[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: Sindus » 29 mar 2016, 13:09

@DariuszB ...... https://www.facebook.com/slonecznystokrzeszow/?fref=ts (świetne zdjęcia z drona)
Awatar użytkownika
Sindus
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 02 wrz 2015, 9:24

Postautor: JanzRzeszowa » 29 mar 2016, 16:18

Sindus pisze:@DariuszB ...... https://www.facebook.com/slonecznystokrzeszow/?fref=ts (świetne zdjęcia z drona)

Dzięki.
Szkoda, że ten człowiek z dronem nie udziela się na tym forum. Bo przegląd sytuacji jest znacznie lepszy dzięki takim zdjęciom. A FB traci popularność, a i starsi (jak ja) nie mają nawet konta tam ;-)

Polecam więcej tych zdjęć, widać jednak rozmach urbanistyczny SS. Z wielu niedogodności dla mieszkańców nowych bloków chyba ta osłoda na razie nam pozostaje. Nigdzie w Rz nie ma takiej urbanistyki nowych osiedli. Mówię oczywiście, nie o całym Projektancie, ale o Słonecznym Stoku.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: JanzRzeszowa » 29 mar 2016, 16:41

Sąsiad mnie dzisiaj spytał: " a jak tam nasza petycja?", odpowiedziałem, że oficjalnej odpowiedzi nadal brak (oprócz tego co wcześniej opisywałem).
Podobno SM Projektant sugeruje, że Skanska ma zaraz po świętach rozpocząć prace dot. wykonania dróg dojazdowych (ile razy my to już słyszeliśmy). Po których świętach???
Traktują nas jak dostarczycieli gotówki dla ich biznesu(ów).
Z tego wszystkiego ... jedną mam pozytywną wiadomość: czas gra na ich niekorzyść..., przede wszystkim finansową niekorzyść.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: ankawro » 01 kwie 2016, 8:11

Czy ktoś rozmawiał już z kierownikiem budowy budynku inwestycyjnego nr 9 na temat wcześniejszego odebrania kluczy?
ankawro
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 21 sty 2016, 18:01

Postautor: swiezak » 01 kwie 2016, 15:27

ankawro pisze:Czy ktoś rozmawiał już z kierownikiem budowy budynku inwestycyjnego nr 9 na temat wcześniejszego odebrania kluczy?

hey ja byłem na poczatku marca na budowie mowili cos o poczatku czerwca ale czy tak bedzie? powiem Ci wiecej w poniedzalek bo jade na budowe to sie dowiem
swiezak
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 07 mar 2016, 8:13

Postautor: ankawro » 01 kwie 2016, 15:39

no to super, bo właśnie zamierzałam tam dzwonić ale w takim razie poczekam.
ankawro
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 21 sty 2016, 18:01

Postautor: maciejczek » 01 kwie 2016, 15:46

Pytanie odnośnie kotła dwufunkcyjnego.
Mam 45 m2 (dwa pokoje, brak sterownika, grzejniki z termostatami).
Jak polecanie ustawić kocioł by w mieszkaniu było te 19-20stp ale żeby nie ciągnęło bardzo dużo gazu?
Czy lepiej dać na kotle wysoką temperaturę (np 70 stp) i grzejniki na full i co jakiś czas wyłączać piec,
czy może niższa temperatura na kotle ale nie robić przerw na piecu?
maciejczek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 03 gru 2015, 20:25

Postautor: zabusia » 02 kwie 2016, 11:57

DariuszB pisze:Sąsiad mnie dzisiaj spytał: " a jak tam nasza petycja?", odpowiedziałem, że oficjalnej odpowiedzi nadal brak (oprócz tego co wcześniej opisywałem).
Podobno SM Projektant sugeruje, że Skanska ma zaraz po świętach rozpocząć prace dot. wykonania dróg dojazdowych (ile razy my to już słyszeliśmy). Po których świętach???
Traktują nas jak dostarczycieli gotówki dla ich biznesu(ów).
Z tego wszystkiego ... jedną mam pozytywną wiadomość: czas gra na ich niekorzyść..., przede wszystkim finansową niekorzyść.

-----------
Drogi przy żmigrodzkiej nie będzie dopóki arkada nie postawi tych dwóch 7 -pietrowych bloków i galerii bo na wylocie własnie ustawiają dźwig .

Jak macie z oknami, ze szczelnością jest rosa na uszczelkach ?
zabusia
Świeżak

Na forum od: 02 kwie 2016, 11:52

Postautor: JanzRzeszowa » 02 kwie 2016, 13:48

zabusia pisze:-----------
Drogi przy żmigrodzkiej nie będzie dopóki arkada nie postawi tych dwóch 7 -pietrowych bloków i galerii bo na wylocie własnie ustawiają dźwig .

Ciekawe skąd takie informacje i wnioski??
A propos- to nie Arkada buduje to centrum i te dwa bloki...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: JanzRzeszowa » 02 kwie 2016, 13:51

maciejczek pisze:Pytanie odnośnie kotła dwufunkcyjnego.
Mam 45 m2 (dwa pokoje, brak sterownika, grzejniki z termostatami).
Jak polecanie ustawić kocioł by w mieszkaniu było te 19-20stp ale żeby nie ciągnęło bardzo dużo gazu?
Czy lepiej dać na kotle wysoką temperaturę (np 70 stp) i grzejniki na full i co jakiś czas wyłączać piec,
czy może niższa temperatura na kotle ale nie robić przerw na piecu?

Ja stosowałem tę drugą metodę pierwotnie, ale przeszedłem na pierwszą..., no ale mam sterownik i nie muszę biegać do pieca.Tylko jak pranie chcę szybciej wysuszyć to manualnie steruję sterownikiem.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa