[ul. Szopena] Olszynki Park 220m - 41p (ApKlan)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Szopena] Olszynki Park 220m - 41p (ApKlan)

Postautor: littlemonster00 » 29 maja 2024, 1:45

Czy antena będzie w ogóle dostrzegalna? Po drodze do czubka jest 50 innych katastrof. Bryła lekką na pewno nie jest.
littlemonster00
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 31 gru 2017, 16:49

Postautor: Patryk M » 29 maja 2024, 10:50

mariusz5 pisze: To czego się obawiam mam nadzieję bezpodstawnie, chociaż jak to zwykle bywa w naszym mieście pewnie mam rację, to to, że za chwilę na szczycie stanie maszt telekomunikacyjny (nie mylić z iglicą) który będzie wyglądał karykaturalnie ciężko w stosunku do wysmukłej lekkiej bryły i kształów

Masz racje odnośnie tego określenia, potocznie operujemy też ja nazwą iglica, ale to nic innego jak konstrukcja stalowa, czyli maszt.
Nie jest to trudne do przewidzenia jak będzie finalnie wyglądało. Z ocenami można poczekać, jeśli ktoś tak uważa. Z tym, że od samego początku pisałem, że tej iglicy o takiej konstrukcji i wysokości, ja tam po prostu nie widzę. Każdy może mieć wiadomo swoje zdanie, ale:

Wg mnie, wieża W jest za niska w stosunku do wysokości i konstrukcji tej iglicy/tego masztu.

Dlatego dałem to kiedyś, że jeśli ma już być, bo wiadomo te wysokości sumaryczne ogólnie się liczą, to;

Patryk M pisze: Iglica jeśli już ma być, powinna wychodzić tak jak pierwotnie z narożnika W/S. Powinna być innej konstrukcji i mieć max 30m i być niejako przedłużeniem attyki w najwyższym punkcie konstrukcyjnym wieży. Przy tej konstrukcji a zwłaszcza zwieńczeniu wieży W, nie powinna wychodzić z tego miejsca, co obecnie i jak powyżej, powinna być zdecydowanie innej konstrukcji i wysokości.

Nie chcę wchodzić w szczegóły tej iglicy/masztu, bo jak też pisałem, mnie to zbytnio nie interesuje; chodziło mi głównie o konstrukcję wieży W i dla mnie jest już praktycznie po budowie;
Ale dopóki stoi jeszcze Wolff, jakby nie patrząc budowa trwa i wrzucam to, co jest na czasie, choć i to wkrótce się skończy.

Szukałem wczoraj tych pierwszych koncepcji i znalazłem na Forum, to sprzed kilku lat; Pisul wtedy to wrzucił; I coś w tym stylu, jeśli już powinno tam być, wiadomo jeśli chodzi o iglicę;

fot.screenshot youtube Melnyk.jpg
fot.screenshot youtube Melnyk.jpg (161.9 KiB) Przeglądany 1646 razy

Ale wtedy nie byłaby masztem do tej funkcji, którą ma pełnić i będzie jak będzie; niezależnie od tego, czy ja to tam widzę czy nie? To nie jest moja sprawa i mój biznes. :|
Patryk M
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 27 kwie 2021, 20:02

Postautor: Archeo » 29 maja 2024, 12:54

Z innej beczki jest tam instalacja oświetlenia lotniczego przeszkodowego ? Nie widzę żadnych przewodów na elewacji na rogach budynku.
Archeo
Świeżak

Na forum od: 15 wrz 2017, 8:48

Postautor: Person » 29 maja 2024, 13:31

Żuraw póki co robi za takie oświetlenie.
Person
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 02 lip 2014, 15:08

Postautor: Hieronim_Berbelek » 29 maja 2024, 19:11

Dzisiaj szedłem pod Olszynkami... piekny monument ale... tak szczerze to krytyka elewacji przyznaje troche racji elewacja nie porywa .
Hieronim_Berbelek
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 25 gru 2023, 21:51

Postautor: Patryk M » 31 maja 2024, 11:30

I po budynku; gruz przerzucony na drogę za murem a plac się przyda ;
ale kopnąć jeszcze ten szkielet i jazda z 2 etapem ;)

olwi1.jpg
olwi1.jpg (668.6 KiB) Przeglądany 1024 razy

olwi2.jpg
olwi2.jpg (211.11 KiB) Przeglądany 1024 razy

olw.jpg
olw.jpg (276.07 KiB) Przeglądany 1024 razy
Patryk M
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 27 kwie 2021, 20:02

Postautor: sliv » 31 maja 2024, 21:52

Ale tak do rzeczy co można by zmienić w tej elewacji, proszę o merytoryczny komentarz. Trzeba trochę po świecie pojeździć a potem zabierać głos.Najlepiej w Rzeszowie budynek ze złota wybudować to śię malkontentom spodoba. Pokażcie foto gdzie mieszkacie a potem piszcie komentarze . Ja wiem jak mieszkacie ,,HAha . :)
sliv
Świeżak

Na forum od: 27 kwie 2024, 20:28

Postautor: littlemonster00 » 01 cze 2024, 1:39

Wtf xd szkoda przy takiej ignorancji odpowiadać, ale masz 500 stron różnych opinii i przykładów co jest nie tak z tym potworkiem.

Budynek powstał na siłę, można było go obciąć o połowę i zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na dużo lepsze materiały czy nawet sam projekt. W Ratuszu przez wiele lat działało „kto ma większego” i mamy teraz w sercu miasta pomnik kompleksów.
littlemonster00
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 31 gru 2017, 16:49

Postautor: gustawtrzmiel » 01 cze 2024, 8:17

Pomnik kompleksów jeszcze nie został zainstalowany na dachu, na razie jest kicz i destrukcję linii widokowej całego centrum, najbardziej przeraża widok zamku z ulicy Kraszewskiego a klasztor Bernardynów i bazylika z tym "dodatkiem" to już całkowita masakra.
gustawtrzmiel
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 16 paź 2014, 16:06

Postautor: WoJa » 01 cze 2024, 9:24

Ciebie przeraża, mnie nie. Nie jesteś wyrocznią w sprawie estetyki.
WJ
WoJa
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 01 gru 2016, 12:05

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa