[ul. Wyspiańskego] Podkarpackie Centrum Lekkoatletyczne

Wiadomości dotyczące rzeszowskich inwestycji będących w realizacji.

Re: [ul. Wyspiańskego] Podkarpackie Centrum Lekkoatletyczne

Postautor: Duszek » 17 cze 2025, 20:38

I jeszcze nowy "Raport z Budowy PCLA..."

Awatar użytkownika
Duszek
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 18 lip 2014, 11:45

Postautor: PanKrzychu » 17 cze 2025, 21:18

Też początkowo uważałem, że jest za mały, ale im więcej stadionów przeglądnąłem pod tym kątem tym bliżej mi do stwierdzenia, że jest właśnie bardzo dobry. Załączam poniżej frekwencje top3 polskich lig oraz topowych lig z Czech, Austrii i Szwajcarii. Patrząc również na frekwencje wstecz, jeśli Resovia zaczęłaby dochodzić do 5k to byłby spory sukces, a wypełnianie stadionu w 90% to raczej marzenia. A wtedy będzie można dobudować brakującą trybunę, która da pewnie dodatkowe 1-1,5k.

stadiony.png
stadiony.png (201.42 KiB) Przeglądany 69 razy

stadiony2.png
stadiony2.png (150.27 KiB) Przeglądany 69 razy

Na Lublin też nie ma co patrzeć, bo oni historycznie mieli sporą fanbazę i 8 lat temu grając w 3 lidze mielii widownie takie, jakich Resovia nie była w stanie osiągnąć w szczycie popularności w 1 lidze.

Zrzut ekranu 2025-06-17 211312.png
Zrzut ekranu 2025-06-17 211312.png (68.77 KiB) Przeglądany 69 razy
PanKrzychu
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 07 paź 2021, 0:57

Postautor: Duszek » 17 cze 2025, 21:47

W Polsce są chyba 2 stadiony I kategorii (najwyższej) PZLA - Stadion Śląski i Zawisza Bydgoszcz. PCLA Rzeszów będzie jedynym II-giej kat., reszta to III, IV, V itd. Liczymy więc na zawody rangi mistrzostw Polski i mitingów międzynarodowych. Pojemność stadionu wydaje mi się również odpowiednia i do takich imprez.
Awatar użytkownika
Duszek
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 18 lip 2014, 11:45

Poprzednia

Wróć do Budowa