Tak solidne ściany miałyby popękać? Ale mówiąc poważnie, teren jest trudny, tempo szybkie, budynek wysoki- coś pewnie popęka- to musi osiąść, jak okna i drzwi będą się zamykać, będzie OK, resztę naprawi deweloper, ma na to całe 5 lat
Wystarczy jak u mojego znajomego firma ze Strzyżowa żeby przyspieszyć prace wykończeniowe przy białej gładzi i malowaniu żeby przyspieszyć prace w zimie zdemontuje kaloryfery na ponad dwa tygodnie. Fakt było im łatwiej szpachlować a i parapetówka była raz dwa a dziś telefonu nie odbierają
Czy ktoś z Państwa zglaszal do administracji zakłócanie spokoju przez salon AgataMeble? W nocy (około godziny 3:00 czasem wcześniej) uruchamiają się potężne wentylatory. Wentylatory zlokalizowane na dachu budynku pracują do rana, zazwyczaj ich praca wybudza mieszkańców. Służą prawdopodobnie do ogrzewania i chłodzenia budynku. Dźwięk jaki emituja nie jest pochłaniany nawet przez potrójne okna i rolety, jest najbardziej uciążliwy dla najbliżej zlokalizowanych mieszkań osiedla Nova Graniczna i Nasz Gaj. Jeszcze bliżej bo w bezpośrednim sąsiedztwie Agaty Meble ma powstać jeden z najwyższych budynków Novej Granicznej.
Mieszkałem w 1 etapie w końcówce lata w tamtym roku. Miałem otwarte okna w nocy i nie zwróciłem uwagi na wentylatory. Ja tam fachowcem od wentylacji nie jestem ale te chyba cały czas chodzą a nie tylko jak piszesz od 3 do rana. To co by tylko grzali i klimatyzowali budynek dla stróża i ochrony?
Może chodzi o przepisy, które niedawno weszły w życie chyba w połowie lipca, cwaniactwo już nie może zarabiać na cesji praw z umowy rezerwacyjnej, cwaniactwo blokowało po kilka mieszkań a jak już te wyrosły z zmieni odstępowali za 50 -100 tys.