Nowy Prezydent Rzeszowa - Konrad Fijołek 2021-29

Opinie, komentarze, propozycje, sugestie dotyczące Rzeszowa.

Re: Nowy Prezydent Rzeszowa

Postautor: arek1593 » 26 sie 2023, 12:39

Ziobro :lol: :lol: :lol: skoncz juz pisowcu
arek1593
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 01 lip 2022, 9:28

Postautor: Ole » 26 sie 2023, 14:05

Marketing wyborczy, nie ma się co podniecać.
---- Regulamin Forum Rzeszowskich Inwestycji ----> https://inwestycje-rzeszow.pl/viewtopic.php?f=10&t=766
Awatar użytkownika
Ole
Moderator
Moderator

Na forum od: 04 lip 2014, 9:23

Postautor: Nikoś » 26 sie 2023, 16:58

gosciu ma pisowskie klapki na oczach i tyle :lol: szkoda tego czytac
Nikoś
Maniak
Maniak

Na forum od: 05 wrz 2015, 12:09

Postautor: ETernit » 28 sie 2023, 6:44

Nikoś pisze:A co miasto może zrobić ? postawić zapore na ujęciu wody, czy zakręcić wode dla miasta :lol:

Od razu płukać i dezynfekować odcinki sieci, w miejscach, gdzie pojawiały się osoby zakażane. Dodatkowo, powinny pójść wytyczne do Wspólnot, Spółdzielni, żeby robiły przegrzewy w zbiornikach ciepłej wody w budynkach.
ETernit
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 15 paź 2015, 18:53

Postautor: konradp » 28 sie 2023, 10:38

KF chyba bardzo chce udowodnić jak bardzo się nie nadaje.
Zamiast nawet PRowo robić dzień w dzień robić konferencje i zdawać raport co się dzieje, co zostało ustalone, i co będzie robione ten postanowił najpierw za wzorem Tuska schować się i jak już nie było innego wyjścia i wywołany robi konferencję.
Mógł PR`owo jeździć po osiedlach rozmawiać z mieszkańcami uspokajać, a jak już ogłosili chlorowanie to mógł zorganizować punkty zbiórek darmowej wody pitnej bo jak wiemy tego się pić nie dało, i w sklepach półki z wodą były puste.

To chyba najgorszy polityk jakiego widziałem. Taką okazję przepuścić. A teraz będą walić w niego i ludzie uwierzą, że to jego wina.
Zdjęcie sztabu kryzysowego gdzie nie ma Fijołka wymowne. Pewnie nie był zaproszony ale zorientowany mógł wparować w połowie, musieliby go wpuścić.
Za to obecność prezydenta na ostatnim pokazie mody na 3`go maja zaliczona wraz z przemówieniem :).
Załączniki
64e1c1f8bac1c_o_large.jpg
64e1c1f8bac1c_o_large.jpg (119.76 KiB) Przeglądany 1745 razy
Awatar użytkownika
konradp
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 sty 2018, 17:28

Postautor: Doniek » 29 sie 2023, 7:06

Tam na tym zdjęciu jeszcze brakuje naszemu preziowi ukrainskiej flagi w przy klapie. Opozycja antypislamowska jest chyba w mega kiepskim stanie skoro nie ma lepszych ludzi do zaproponowania.
Doniek
Maniak
Maniak

Na forum od: 13 mar 2017, 23:32

Postautor: konradp » 30 sie 2023, 15:42

Czy wy wiecie, że nasz prezydent z całą świtą to chyba na księżyc odlecieli ?
Zabytkowy kiosk za dwa lokale w centrum miasta

Trafika – zabytkowy kiosk z charakterystycznym dachem, stojący aktualnie przy ul. Sokoła tuż pod ścianą budynku, na której widnieje namalowany plan Wiedemanna, to obiekt unikalny, bo trudno znaleźć podobny w jakimkolwiek innym mieście. Został przywieziony do Rzeszowa z Wiednia na początku XX wieku i pierwotnie stał po południowej stronie plebanii kościoła św. Wojciecha i św. Stanisława, a później w północnej części placu Farnego. W latach 30. zeszłego wieku przeniesiono go do obecnej lokalizacji.

Kiosk obecnie jest własnością prywatną, od dawna jest zamknięty i nie spełnia żadnej funkcji. Zmienić to chcą władze Rzeszowa, które zdecydowały się pozyskać trafikę, następnie ją odnowić i lepiej wyeksponować.

- To jedyny taki obiekt w Polsce, jeśli udałoby się go pozyskać, chcielibyśmy najpierw go odnowić, a potem postawić naprzeciwko kościoła Farnego, tak by był lepiej eksponowany - zaznaczała podczas wtorkowej sesji Rady Miasta wiceprezydent Rzeszowa Jolanta Kaźmierczak.

Pomysł dotyczący przejęcia trafiki nie wzbudził żadnej wątpliwości, dyskusyjne okazało się natomiast to w jaki sposób ratusz chce to zrobić. Transakcja ma polegać na tym, że miasto zyskuje zabytkowy kiosk wraz działką, na której obiekt stoi, a w zamian oddaje właścicielom trafiki dwa lokale użytkowe przy ul. Kościuszki w samym centrum Rzeszowa o łącznej powierzchni ok. 61 m kw.

Prezydent argumentuje:

To będzie wyjątek, który potwierdza regułę czyli to, że nie chcemy sprzedawać naszych lokali. Trafika jest obiektem unikalnym, to perełka, których nie mamy za dużo na terenie miasta. Właściciele są związani z Rzeszowem, kochają nasze miasto, mają świadomość jaką wartość ma ten kiosk, biznesowo nie znaleźli na niego rozwiązania. My musimy się nim zająć - powiedział prezydent Rzeszowa.

http://czytajrzeszow.pl/?id=34477&idd=5&poz=ml0

Dwa lokale na Kościuszki, jak myślicie ile na wolnym rynku kosztowałyby ? Coś chyba z 1,2mln.
Ręce opadają. Serio mamy prezydenta wariata. Jak nic powinno CBA i NIK wjechać.

Pierwsze pytanie mi się nasuwa kim jest właściciel i od kiedy jest właścicielem działki z kioskiem. Po drugie kto wpadł na pomysł zamiany ? Dlaczego miasto nie może sprzedać lokali i najzwyczajniej w świecie kupić tą działeczkę z kioskiem ? A no tak. Wtedy poznalibyśmy jakie kwoty poszły na to. Bo może jest tak, że te lokale są warte dużo więcej a taki kiosk może mieć wysoką wartość wirtualną bo jest tylko jeden dostępny kupiec. Skąd nagle taki pośpiech skoro wszystko jest niby w porządeczku ?

Ostatnio był temat biletowanego komercyjnego festiwalu muzycznego gdzie organizatorem jest spółka posiadającą gazetę wyborczą, na publicznym terenie czyli Bulwarach gdzie ten teren prezydent udostępnił ZA DARMO. Teraz jakaś dziwna akcja z tym kioskiem. Wcześniej jeszcze pojawienia się zaraz po wyborach architekta miejskiego z Krakowa który totalnie nic nie zrobił ale za to jest odpowiedniej opcji politycznej.
Mówcie co chcecie ale wygląda mi to na formę płatności za poparcie medialne, polityczne w nadchodzącej kampanii prezydenckiej/europarlamentu. Oczywiście za publiczne pieniądze.
Awatar użytkownika
konradp
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: jasiop » 30 sie 2023, 19:43

"... Dwa lokale na Kościuszki, jak myślicie ile na wolnym rynku kosztowałyby ? Coś chyba z 1,2mln.
Ręce opadają. Serio mamy prezydenta wariata. Jak nic powinno CBA i NIK wjechać
."

HaHaHA
Transakcja "wymiany" na pewno nie będzie wygladać tak jak sobie teraz myślisz ...
W Y M I A N A w obrocie nieruchomościami /w tym samorządowymi/ wyglada tak, że najpierw następuje wycena działek czy też budynków.
Nastepnie strony uzgadniają w jaki sposób zostanie zniwelowana potencjalna różnica w wartościach.
Rz - Nowe Miasto
jasiop
Maniak
Maniak

Na forum od: 18 lis 2014, 22:48

Postautor: konradp » 30 sie 2023, 21:01

Dasz gwarancję, że tak będzie ?
Jedyne czego się dowiemy z szacunkowego określenia wartosci nieruchomosci to jego potencjalną wartość rynkową. Taki lokale mogą być warte dużo więcej albo..... mniej. Zależy kto jest chętny. Podejrzewam, że więcej.
Ciekawy jestem jak zostanie wyceniony ten kiosk hehe. Tak więc wiem, że chciałeś pokazać, że wiesz jak wyglada taka sytuacja, też wiem. Chodziło mi o coś innego.
Prawdopodobnie dostaniemy zaniżoną potencjalnie wartość lokali i zawyzoną wartość działki z kioskiem bo przecież wlasciciel moze sobie zaśpiewac ile chce, akurat pewnie tyle ile szacunkową wartość lokali którą chce miasto dać. Nie da się określić rynkowej wartości kiosku. Już sam fakt, że miasto wyraziło zainteresowanie podvija cenę o 100% albo więcej. Nie widziałem na olx zabytkowych kiosków które są symbolami miast. Ale generalnie aukcja jest takim miejscem aby poznać realna wartość.

Jak przekazali radni właściciel nie jest zainteresowany jest sprzedażą tylko wymianą. Sądzę, że miał na myśli dajcie mi coś a ja wam to oddam. Ciekawy jestem dlaczego jest taki uparty ? Brzydzi się gotówką ?

Gdyby była tutaj transparentność to nie byłoby takiego pośpiechu i niejasności. Przedstawione byłyby szacunkowe wartości itd. Tego nie było bo ma to być szybko przepchnietę.

I generalnie co to jest za taktyka negocjacyjna? Zgadzamy się na wymianę lokali nie znając ceny rzeczy ktorej chcemy otrzymać ? Symulacja:
Wartość lokali to 1,5mln zł. Jaka jest Pana cena ? Odp: 1,5mln. A to transakcja bezgotówkowa tylko proszę pamiętać aby podatek odprowadzić! :D

Nie wiem może jest mechanizm którego nie znam który musza obie strony transakcji do zachowania cen rynkowych ale trudno mi sobie wyobrazić aby własciciel kiosku nie mógł w swojej głowie wycenić swojej własności kwotą dowolną.

Miasto nie chce tworzyć precedensu a już go stworzyło. Wystarczy posiadać jakieś aktywo którym miasto jest zainteresowane i otrzymasz menu nieruchomosci miejskich. Czego sobie Pan życzy ?
Awatar użytkownika
konradp
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: jasiop » 30 sie 2023, 22:17

Aby ta transakcja doszła do skutku konieczna jest zgoda Rady Miasta ...
Rz - Nowe Miasto
jasiop
Maniak
Maniak

Na forum od: 18 lis 2014, 22:48

PoprzedniaNastępna

Wróć do Dyskusje o Rzeszowie