[ul. Wieniawskiego] Osiedle Wieniawskiego (Apklan)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Wieniawskiego] Osiedle Wieniawskiego (Apklan)

Postautor: Willek543 » 11 wrz 2023, 7:32

Bogdan10 pisze:1 września minął a mieszkania nie są przekazywane i tak na prawdę nie wiadomo kiedy będą.
Blok niszczeje, nasze mieszkania także, nie możemy sobie pozwolić na pogłębianie się tej sytuacji. Pora na zdecydowane działania !
Organizujemy spotkanie właścicieli lokali A2 w najbliższą sobotę ( 09.09 ) o godz.14 tej w zakresie podjęcia właściwych działań przeciw deweloperowi .

Witam,
Niestety nie mogę sobie pozwolić na byciu na tego typu spotkaniach, ponieważ sytuacja zmusiła mnie do wyjazdu za granicę. (Między innymi przez przedłużanie oddania mieszkań) Czy coś ustalono na spotkaniu? Czy coś wiadomo o dacie odbioru mieszkań? To już nie jest śmieszne. Ludzie zaczynają przez to cierpieć i sypią się rodziny.
Willek543
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 04 kwie 2023, 19:06

Postautor: Witek_0000 » 11 wrz 2023, 7:50

Mnie ciekawi jak to wypada w porównaniu inwestycji innych deweloperów w mieście Np nowe bloki na Paderewskiego, Kopisto, Kwiatkowskiego?
Tam też jest rok opóźnienia, czy tylko te bloki tak mają? Deweloper powinien podawać jakiś powód przesunięcia oddania - czy jest komunikacja z jego strony?
Witek_0000
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 24 mar 2015, 14:02

Postautor: ETernit » 11 wrz 2023, 7:58

Tylko DevelopRes oddaje przed czasem albo w terminie, z tego co się orientuję. Nie wiem, z czego wynikają te różnice.
ETernit
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 15 paź 2015, 18:53

Postautor: Bogdan10 » 11 wrz 2023, 11:45

Niech się Rodziny trzymają !
( nie sypią )
Wg zapewnień dewelopera wkrótce ( ok tygodnia ) będą przekazywać klucze ...
to jest zapewnienie- zobowiązanie które padło ze strony dewelopera telefonicznie na spotkaniu w dniu 09.09.
Bogdan10
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 15 sty 2023, 17:24

Postautor: Witek_0000 » 11 wrz 2023, 12:29

Ja bym za tą sytuację obwinił rząd. "Panie, kupiłem mieszkanie u dewelopera i zanim odebrałem to już mnie rodzina zostawiła".
Nie żartuję, bo to rzeczywiście wina władzy, że dochodzi do dużych opóźnień z przyłączami, pozwoleniami. Przyczyną monopole, bezkarność urzędników, niczym "za komuny". Przynajmniej tak mi to deweloper tłumaczył...
Witek_0000
Zaangażowany
Zaangażowany

Postautor: ETernit » 11 wrz 2023, 13:24

Co nie zmienia faktu, że APklan nie ma ostatnio dobrej passy. Unieważnienie decyzji pozwolenia na budowę, opóźnienia w budowie przyłączy gazu i prądu, co w konsekwencji wpływa na termin przekazania mieszkań, usterki budowlane w tym słynne szklane balustrady. Niedopilnowanie procedur, Projektantów i Wykonawców?
Co nie zmienia faktu, że mocno trzymam kciuki z Olszynki ponieważ inwestycja robi ogólne wrażenie ale ostatecznie bałem się zainwestować.
SM Projektant też miała problemy z gazem i prądem, patrząc na forum. Hartbex to samo (Apartamenty zamkowe 2).

Pytanie, czy to kwestia niedopilnowania czy podejścia Inwestorów do tych tematów?
O ile jestem w stanie zrozumieć, że PGE czy PGNiG ma wywalone i jak jakiś punkt w umowie nie zostanie zrealizowany to czas biegnie od nowa o tyle z tego co się mówi, można zastosować podejście na zasadzie poniesienia kosztów projektu i realizacji, będących po stronie inwestorów. Dlatego na niektórych osiedlach u wybranych developerów nie ma problemu z terminami (NG, Developres).
ETernit
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 15 paź 2015, 18:53

Postautor: Witek_0000 » 11 wrz 2023, 15:35

Szkoda ludzi, bo faktycznie jak ktoś planował zamieszkanie w 2022 a do dziś nawet nie rozpoczął remontu... to wiadomo, że trzeba gdzieś płacić wynajem, mieszkać u rodziców, przesuwać ciągle majstrów.

Już raczej nie wierzę, że 4 etap coś zyska terminowo na błędach 3-ciego. Wygląda na to, że Apklan ma ogólnie błędy w podejściu, co się wydaje dziwne, bo duży deweloper, powinien mieć dobrych fachowców orientujących się w problemach na rynku i jakoś sobie lepiej takie organizacyjne sprawy ogarniać.
Witek_0000
Zaangażowany
Zaangażowany

Postautor: Witek_0000 » 20 wrz 2023, 8:00

Czy mieszkania (3 etap) zostały przekazane?
Witek_0000
Zaangażowany
Zaangażowany

Postautor: p.gontarz » 20 wrz 2023, 13:56

Mieszkania są przekazywane, przepisują liczniki. Brak pozwolenia na użytkowanie budynku
p.gontarz
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 08 cze 2023, 19:55

Postautor: Jastrząb » 20 wrz 2023, 21:17

I ludzie bez pozwolenia na użytkowanie odbierają mieszkania?
Jastrząb
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 03 mar 2021, 12:47

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa