mariusz5 pisze: To czego się obawiam mam nadzieję bezpodstawnie, chociaż jak to zwykle bywa w naszym mieście pewnie mam rację, to to, że za chwilę na szczycie stanie maszt telekomunikacyjny (nie mylić z iglicą) który będzie wyglądał karykaturalnie ciężko w stosunku do wysmukłej lekkiej bryły i kształów
Masz racje odnośnie tego określenia, potocznie operujemy też ja nazwą iglica, ale to nic innego jak konstrukcja stalowa, czyli maszt.
Nie jest to trudne do przewidzenia jak będzie finalnie wyglądało. Z ocenami można poczekać, jeśli ktoś tak uważa. Z tym, że od samego początku pisałem, że tej iglicy o takiej konstrukcji i wysokości, ja tam po prostu nie widzę. Każdy może mieć wiadomo swoje zdanie, ale:
Wg mnie, wieża W jest za niska w stosunku do wysokości i konstrukcji tej iglicy/tego masztu. Dlatego dałem to kiedyś, że jeśli ma już być, bo wiadomo te wysokości sumaryczne ogólnie się liczą, to;
Patryk M pisze: Iglica jeśli już ma być, powinna wychodzić tak jak pierwotnie z narożnika W/S. Powinna być innej konstrukcji i mieć max 30m i być niejako przedłużeniem attyki w najwyższym punkcie konstrukcyjnym wieży. Przy tej konstrukcji a zwłaszcza zwieńczeniu wieży W, nie powinna wychodzić z tego miejsca, co obecnie i jak powyżej, powinna być zdecydowanie innej konstrukcji i wysokości.
Nie chcę wchodzić w szczegóły tej iglicy/masztu, bo jak też pisałem, mnie to zbytnio nie interesuje; chodziło mi głównie o konstrukcję wieży W i dla mnie jest już praktycznie po budowie;
Ale dopóki stoi jeszcze Wolff, jakby nie patrząc budowa trwa i wrzucam to, co jest na czasie, choć i to wkrótce się skończy.
Szukałem wczoraj tych pierwszych koncepcji i znalazłem na Forum, to sprzed kilku lat; Pisul wtedy to wrzucił; I coś w tym stylu, jeśli już powinno tam być, wiadomo jeśli chodzi o iglicę;

- fot.screenshot youtube Melnyk.jpg (161.9 KiB) Przeglądany 1647 razy
Ale wtedy nie byłaby masztem do tej funkcji, którą ma pełnić i będzie jak będzie; niezależnie od tego, czy ja to tam widzę czy nie? To nie jest moja sprawa i mój biznes.