bartes_7 pisze:Mnie martwi jedna sprawa. Pomijam już fakt kontrowersyjnej elewacji. Mianowicie martwi mnie brak tego tarasu widokowego (a może będzie?). Wszędzie gdzie byłem (Gdańsk, Wrocław, Warszawa itp) na najwyższych wieżowcach są tarasy/restauracje widokowe, które działają jak magnes na turystów. Jeśli coś takiego nie powstanie na Olszynkach to wielka szkoda i ignoranctwo inwestora. Przynajmniej (po piwnicach) byłaby wyśmienita atrakcja turystyczna, których Rzeszów niestety nie ma zbyt dużo w swoim portfolio.
Nie jest powiedziane, że ich nie będzie ani też, że będą tylko dostępne np. dla knajpy czy mieszkańców wieży. Dałem to kiedyś, gdy zaczęli odsłaniac ten szacht na west:
Patryk M pisze:W planach był ten cały punkt widokowy nad szachtami;
Celowo „był” dlatego, że nie chcę odnosić się do tego wprost. Podobnie jak do tego ew. dostępnego tarasu, wind zewnętrznych, knajpy itp., czy też wysokości tej całej iglicy czy masztu.
To ich sprawa, aby o tym informować, ale taką a nie inną mają strategię odnośnie info w temacie wieży W. O ile to o tych dodatkowych piętrach, nie ujawnianie przez nich przez długi czas, mimo ich wznoszenia, było zrozumiałe. /Ktoś, kto miał do czynienia ze zmianą pozwolenia, co ważne w czasie trwania budowy! powinien wiedzieć o co chodzi./
O tyle teraz, jak dla mnie nie ma już powodu, aby nie podać jakiś planów, odnośnie wyżej wymienionych i ich ew. dostępności, czy też wysokości iglicy. Tak, jak to jest przyjęte na tego typu inwestycjach w ramach ich promocji. Ale tego nie robią. Dlaczego?
Po prostu, trzeba byłoby podać wtedy wysokość na jakim poziomie jest knajpa czy taras, punkt widokowy; wyszłaby przy okazji też wysokość iglicy itp. W sumie podać wysokość zabudowy. Tego na razie nie chcą podawać, bo wolą reklamować się przez wysokość całkowitą i tyle.