ETernit pisze:Czyli prąd jest już w budynku. Tylko się cieszyć bo większość inwestycji nie jest przekazywana do użytku z powodu braku prądu.
A tak na poważnie, to dla mnie to jest niezrozumiałe. Jeżeli w projekcie jest napisane, a musiałoby, że w ramach budowy będą usunięte kolizje przed realizacją, to dziwi mnie ta sytuacja.
Zastanawia mnie również dziwnie obrócony budynek (fundament) w odniesieniu do pozostałych. Czyżby nie odwiązywała tutaj linia zabudowy?
Jak stawiali fundamenty to wydawało im się, że jest prosto. Potem wytrzeźwieli. Tak na serio to znalazłem inwestycję na geoportalu i pierwszy budynek jest obrócony względem pozostałych ze względu na miejsce planowanego ogrodzenia.
Co do linii energetycznych to na geoportalu jest zaznaczone, że obie mają być przerobione. Będą puszczone miedzy budynkami 1 i 2, a słup usunięty. Ciekawe czy zajmą się nim już teraz czy najpierw mury i dach, a potem usuwanie słupa?

Co do bagien nie jestem w stanie się wypowiedzieć. W tamtej okolicy jest plan na dużo więcej szeregówek i bliźniaków.