NietoPterek pisze:Ole pisze:Maleństw ? Jakich? Których? pogubiłem się.
... Budynek w najwyższej opcji może mieć 90 m.
Czas ogromnych piętrowych galerii handlowych podobnie jak cyrków, magli, czy fabryk produkujących pagery w czasach smartfonów minął bezpowrotnie. W RZ nasycony rynek galeriami i rynek sam wymusza zmiany

Niedawno podczas sesji rady miasta uchwalono "Studium Uwarunkowań i Kierunków Zagospodarowania Przestrzennego"...
Ja tam jestem za kapitalizmem w czystej formie a nie na bzdurnym tworzeniem założeń i koncepcji przez przypadkowych ludzi którzy mają niewielkie pojęcie o gospodarce wolnorynkowej czy tym bardziej o architekturze

Wracając do tematu maleństw, szef pisu na Rzeszów wymienił kilka "ciepłych" zdań z "prezydentem" Fijołkiem gdzie mowa właśnie o plotce która już jakiś czas krąży że będą burzyć Europe 2:
...Radny PiS zwracał uwagę, że dokument jest oderwany od rzeczywistości, od tego co już zaplanowano w Rzeszowie, co ma w mieście powstać, na co już wydano warunki zabudowy, tzw. słynne „wuzetki”. Za przykład Kultys podał galerię handlową Europa II.
– Inwestor chce ją przekształcić w obiekt biurowo-usługowy, wybudować trzy wieżowce o wysokości 55 metrów.
Swoje plany uzgodnił z miastem, zaakceptował je architekt miejski ...
źródło: https://rzeszow-news.pl/rzeszow-ma-w-ko ... e-studium/