[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Osiedle "Nasz Gaj"

Postautor: BadB » 18 sty 2016, 20:04

MrJones pisze:
kamyk pisze:MrJones- dziękuję :) jestem ciekawa Twoich wrażeń. jak oceniasz dewelopera pod względem rozmów, ustaleń ? czy była możliwość jakiejkolwiek negocjacji ceny ? miałeś jakieś prośby ? chciałeś coś zmienić w mieszkaniu ? jakąś ścianę czy nawet coś drobnego ? jeśli tak to jak deweloper zareagował ? zgodził się, ale tylko za opłatą ? nie było możliwości żadnych zmian ? a może małe zmiany będą wykonywane bez ponoszenia z Twojej strony dodatkowych kosztów ? czy miałeś już okazje przekonać się czy deweloper jest słowny ? jeśli prosiłeś o jakąś niestandardową rzecz, a nie chcesz być rozpoznany przed dewelopera to wtedy proszę odpowiedzieć mi w wiadomości prywatnej.

cześć Kamyk,
- rozmowy, ustalenia - oceniam NG jako elastycznego partnera. Zawsze może być lepiej ale jak dotąd dogadujemy się :) Po pierwsze zawsze dostaję odpowiedź na zapytanie, na zapytanie cięższego kalibru - telefon. Choć wiem, że tak właśnie powinno być - doceniam ten fakt biorąc pod uwagę jak interesy robią inni.
- negocjacja ceny - możliwość negocjacji jest zawsze :) była i tym razem, ale jak już niejedna osoba na tym forum wspomniała NG posiada atut w postaci bardzo dużego zainteresowania ofertą. Jeśli nie Ty to ktoś inny. Myślę, że taka odpowiedź jest jasna. Z tego punktu widzenia ponegocjować to mógł kupujący mieszkanie z basenem w 3 etapie :)
- prośby, zmiany w mieszkaniu, coś drobnego - tak. za każdym razem NG był otwarty na propozycje. Jeśli się dało zmienialiśmy, jeśli po sprawdzeniu prośby z architektami i wykonawcami okazywało się że się nie da NG brał stronę fachowców. Co w pełni rozumiem.
- co do zmian i opłat - tak, opłaty są - ale jako Klient NG na pewno o tym wiesz i też otrzymałaś/otrzymałeś cennik zmian lokatorskich. Ja zrozumiałem to w ten sposób, że niektóre niewielkie zmiany da się zorganizować bez opłat - ale to wynika również z cennika.
- bycie słownym - ciężkie pytanie, tym bardziej, że jak wiele osób zauważyło to dopiero początek. Bloki nadal się budują. Jest jeszcze wiele spraw które trzeba będzie z NG uzgodnić więc nie podejmuje się oceny w tym momencie.
- żadnych niestandardowych rzeczy
- nie zostanę rozpoznany więc wrzucam Ci odpowiedź do wiadomości innych również - tak jak pisałaś/pisałeś inni też powinni. Skorzysta każdy.

pozdrawiam

Jako klient II etapu chciałbym coś nowego dodać, poza tym, co już zostało powiedziane, ale zgadzam się ze wszystkimi powyższymi słowami. Rewelacji nie czuję, ale w porównaniu do konkurencji jest lepiej niż dobrze. Konkurencja niech weźmie dużo przykładu z NG, a rynek na tym skorzysta.
BadB
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 16 sie 2015, 20:37

Postautor: Szymon wawa » 19 sty 2016, 4:57

Ok to i ja cos napisze odnosnie Dewelopera.
Nie mam porownania do innych deweloperow ,bo jest to pierwsze mieszkanie ktore kupuje.Kilka lat temu kupyilem dom ale wszystko bylo zalatwiane przez brokera.
Zaczne od tego,ze kupilem mieszkanie bedac za granica. Wiekszosc spraw zalatwilem za pomoca emaila,co jest duzym plusem.Niestety w polsce malo sie to praktykuje a jednak bylem zdziwiony.Umowe wstepna rowniez zawarlem przez internet. Pani z biura wyslala mi podpisana umowe na emaila ja ja wydrukowalem podpisalem i skany wyslalem spowrotem do tego depozyt bez zbednych formalnosci.Upowaznilem osobe w polsce do zawarcia umowy glownej ,wszystkie sprawy zalatwione byly w przeciagu 1-2 tyg.
Wiec pod tym wzgledem deweloper naprawde wypada calkiem niezle.
Zeby nie bylo,ze chwale delopera kilka razy dosyc dosadnie krytykowalem go np. za balkony ale pan szanowny moderator to odrzucal wiec nie mogliscie tego czytac (a szkoda).Juz nie dlugo bedzie odany pierwszy etap,jest tu kilka osob na forum wiec bedziemy sie mogli dowiedziec czegos wiecej odnosnie jakosci wykaczenia w srodku budynku.
pozdrawiam
Szymon wawa
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 06 sty 2016, 17:39

Postautor: marcinRze » 19 sty 2016, 10:51

Co do jakości wykonania mieszkań wewnątrz to na otodom.pl pojawiło się ogłoszenie sprzedaży mieszkania, gdzie co nieco widać ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

http://otodom.pl/oferta/mieszkanie-37-m-rzeszow-ID2S0GN.html#9228f56d0b
marcinRze
Świeżak

Na forum od: 19 sty 2016, 10:44

Postautor: riko » 19 sty 2016, 17:15

http://rzeszow-news.pl/trwa-trzeci-etap ... gaju-foto/

Osiedle „Nasz Gaj” powstaje na terenie dawnych ogródków działkowych przy ul. Tęczowej na wprost hipermarketu Tesco. Blisko jest także E.Leclerc, galeria handlowa Nova, Castorama, centrum handlowe Plaza, na dojście do niedawno rozbudowanego Parku Papieskiego potrzeba kilku minut.
W „Naszym Gaju” powstanie 8 bloków, które będą miały od 5 do 13 kondygnacji. Inwestorem osiedla jest N.G. Development. W pierwszym etapie, deweloper sprzedał wszystkie mieszkania – 114. Także drugi etap okazał się sukcesem. Na 164 mieszkania 90 proc. znalazło już swoich nabywców.
Na osiedlu trwa trzeci i ostatnie etap budowy w ramach, którego powstanie 215 mieszkań. Powstaną trzy 13-kondygnacyjne apartamentowce. O ich sprzedaży pisaliśmy TUTAJ.
Trzeci etap budowy „Naszej Gaju” ma być zrealizowany w pierwszym kwartale 2017 r. W tym czasie mają być oddane klucze do mieszkań w stanie deweloperskim. Widok z mieszkań z północnej strony będzie się rozprzestrzeniał na całe miasto, z południowej na Dynów.

riko
Moderator
Moderator

Na forum od: 04 lut 2015, 14:42

Postautor: looky » 19 sty 2016, 22:49

Co to za belki na suficie? To jest jakiś nowy standard? :roll:
looky
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 02 sie 2014, 13:01

Postautor: onlyRzeszow » 20 sty 2016, 0:06

looky pisze:Co to za belki na suficie? To jest jakiś nowy standard? :roll:

Ohoho mniamniuśna belka tylko nie w tamtym miejscu ani w żadnym innym. Jaką może pełnić rolę, podtrzymywania sufitu ??
Cena 220 tysięcy za 37m 2 to jest dużo czy mało za stan deweloperski, ?? bo trzeba doliczyć koszty urządzenia remontu zapewne z 50 tysięcy
onlyRzeszow
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 03 paź 2015, 10:21

Postautor: kupiec » 20 sty 2016, 1:33

Witam wszystkich, w sprawie tych beznadziejnych moim zdaniem płyt na balkonie chciałbym podpowiedzieć inwestorowi i przyszłym mieszkańcom.
Proszę zobaczyć jak wygląda sytuacja po remoncie w 2014 roku innego mieszkania, gdzie w miejsce starych balustrad wstawiono nowoczesne szklane... Zycze powodzenia wszystkim tym którzy będą próbowali to wyczyścić na zewnątrz, może na pierwym pietrze za pomocą drabiny będzie to możliwe.. Na wyższe pietra na pewno trzeba zwyżke.. a co z lokatorami którzy będą mieszkali na 3, 5 czy 9 pietrze. Zyczę powodzenia!! Chciałbym dlateog prosić inwestra o rozpatrzenie tego wątku. Dlaczego nie można zrobić całej balustrady z nierdzewki tak jak to jest w 80% czy 90 %, co wyglądałoby jednolicie i estetycznie a również mieszkańcy którzy za to zapłaca nigdy nie będą narzekać na to ze nie będą mieli możliwości tego domyć doczyścić. Prosze mi powiedzieć mająć 60 lat ja mam tą szybę umyć z zewnątrz??? a na pewno będzie brudna co chwilkę. Nawet młodzi mieszkańcy nie będą w stanie tego umyć, chyba ze ktoś będzie trzymał ich za nogi:) ... proszę jeszcze raz zatem o rozpatrzenie tego wątku!! Czasem zwykłe rozwiązanie jest po pierwsze ładne i proste w utrzymaniu, po drugie łatwe w wykonaniu ponieważ jest jednolite co łądnie według mnie wyglada, a po trzecie na pewno korzystne finansowo zarówno dla dewelopera jak i pózniejszego mieszkańca kótry będzie musiał to czyścic.... Zamieszczone zdjęcia pokazują sytuację, z jaką będą sie musieli zmierzyć lokatorzy.. W momencie odbioru będzie wszystko ładnie pięknie a co później?? Zastanówmy się zastem przynajmniej przed drugim etapem, gdzie mam swoje mieszkanie...
Załączniki
20141008_091718 (1).jpeg
Nowa szklana balustrada kto będzie ją czyścił z zewnątrz??? Inwestor czy my lokatorzy?
20141008_091718 (1).jpeg (62.4 KiB) Przeglądany 5496 razy
IMG_1124.jpeg
A co jeśli mieszkasz na 6 piętrze??? trzymać syna za nogi i czyścimy :)
IMG_1124.jpeg (91 KiB) Przeglądany 5496 razy
kupiec
Świeżak

Na forum od: 20 sty 2016, 1:07

Postautor: icetruck » 20 sty 2016, 2:06

kupiec pisze:Zastanówmy się zastem przynajmniej przed drugim etapem, gdzie mam swoje mieszkanie...

nie ma się co zastanawiać, bo na balkonach 2 etapu nie będzie szkła

kupiec pisze:a na pewno będzie brudna co chwilkę

nieprawda, mam na balkonie szkło w balustradzie i nie jest wiele (o ile w ogóle) brudniejsze od okien - to co pan pokazuje to chyba jakiś skrajny przypadek bo nigdy się z czymś takim nie spotkałem

kupiec pisze:mająć 60 lat ja mam tą szybę umyć z zewnątrz?

tak jak wszyscy - odpowiednią szczotką do mycia szyb z długim uchwytem, proszę nie robić problemu tam gdzie naprawdę nie ma - bo rozmieniamy wątek na drobne

ps. piętro w tym przypadku nie ma znaczenia - myje się tak samo na 2 jak i na 10 piętrze...
icetruck
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 29 maja 2015, 11:33

Postautor: kupiec » 20 sty 2016, 2:17

Skąd ta pewność Icetruck że w 2 etapie nie będzie szkła na balkonach... To wstaw zdjęcie twoich szyb przed myciem i po umyciu i napisz ile sie namachałeś?? Po co robić coś tz. szkło co będzie trzeba czyścić, a wcale lepiej nie wygląda??? A i podaj przy okazji kwotę, jaką musiałbyś zapłacić za takie mycie szyb przez firmę, jeśli sam nie byłbyś w stanie... np. ze względu na zdrowie !!!
kupiec
Świeżak

Na forum od: 20 sty 2016, 1:07

Postautor: icetruck » 20 sty 2016, 3:41

kupiec pisze:Skąd ta pewność Icetruck że w 2 etapie nie będzie szkła na balkonach...

po pierwsze: wizualizacje, po drugie: standard wykończenia balkonu, który masz w dokumentach (jeżeli tak jak twierdzisz, jestes klientem 2 etapu)

kupiec pisze:To wstaw zdjęcie twoich szyb przed myciem i po umyciu i napisz ile sie namachałeś??

nie chce mi się robić żadnych zdjęć (na moich balustradach jest lekki nalot jak na oknie) żeby komuś udowodnić, że umycie takiej szyby to jest ŻADEN problem (wystarczy mieć myjkę na długiej rączce), niżej film instruktażowy dla mniej pomysłowych, od 42 sekundy pan (udało się nawet znaleźć starszego pana) myje taką balustradę od zewnątrz:

obejrzeć, przyjąc do wiadomości i zapamiętać bo zapewno moderacja rano wyczyści wątek z tego offtopu
icetruck
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 29 maja 2015, 11:33

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane