[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: Jerzy Dąbczak » 27 kwie 2016, 9:16

Dziś powinno się ukazać ogłoszenie dotyczące aktów notarialnych dla Żmigrodzkiej 9 (taką informację uzyskałem przed chwilą w spółdzielni).
Jerzy Dąbczak
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 15 mar 2016, 9:29

Postautor: kokobi » 27 kwie 2016, 10:14

bartek86 pisze:... W tym konkretnym przypadku - ADMA (2bloki 7p.) płaci się 22.000zł za garaż + komórka lokatorska w cenie mieszkania, ale w innych miejscach jest już różnie. Nad Wisłokiem garaż + komórka lokatorska za free (w cenie mieszkania, ale to DEVELOPRES przejął budynek po kimś innym i były okazyjne ceny), ale już np PERINVEST na Strażackiej poszalał i ma taki cennik: 25.000zł za garaż, komórka: 3250zł. Pamiętam, że gdzieś widziałem garaż za 30-32.000zł ale już nie pamiętam gdzie dokładnie.

Popyt dyktuje cene, to znane zjawisko. Garaz jest tyle wart ile ktos chce za nigo zaplacic ;)
Ja natomiast widzialem miejsca postojowe w garazu podziemnym na sprzedaz, za bagatela ... :?: :shock: nawet 45.ooo zl ale nad Wisla :P
Ogolnie wszystkie sa do siebie podobne, roznia sie jedynie lokalizacja i cena :o

Czy ktos zna jeszcze drozsze miejsca garazowania w RP :?:
Awatar użytkownika
kokobi
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 17 lut 2016, 10:31

Postautor: icetruck » 27 kwie 2016, 11:24

bartek86 pisze:Pamiętam, że gdzieś widziałem garaż za 30-32.000zł ale już nie pamiętam gdzie dokładnie.

Skyres
icetruck
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 29 maja 2015, 11:33

Postautor: JanzRzeszowa » 27 kwie 2016, 16:54

rachunek jest prosty (np żmigr9) 36 miejsc x sr 20000zł = 720 tys. inwestycja spłacona z nadmiarem...
a propos - to zazwyczaj cena reguluje popyt, stąd krzywe elastyczności cenowej i stąd garaże nie sprzedają się jak mieszkania na SM Projektant, do tego dochodzą takie elementy jak, np. brak alternatyw (konkurencji), stopy zwrotu, etc...to tak w ramach przypomnienia...

niech wystawią cenę na 5 tys a wezmę od razu :-) a resztę kosztów niech zaksięgują w stratę:-)
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: JanzRzeszowa » 27 kwie 2016, 17:20

Obrazek

postawili drugi dźwig i zbroją cały czas płytę (czarny obszar), poza tym kopią fundamenty pod galerię...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: bartek86 » 27 kwie 2016, 20:28

od tego 2-go dźwigu to ile jeszcze będzie się ciągnąć ta galeria w stronę Bł. Karoliny? Bo chyba nie jest to jeszcze ostateczny zasięg ???
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: JanzRzeszowa » 27 kwie 2016, 22:05

bartek86 pisze:od tego 2-go dźwigu to ile jeszcze będzie się ciągnąć ta galeria w stronę Bł. Karoliny? Bo chyba nie jest to jeszcze ostateczny zasięg ???

myślę, że aż po prawie samą drogę techniczną na pd
z tego co widać, to jeszcze postawią ze dwa żurawie, bo te nie za duże są...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: kokobi » 27 kwie 2016, 23:45

DariuszB pisze:... to zazwyczaj cena reguluje popyt, stąd krzywe elastyczności cenowej i stąd garaże nie sprzedają się jak mieszkania na SM Projektant, do tego dochodzą takie elementy jak, np. brak alternatyw (konkurencji), stopy zwrotu, etc...to tak w ramach przypomnienia...

niech wystawią cenę na 5 tys a wezmę od razu :-) a resztę kosztów niech zaksięgują w stratę:-)

Masz chytre podejscie do cen garazy :lol: Mylisz kolego pojecia popytu z podaza ;) Jezeli jest na cos popyt to cana jest wyzsza. Czynnikiem wpływającym na wysokosc podazy jest cena :P ;) Jasne :?: :arrow: :?
Awatar użytkownika
kokobi
Bywalec+
Bywalec+

Postautor: JanzRzeszowa » 28 kwie 2016, 8:42

kokobi pisze:
DariuszB pisze:... to zazwyczaj cena reguluje popyt, stąd krzywe elastyczności cenowej i stąd garaże nie sprzedają się jak mieszkania na SM Projektant, do tego dochodzą takie elementy jak, np. brak alternatyw (konkurencji), stopy zwrotu, etc...to tak w ramach przypomnienia...

Masz chytre podejscie do cen garazy :lol: Mylisz kolego pojecia popytu z podaza ;) Jezeli jest na cos popyt to cana jest wyzsza. Czynnikiem wpływającym na wysokosc podazy jest cena :P ;) Jasne :?: :arrow: :?

A Ty kolego nadużywasz stanowczo emotikonów w tym wątku.
I nie mam co mylić podstawowych zmiennych ekonomicznych, ponieważ akurat tym zajmowałem się przez kilka lat zawodowo. To tyle w tej kwestii.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: kokobi » 28 kwie 2016, 8:57

DariuszB pisze:
... I nie mam co mylić podstawowych zmiennych ekonomicznych, ponieważ akurat tym zajmowałem się przez kilka lat zawodowo. To tyle w tej kwestii.

Bardzo mi milo spotkac kolege po fachu :?: ale obawiam sie ze nie konczylismy tych samych szkol i bardzo dobrze, niech tak zostanie :P
Awatar użytkownika
kokobi
Bywalec+
Bywalec+

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa