PzD91 pisze:Doniek pisze:Ciekawe. Zastanawiam mnie skąd pomysł, że znajdą na tych magazynach ludzi do pracy. Chyba, że naprawdę sypną groszem. Oraz wielce mnie ciekawi kto tam może być najemcą. Lokalizacja mega dobra. Ale jeszcze lepsza byłaby w Terliczce, hektary ziemi - tylko gdyby tak zrobić zjazd/wjazd na S19/A4
Przecież w Rzeszowie i okolicach jest łącznie kilkanaście tys. bezrobotnych + coraz częściej imigranci. Chętnych do pracy to jeszcze długu tu nie braknie.
Doniek pisze:Wiesz z doświadczenia, z jakiś danych czy tylko tak Ci się wydaje ?
Doniek pisze:PzD91 pisze:Doniek pisze:Ciekawe. Zastanawiam mnie skąd pomysł, że znajdą na tych magazynach ludzi do pracy. Chyba, że naprawdę sypną groszem. Oraz wielce mnie ciekawi kto tam może być najemcą. Lokalizacja mega dobra. Ale jeszcze lepsza byłaby w Terliczce, hektary ziemi - tylko gdyby tak zrobić zjazd/wjazd na S19/A4
Przecież w Rzeszowie i okolicach jest łącznie kilkanaście tys. bezrobotnych + coraz częściej imigranci. Chętnych do pracy to jeszcze długu tu nie braknie.
Wiesz z doświadczenia, z jakiś danych czy tylko tak Ci się wydaje ?
PzD91 pisze:Dane GUS, kolega wyżej podał linka nawet. Wg Eurostatu tak samo, na Podkarpaciu wciąż najwyższe bezrobocie w skali kraju.
Doniek pisze:PzD91 pisze:Dane GUS, kolega wyżej podał linka nawet. Wg Eurostatu tak samo, na Podkarpaciu wciąż najwyższe bezrobocie w skali kraju.
Posiłkujesz się statystyką, ale rozumiesz i wyciągasz z tego wnioski, czy powielasz ogólniki ? Znasz to z badań empirycznych? W gospodarce występuje coś takiego jak stopa bezrobocia naturalnego do ok 4%. Wg. przedstawionych danych z GUSu w powiecie rzeszowskim mamy 7%, nadal nie jest to wysoki poziom jak na to co było dawniej . A teraz spójrzmy na to z bardziej praktycznego i socjologicznego spojrzenia. Czy komuś z najdalszych zakątów powiatu opłaca się dojeżdżać aż tyle? Dodatkowo chęci do aktywności zawodowej społeczeństwa są odwrotnie proporcjonalny to poziomu socjału w Polsce. A skad to wiem? Bo rekrutowałem w tej okolicy, a nawet popytałem obecnie rekrutujących jak im idzie szukanie pracowników magazynowychA skąd Panattoni tu buduje? Bo oprócz najwyższego bezrobocia jak sami wskazujecie, na podkarpaciu mocno średnio się płaci.
Doniek pisze:Nie będę pisał czym tu sie dokładnie zajmuje bo mnie będzie łatwo namierzyć, ale co nieco orientuje się w rzeszowskiej okolicy w tej branży. Ja nie neguje zasadności jego budowy. Na pewno sztaby mądrzejszych, bardziej doświadczonych ludzi z Warszawki to wykalkulowało, korpo nic z dobrego serca nie zrobi i wzieli wszystkie zmienne pod uwagę. Pewnie zewnętrzne agencje będą się martwiły pozyskaniem siły roboczej, jednak z tego co widywałem do BSH non stop szukał
Bardziej ciekawią mnie potencjalni najemcy tych powierzchni, .
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość