[ul. Szopena] Olszynki Park 220m - 41p (ApKlan)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Szopena] Olszynki Park 220m - 41p (ApKlan)

Postautor: Hieronim_Berbelek » 22 lip 2024, 8:21

Kupili bo chcieli nie ma się co dziwić... każdy ma swoje jakieś wymarzone mieszkanie/dom ja kupiłem mieszkanie na bardzo przeciętnym osiedlu, ale dobrze skomunikowanym , Osiedle to jest krytykowane za byle jakość i godze się z tym. Było nawet wyśmiewane na tym forum, przyjmuję to do wiadomości i jestem zadowlony i nie rzucam do ludzi epietami :). Jak ktoś chce żyć i mieszkać w Olszynkach to ma wszytsko pod nosem i chodzi na piechotę. Mnie tylko interesuje jedno stopna z najmu, czy tu się oplaci kupić czysto inwestycjnie... ale inwestor z jednej kieszonki kase wyjmie i przerzuci do drugiej... także nie mój ból głowy. Sam byłem Olszynkami zainteresowany kiedyś w sensie lokalem usługowym... ale kupiłem grunt i mieszkanie. Natomiast Lokale Usługowe na Olszynkach to moze być niezły pomysł... tylko ja nie mam pomysłu na biznes w takim miejscu. Jeżli sliv kupiłeś mieszkanie na Olszynkach to żyj i się ciesz zrobiłeś dobrze... nie ma do siebie co brać aż tak słów krytyki elewacji czy tam napisu, to jest forum i każdy powie to co myśli... Budynek z tego co widze np. w komentarzach na facebooku na fanpagach mediów rzeszowskich też budzi kontrowersje i z takimi budynkami będzie tak zawsze. Wieża Eifla też budziła kontrowersje... jeżeli ktoś kupuje mieszkanie na olszynkach i chce tam żyć to jak dla mnie to jest OK...
Ostatnio zmieniony 22 lip 2024, 8:28 przez Hieronim_Berbelek, łącznie zmieniany 1 raz
Hieronim_Berbelek
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 25 gru 2023, 21:51

Postautor: Komunard » 22 lip 2024, 8:24

Na poważnie stawia się dzisiaj pytania, dlaczego ludzie chcą mieszkać w centrum dobrze rozwijającego się, dużego miasta? W miejscu, gdzie praktycznie w obrębie walking distance albo 5 min jazdy jakimkolwiek środkiem komunikacji od hulajnogi począwszy, mają dostęp do restauracji, knajpy (polecam nowopowstałą Rozlewnię w pobliżu), stadionu, hali, kina, kosmetyczki, fryzjera, dentysty, basenu (sorry, bo ten chyba będzie na miejscu?), fitnessclubu, czy nawet SORu z najlepszym sprzętem na Podkarpaciu (w pewnym wieku ma to znaczenie i może uratować życie- wiem, co mówię, niestety) itp itd

Nie chce mi się wymieniać dalej, ale chyba nie muszę.

Na dodatku okolicy, gdzie ceny mieszkania będą tylko rosły- idę o zakład. Głupotą byłoby wydawać tu pieniądze, bo to brzydkie, c'nie? :D

A propos "mieszkam tu od urodzenia". Rozumiem, że podobało się, jak na Olszynkach kiedyś ćwierkały ptaszki a po zielonym domku przy Podwisłoczu szczury się romantycznie ganiały, ale cóż.. czasy się zmieniają, parafrazując klasyka miasto musi się rozwijać- robota ma się robić a miasto lada chwila trafi do podręczników opisujących jak w dobie depopulacji utrzymać dodatnie bilanse.

Rozumiem, że w związku z tym można się już poczuć się poczuć jak warszawiak i z wyższością popatrzyć na cebularzy, którzy tutaj kupują mieszkania. Z jedną małą uwagą, Rzeszów to jeszcze nie stolica i gdyby nie ci cebularze czy słoikowcy, wykupujący szkaradne budynki w mieście, pewnie z dumą walczyłby dzisiaj o palmę pierwszeństwa na Podkarpaciu z Mielcem czy Stalową Wolą.
Komunard
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 17 sty 2019, 21:20

Postautor: Ryba » 22 lip 2024, 9:02

Ryba pisze:Był wykusz - nie ma wykuszu. A może zrobili wysuwany? XD

Tym razem trochę wystaje:
Olszynki Park - wykusz.jpg
Olszynki Park - wykusz.jpg (230.43 KiB) Przeglądany 1929 razy
Ryba
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 26 sty 2015, 0:48

Postautor: Duszek » 22 lip 2024, 12:27

sliv pisze:... a tutaj tylko "merytoryczna " krytyka pajaców, którzy nigdy własnymi rękami niczego w rzyciu nie dokonali poza spłodzeniem potomka ale to już nie rękami. Jest oczywiście kilka osób które w rzetelny sposób relacjonują powstawanie tego budynku ale większośc to życiowi frustraci , których miejsce jest w na początek w przychodni psychologicznej. Plujcię dalej, wy pójdziecie w piach , niektórzy szybko a Olszynki zostaną.

taki język nie powinien być akceptowany na forum!
Awatar użytkownika
Duszek
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 18 lip 2014, 11:45

Postautor: Inwestycje Polska » 22 lip 2024, 13:05

ale dlaczego ;-) usłyszałem tu wczoraj ze jeśli mi się nie podoba to mam sobie założyć forum ... wiec jeśli ktoś uraził Twoje uczucia bo napisał cos co ci się nie podoba - to załóż forum... nie moje słowa .
Mamy wolność słowa , nikt nikogo nie obraził , a jeśli ty poczułeś się urażony to Twój problem .
Inwestycje Polska
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 08 lut 2023, 18:24

Postautor: Hieronim_Berbelek » 22 lip 2024, 13:30

Bo jest argumentem ad personam, czyli atakiem na osobe a nie na głoszone przez nia tezy. Ale wybaczmy sliv , chłop pakuje kupe kasy pewnie w mieszkanie na olszynkach, pewnie się cieszy i może nawet marzył, żeby tam zamieszkać , może to jego pierwsze mieszkanie(to tylko moje domysły). Zawsze jeżeli krytykujemy czyjąś decyzje może nas spotkać riposta z tamtej strony. Spokojne przyjmowanie czyjejś opini przychodzi z wiekiem. Ja kupiłem mieszkanie na hujowym osiedlu w beznadziejnym bloku i ludzie tak to oceniają, mają prawo. To tak jak kupujesz BMW tuningowane, niektórzy powiedzą ale machina inni co za burak ... a inni mają to w dupie ważne, że kierowca zadowlony. Ale z krytyką będziesz się mierzył całe życie "No Body is Perfect".
Hieronim_Berbelek
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 25 gru 2023, 21:51

Postautor: Patryk M » 22 lip 2024, 13:44

Ryba pisze:

Będzie wysunięty, widocznie nie był skończony albo jest testowany.
Z tego co widać na fotach: zniknęły rusztowania z N i z attyk na górze. Powinni też od parku, z płyt drogowych zrobić dojazd dla dźwigu pod demont Wolffa, bo wiadomo drogi finalnej tam nie zdążą zrobić. Między murem a budynkiem było mocno rozgrzebane ponad miesiąc temu ale powinni to kończyć.
Patryk M
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 27 kwie 2021, 20:02

Postautor: Patryk M » 22 lip 2024, 21:13

Co do całości Inwestycji – pisałem kiedyś, że najważniejsze aby wszystkim się podobało, zarówno mieszkańcom miasta jak i mieszkańcom OP. Mnie nie musi ale wiadomo, że tak nie będzie i każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii na Forum.
Nie mamy wpływu na pewne rzeczy ale nie da się też, nie widzieć pewnych kwestii, zarówno co do wież, czy w ich otoczeniu, jak również tego masztu – iglicy. Na to nawet, ze względu na konstrukcję i wysokość, nie da się „przymknąć oko”. ;)

Czytałem ten ostatni artykuł Nowin: wiadomo te rekordy, innowacje, dostępność dla mieszkańców na basen, punkt widokowy, do sklepów czy usług, restauracji, itp. - w sumie wszystko jest ok. Z punktu widzenia mieszkańca OP z pewnością w znacznej części, tak! Ale czy koniecznie dla mieszkańców miasta, do których jest odwołanie w artykule? Mocno w to wątpię!

Basen dla ścisłości ma 13m/6m, więc wielkość ograniczona i raczej tylko dla najemców wież; punkt widokowy ogólnodostępny i oby tak było a nie tylko dla knajp?; sklepy czy usługi – nikt dzisiaj łaski nikomu nie robi, że coś sprzeda czy ktoś skorzysta z tych usług – nie tutaj to w galeriach z parkingami, których w Rz. nie brakuje czy innych miejscach.

Z mojego punktu widzenia to jest tak: zakup mieszkania, gdyby była taka potrzeba, zdecydowanie tak. Nawet się nad tym zastanawiałem i być może kiedyś z wtórnego, gdybym wrócił na rotację?
Mam nadzieję, że w Rz. będzie budowany jeszcze jakiś poważny wysokościowiec? :roll:

Natomiast co do sklepów czy lokali usługowych? Raczej nie inwestowałbym tu, bo nie ma tutaj miejsc parkingowych dla klientów. I to jest główny problem!
Dzisiaj, tak jak w galeriach każdy chce wyjechać z parkingu na górę i odwrotnie z zakupami a nie szukać miejsca do parkowania. Przykładowo, jadąc mam myśleć, zaparkuję czy nie, to jadę od razu tam, gdzie na pewno nie ma z tym problemu i tyle. A te sklepy premium? Tym bardziej do tego premium nikt na łapach nie pójdzie, tylko to swoje auto tez premium, będzie chciał jak najbliżej zaparkować.
Na początku będzie szum i niezła frekwencja, bo ciekawość a potem? Czas pokaże, ale nie jestem optymistą w tym względzie :|

Z jednej strony trzeba uznać odwagę Inwestora za OP, za jego skalę i to nie tylko na Rz. Pisałem to już i zdania nie zmieniam. Nie oceniając bryły – naprawdę doceniam Inwestora za to, że zdecydował się na ten wysokościowiec W.
Ale z drugiej strony nie robi tego na spalonej ziemi, jako filantrop dla miasta i jego mieszkańców; dobrze o tym wiemy o co w tym głównie chodzi; a ten maszt o funkcji telekomunikacyjnej, tylko to potwierdza.

I jeśli są podstawy do krytyki pewnych decyzji odnośnie wykończenia Inwestycji czy innych spraw, to nie widzę powodu, aby tego nie robić na miejscu mieszkańców miasta. W końcu Rz., jego centrum, to nie jest własność dewelopera, tego czy innego aby nie wolno było nic krytykować. To nie jest jego prywatny folwark i nic nikomu do tego, co tam buduje.
Rz. nie jest mega miastem i mieszkańcy są wyczuleni na to, co i jak powstaje czy czego miastu brakuje. I bardzo dobrze, że tak jest – jak pisał @littlemonster00 – że, szkoda mu jego rodzinnego miasta. I ma do tego prawo, tak samo jak inni, którzy mogą mieć odmienne zdanie.

Starałem się przez ponad 3 lata pobytu w Rz. opisywać w miarę systematycznie postępy prac na budowie, nie wchodząc zasadniczo w oceny Inwestycji. Ale do czasu pojawienia się wizualizacji i skali tego masztu-iglicy. Tutaj też zdania nie zmieniam i jestem mocno krytycznie do tego masztu nastawiony – jest to wyrażone przeze mnie wiele razy.
Może nawet za ostro ale trzymam się swojego, bo nawet patrząc przez pryzmat kasy z tego, dla mnie jest to mega nieporozumienie. Na dzisiaj, nie ma jeszcze nawet polowy jego docelowej wysokości.
Patryk M
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 27 kwie 2021, 20:02

Postautor: flyRZE » 22 lip 2024, 21:24

Mam podobne zdanie co do masztu, ale też powierzchni handlowych. Na pewno po jakimś czasie będzie bardzo duża rotacja najemców i skończy się na klinikach, ortodoncji, salonach masażu, żabce, jakiejś kawiarni, kancelariach, itd. Moim zdaniem, ewentualnie poziom 0 powinni przeznaczyć właśnie pod handel i usługi, a reszta pod biura lub hotel.
flyRZE
Maniak
Maniak

Na forum od: 15 lip 2014, 11:42

Postautor: Ryba » 23 lip 2024, 9:11

Ryba pisze:

A teraz wystaje bardziej:
Olszynki Park - wykusz.jpg
Olszynki Park - wykusz.jpg (251.92 KiB) Przeglądany 1274 razy
Ryba
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 26 sty 2015, 0:48

PoprzedniaNastępna