MrJones pisze:kamyk pisze:MrJones- dziękujęjestem ciekawa Twoich wrażeń. jak oceniasz dewelopera pod względem rozmów, ustaleń ? czy była możliwość jakiejkolwiek negocjacji ceny ? miałeś jakieś prośby ? chciałeś coś zmienić w mieszkaniu ? jakąś ścianę czy nawet coś drobnego ? jeśli tak to jak deweloper zareagował ? zgodził się, ale tylko za opłatą ? nie było możliwości żadnych zmian ? a może małe zmiany będą wykonywane bez ponoszenia z Twojej strony dodatkowych kosztów ? czy miałeś już okazje przekonać się czy deweloper jest słowny ? jeśli prosiłeś o jakąś niestandardową rzecz, a nie chcesz być rozpoznany przed dewelopera to wtedy proszę odpowiedzieć mi w wiadomości prywatnej.
cześć Kamyk,
- rozmowy, ustalenia - oceniam NG jako elastycznego partnera. Zawsze może być lepiej ale jak dotąd dogadujemy sięPo pierwsze zawsze dostaję odpowiedź na zapytanie, na zapytanie cięższego kalibru - telefon. Choć wiem, że tak właśnie powinno być - doceniam ten fakt biorąc pod uwagę jak interesy robią inni.
- negocjacja ceny - możliwość negocjacji jest zawszebyła i tym razem, ale jak już niejedna osoba na tym forum wspomniała NG posiada atut w postaci bardzo dużego zainteresowania ofertą. Jeśli nie Ty to ktoś inny. Myślę, że taka odpowiedź jest jasna. Z tego punktu widzenia ponegocjować to mógł kupujący mieszkanie z basenem w 3 etapie
- prośby, zmiany w mieszkaniu, coś drobnego - tak. za każdym razem NG był otwarty na propozycje. Jeśli się dało zmienialiśmy, jeśli po sprawdzeniu prośby z architektami i wykonawcami okazywało się że się nie da NG brał stronę fachowców. Co w pełni rozumiem.
- co do zmian i opłat - tak, opłaty są - ale jako Klient NG na pewno o tym wiesz i też otrzymałaś/otrzymałeś cennik zmian lokatorskich. Ja zrozumiałem to w ten sposób, że niektóre niewielkie zmiany da się zorganizować bez opłat - ale to wynika również z cennika.
- bycie słownym - ciężkie pytanie, tym bardziej, że jak wiele osób zauważyło to dopiero początek. Bloki nadal się budują. Jest jeszcze wiele spraw które trzeba będzie z NG uzgodnić więc nie podejmuje się oceny w tym momencie.
- żadnych niestandardowych rzeczy
- nie zostanę rozpoznany więc wrzucam Ci odpowiedź do wiadomości innych również - tak jak pisałaś/pisałeś inni też powinni. Skorzysta każdy.
pozdrawiam
Jako klient II etapu chciałbym coś nowego dodać, poza tym, co już zostało powiedziane, ale zgadzam się ze wszystkimi powyższymi słowami. Rewelacji nie czuję, ale w porównaniu do konkurencji jest lepiej niż dobrze. Konkurencja niech weźmie dużo przykładu z NG, a rynek na tym skorzysta.