arek898 pisze:1) Po skończeniu obecnego piętra lub kolejnego będą podnosić żurawia przy W.
...
a ja Arku trochę inaczej
1. Nie ma potrzeby go jeszcze podnosić – 3 P oprócz tego jeszcze obleci; tutaj chodzi o to, że trzeba go przypiąć do ściany co najmniej jeszcze 1 raz a im wyżej tym lepiej; on ma mieć docelowo ok. 160 m a teraz ma 112m a są z konstrukcja na ok. 90 m, więc jeszcze jest na to czas; chyba, że ekipa H. będzie w rejonie, coś demontują czy montują, to wtedy być może tak? ale to tak nie działa
2.Wg mnie wiecha na W czyli koniec wylewania konstrukcji: 04/05.23. Oby! a potem „zabawa” z szachtami i iglica.
Na temat wykończenia elewacji się nie wypowiadam – nie znam tego tematu mimo, że kiedyś „widywałem to dzień w dzień” ale nie mogłem na to nawet patrzeć
a co do terminów: na N elewacja miała być skończona w lutym ale w zapowiedziach medialnych a życie życiem. Ale jesień raczej późna ok!
Co do elewacji na W – zbyt wiele im zostało + część usługowa – i tutaj naprawdę nie ma proroka na to?!
3.Czy będzie szybciej po 28P? Nie sądzę, łuków czy ścian wychylnych nie ma na 2/3 ostatnich piętrach. Powierzchnie aż tak mocno nie wpływają na tempo prac – zmienia się obrys rzutu a tym samym powierzchnie kondygnacji są zmienne ale rzut rdzenia jest cały czas ten sam;
tu zgoda ap. są wyższe ale to nie tylko tutaj.