klaudia.pospiech1 pisze:Dokładnie jak piszesz. Nie sądzę aby ta firma analizująca apartamentowce na youtube była w stanie pokazać mi zalety lub wady mieszkania czy inwestowania w tej lokalizacji jak Olszynki lub w Szczecinie. Ich wiedza jest ogólnikowa i nie poparta analizami funkcjonalności tylko, że ogólnie słabe i podobne do złotej. Nie ma w tym filmie żadnych informacji np. o lokalizacji i plusach tego oraz o usługach i handlu, które znajdą się w tym budynku a to jest jednak duży atut.
Ten moment o Olszynkach jest na filmie w ogóle zabawny, najpierw złota warszawska młodzież sugeruje (bez żadnych cyfr i wyliczeń), że wysokość kompleksu nie ma uzasadnienia ekonomicznego, bo ceny działek w Rzeszowie jej zapewne nie wymuszają, pewnie to wypadkowa leczenia kompleksów lokalnego dewelopera i chęć wyróżnienia się, by zareklamować sprzedaż. To oczywiście źle, za wysoko, a każdy inwestor powinien deprecjonować i pomniejszać swoją inwestycję. Ciekawe, jakie mieli by miny, jakby jakiś londyńczyk pod Varso, z którego są tak dumni nakręcił film a'la: "nie wiem, czy ceny warszawskich działek są tak duże, by na siłę budować coś, co na centymetry, antenką, ma przewyższać naszego Sharda?"
A potem nagle dochodzą do "genialnego" wniosku, że -jak już naśladuje Złotą 44- to powinien być...wyższy, by te przenikające się formy i linie Złotej należycie "wybrzmiały", brakuje Olszynkom tych 50 metrów jednak.
Strona internetowa jest kiepska, dwa, lub trzy razy to jest podkreślone. Rzeczywiście, jak dożyję dni, gdy za 3 lata będę tam mógł zrobić zakupy lub wypić kawę w jakiejś przytulnej kafejce z widokiem na Wisłok, to na myśl, że mieli tak okropna stronę internetową aż mnie zatrzęsie. Nie zapomnę tego Apklanowi, że tak "przyżydzili" na tej stronie
A wszystko podsumowuje zawiłe wyjaśnianie z perspektywy warszawskiego poczucia wyższości, że to jednak Cosmopolitan utrzyma miano trzeciego co do wielkości budynku mieszkalnego w Polsce, nie jakiś "mało ciekawy", wtórny budynek z podkarpackiej prowincji.