[ul. Technologiczna] Dworzysko Park (BESTA)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Technologiczna] Dworzysko Park (BESTA)

Postautor: swiety » 28 sie 2024, 20:40

Jak nikt - przecież dosłownie 100 m na wschód powstanie kolejne osiedle (7-8 budynków)
Załączniki
IMG_0041.jpeg
IMG_0041.jpeg (534.16 KiB) Przeglądany 1775 razy
swiety
Moderator
Moderator

Na forum od: 22 cze 2014, 19:11

Postautor: headspace » 28 sie 2024, 21:13

Tomek86 pisze:Dziwi mnie to, że w tych rejonach (strefa, dobra komunikacja, nawet plany zagospodarowania przestrzennego przewidują wysokie budownictwo to nikt poza BESTA nie kwapi się tam budować...

Dobra komunikacja ? Miałem tak kupować szeregowke ale masakra z tamtad wyjechać często w ciągu dnia.. zero sklepów, żłobków, szkół.
headspace
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 18 sie 2018, 8:06

Postautor: Tomek86 » 28 sie 2024, 21:21

swiety pisze:Jak nikt - przecież dosłownie 100 m na wschód powstanie kolejne osiedle (7-8 budynków)

Na razie to plany trochę palcem na wodzie ale ok. Jest jakaś Jaskółka

headspace pisze:Dobra komunikacja ? Miałem tak kupować szeregowke ale masakra z tamtad wyjechać często w ciągu dnia.. zero sklepów, żłobków, szkół.

Akurat żłobki czy szkoły mnie nie interesują ale to fakt, dobry argument.
Tak czy owak miałem na myśli w miarę szybki dostęp do firm znajdujących się w sąsiedniej strefie jak i fakt, że do strefy do Jasionki jest znacznie łatwiej się dostać z północnych rejonów.

Ja mieszkam na Zalesie a biuro mam na Słowackiego i w normalnym trybie czyli kiedy jest rok szkolny i akademicki to tak średnio z 25 min schodzi dojechać na podropomie. A potem jeszcze z buta do biura z 10.

A kolega który pracuje w w Borgu a mieszka w Medyni łańscuckiej mimo, że ma 10km to koło 15minut schodzu mu dojazd
Tomek86
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 29 paź 2019, 15:35

Postautor: Elarto » 29 sie 2024, 0:07

headspace pisze:
Tomek86 pisze:Dziwi mnie to, że w tych rejonach (strefa, dobra komunikacja, nawet plany zagospodarowania przestrzennego przewidują wysokie budownictwo to nikt poza BESTA nie kwapi się tam budować...

Dobra komunikacja ? Miałem tak kupować szeregowke ale masakra z tamtad wyjechać często w ciągu dnia.. zero sklepów, żłobków, szkół.

Na razie owszem szału nie ma. Jednak przetarg na obwodnice północna jest w trakcie realizacji, a połączy ona Dworzysko z Miłocinem i Warszawską. Plus zdaje się w przyszłym roku będa robić Ropczycką. W budynku B będzie od listopada żabka, a i myśle ze zaraz pojawi się Biedronka (zwłaszcza jak zrobią Ropczycką).
Elarto
Świeżak

Na forum od: 28 sie 2024, 23:43

Postautor: Elarto » 29 sie 2024, 0:10

Tomek86 pisze:
swiety pisze:Jak nikt - przecież dosłownie 100 m na wschód powstanie kolejne osiedle (7-8 budynków)

Na razie to plany trochę palcem na wodzie ale ok. Jest jakaś Jaskółka

headspace pisze:Dobra komunikacja ? Miałem tak kupować szeregowke ale masakra z tamtad wyjechać często w ciągu dnia.. zero sklepów, żłobków, szkół.

Akurat żłobki czy szkoły mnie nie interesują ale to fakt, dobry argument.
Tak czy owak miałem na myśli w miarę szybki dostęp do firm znajdujących się w sąsiedniej strefie jak i fakt, że do strefy do Jasionki jest znacznie łatwiej się dostać z północnych rejonów.

Ja mieszkam na Zalesie a biuro mam na Słowackiego i w normalnym trybie czyli kiedy jest rok szkolny i akademicki to tak średnio z 25 min schodzi dojechać na podropomie. A potem jeszcze z buta do biura z 10.

A kolega który pracuje w w Borgu a mieszka w Medyni łańscuckiej mimo, że ma 10km to koło 15minut schodzu mu dojazd

Niekoniecznie palcem na wodzie bo deweloper na początku roku skupował działki.

To jest młode osiedle więc wszystko przed nim. Projektant parę lat temu tęż nic nie miał
Elarto
Świeżak

Na forum od: 28 sie 2024, 23:43

Postautor: ETernit » 29 sie 2024, 6:34

Tomek86 pisze:Na razie to plany trochę palcem na wodzie ale ok. Jest jakaś Jaskółka

Te plany mają już wydaną decyzję pozwolenia na budowę i projekt gotowy do realizacji. Więc to tylko kwestia czasu, aż zaczną budować ;)
ETernit
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 15 paź 2015, 18:53

Postautor: PzD91 » 29 sie 2024, 9:12

Obstawiałbym, że sukcesywnie cały teren między Technologiczną a Krakowską będzie zabudowywany, wtedy usługi też się pojawią. W przyszłym roku może ruszyć obwodnica północna to dojazd będzie ułatwiony.
Awatar użytkownika
PzD91
Maniak
Maniak

Na forum od: 16 lut 2015, 22:04

Postautor: swiety » 29 sie 2024, 10:04

Dojazd będzie lepszy jak powstanie droga od ronda na Technologicznej do Tarnowskiej i dalej nowy odcinek do Milocinskiej. Na geoportalu jest już to wyrysowane.
Załączniki
IMG_0047.jpeg
IMG_0047.jpeg (765.76 KiB) Przeglądany 1618 razy
swiety
Moderator
Moderator

Na forum od: 22 cze 2014, 19:11

Postautor: johny20010 » 29 sie 2024, 10:30

przegladajac ostatnio pozwolenia na budowe widzialem ze kolejny deweloper sie przymierza do nastepnego osiedla tuz obok Besty, za zbiorniami na wodę Mpwiku oraz dwóch nowych blokach przy Ceramicznej
johny20010
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 25 cze 2018, 22:15

Postautor: Tomek86 » 29 sie 2024, 19:49

Ok biję się w pierś i przyznaję do błędu.

Miałem zupełnie inne wyobrażenie o sytuacji tam a jednak to co pisaliście przekonuje mnie, że jednak nie jest źle i te tereny zaczynają "ożywać"
Tomek86
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 29 paź 2019, 15:35

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa