Tomek pisze:Witam.
Emi, droga przyszła sąsiadko dla mnie Twoje zdziwienie dotyczące tarasu jest co najmniej dziwne a pisze to dlatego, że przed zakupem mieszkania byłem dokładnie zorientowany o sposobie konstrukcji tarasów i późniejszych kosztów związanych z położeniem deski kompozytowej. Dokładnie tez zdawałem sobie sprawę, żeby zachować gwarancję na taras muszę wykonać taras zgodnie z projektem i za pomocą wykonawcy bloku ponieważ tylko w takiej sytuacji, ktoś może za to ręczyć...
Co do opóźnień może i masz rację, już powinno być gotowe ale na to wpływu nie ma... a opóźnienia są wszędzie niestety...
A jeżeli mogę coś podpowiedzieć dla pozostałych sąsiadów z tarasami, bardzo mocno analizowałem na rynku koszty, jakość i technikę montażu tarasu, jestem również w stałym kontakcie z firmą która to bezpośrednio wykonuję i uważam, że nie skorzystanie z propozycji dewelopera jest duuuuużżżżym błędem i prędzej czy później odbije się czkawką...
Wiem, że można taniej... bo zawsze można, ale to ma być na lata a w sytuacji usterki, zalania etc. koszty i odpowiedzialność jest po stronie wykonawcy... Pozdrawiam
P.S- już pierwsze efekty są i wygląda to bardzo efektownie mimo kurzu budowlanego na desce:)
nikanika pisze:Na klucze w połowie kwietnia nie liczylibyśmy. Nawet nie zaczęli robić jeszcze dojazdów do garaży. Do budynku B to malutki odcinek, ale do A to już spory. No, a potem jeszcze poszczególne odbiory.
Budowa miała być zakończona do końca grudnia, a budowa nadal trwa.
Co do obiecywanego terminu oddania kluczy deweloper teraz "kluczy" , ale obiecywali przełom rok. Tak, tak , wiemy, że tylko na papierze się liczy. Na papierze 30.06.2016 jest ostatecznym terminem podpisania aktu notarialnego, a nie oddania mieszkań.
Czujemy się przez dewelopera lekceważeni. Nawet nie informują na bieżąco, że są takie opóźnienia, tylko samemu trzeba dzwonić. Ale, cóż ostatnią ratę wpłaciliśmy 31.12.2015. Teraz to tylko chwalenie się, jak im idzie 2 i 3 etap. A o klientach 1 etapu jakby zapomnieli....
Początek współpracy z deweloperem był świetny, ale teraz jesteśmy zawiedzeni.
Czarny pisze:W zupełności się zgadzam. Początek współpracy z deweloperem był niezwykle obiecujący. Obecnie całe swoje siły koncentruje chyba na kontaktach z klientami z 2 i 3 etapu
Czarny pisze:Ja naprawdę rozumiem, że praktycznie zawsze zdarzają się jakieś opóźnienia. Jednak wypadałoby chociaż informować w miarę na bieżąco o opóźnieniach i jaki jest chociaż przybliżony termin oddania.
icetruck pisze:pytanie - czy inni klienci 2 etapu podpisywali już aneksy ze zmianą standardu? czy tylko ja zostałem?
Wróć do Inwestycje zrealizowane
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości