zajmowałem się przez kilka lat zawodowo. To tyle w tej kwestii.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości