nyala pisze:Witam ponownie,
Chciałabym zapytać czy ktoś z czytających to forum i posiadających mieszkanie w blokach 1-6 ma również wykupione miejsce parkingowe?
Martwi mnie coraz bardziej kwestia parkowania pod blokiem, gdyż wykańczających mieszkania i wprowadzających się do mieszkań przybywa, przez co wzdłuż Odrzykońskiej i na parkingu wewnętrznym (tym pod blokiem nr 2) zaczyna powoli brakować miejsca.
Gdyby spółdzielnia udostępniła garaże podziemne, to przynajmniej część osób by z nich skorzystała, a też można by uniknąć parkowania na błocie/płytach betonowych jak pod blokiem nr 6.
W spółdzielni powiedzieli mi, że nie podpisują umów na garaże, gdyż nie ma jeszcze dróg dojazdowych, niemniej do garaży w blokach nr 3 ,4, 6 spokojnie można by wjechać z obecnych dróg z kostki brukowej/wyłożonych płytami.
Czekanie na drogi dojazdowe może jeszcze długo potrwać, więc zwlekanie w tej kwestii przez spółdzielnię jest moim zdaniem bezsensu.
Po przedstawieniu tych wszystkich argumentów spółdzielni, otrzymałam odpowiedź, żeby dzwonić pod koniec tygodnia – rozeznają sprawę.
Gdyby ktoś był w podobnej sytuacji to interweniujcie proszę w spółdzielni, zawsze im więcej osób się zgłasza, tym większa szansa na jakieś działania w tej sprawie i przyśpieszenie kwestii umów.
Dziękuję i pozdrawiam!
Nie chce Cie martwic,ale skoro spoldzielnia przez dwa lata budowy nie za bardzo interesowala sie budowa drog (oczywiscie to jest poza nimi bo to miasto i wogole a oni tylko bloki robia...) to nie licz za bardzo ze beda sie i teresowac tym gdzie bedziemy parkowac. Jak rzucisz okiem na projekt drog (tych przyszlych alterii) to zauwazysz iz parkingi beda TYLKO przy zmigrodzkiej przy blokach 5 i 6. Drogi dojazdawe od Odrzykonskiej w gore maja byc bez parkingow. Nie podejrzewam tez ze parkingi podziemne przy obecnej cenie beda mialy duze branie. Suma sumarum z miejscem parkingowym i ogolnym postojem bedzie ciezko.