[ul. Szopena] Olszynki Park 220m - 41p (ApKlan)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Szopena] Olszynki Park 160m - 36p (ApKlan)

Postautor: katarynapelc » 13 kwie 2021, 9:58

Dokładnie jak piszesz, każdy ma swój rozum i nie jest głupi, żeby kupować coś co jest dla niego mało opłacalne. Bardzo dużo ludzi ostatnio inwestuje w nieruchomości z powodu niepewnej sytuacji ekonomicznej w Polsce. Dlatego powstają firmy, które chcą przyciągnąć klienta i doradzić mu co ma kupić. Jednak 90 % inwestorów wie lepiej czy kupić mieszkanie np. na Olszynkach, czy ma o to zapytać ludzi na youtubie.
katarynapelc
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 01 kwie 2018, 16:36

Postautor: Inwestachu » 13 kwie 2021, 10:00

icetruck pisze:
Inwestachu pisze:Niech mi ktoś wytłumaczy w czym jest bardziej luksusowe to mieszkanie ze Złotej 44 od Olszynek ?

Mogę się mylić, ale wpychanie maksymalnej ilości pokoi (sypialni) jaka zmieści się na danym metrażu to jednak trochę inna strategia niż dwupokojowe mieszkanie na 65-70m^2

Przecież w Olszynkach to w 90proc ścianki działowe, zatem wartość dodana. Burzysz jak masz ochotę i masz "luksusowe", czy tam coś.
Inwestachu
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 19 lut 2020, 2:39

Postautor: klaudia.pospiech1 » 13 kwie 2021, 10:03

Dokładnie jak piszesz. Nie sądzę aby ta firma analizująca apartamentowce na youtube była w stanie pokazać mi zalety lub wady mieszkania czy inwestowania w tej lokalizacji jak Olszynki lub w Szczecinie. Ich wiedza jest ogólnikowa i nie poparta analizami funkcjonalności tylko, że ogólnie słabe i podobne do złotej. Nie ma w tym filmie żadnych informacji np. o lokalizacji i plusach tego oraz o usługach i handlu, które znajdą się w tym budynku a to jest jednak duży atut.
klaudia.pospiech1
Świeżak

Na forum od: 13 kwie 2021, 9:46

Postautor: klaudia.pospiech1 » 13 kwie 2021, 10:09

Ja nie mam wątpliwości, że Olszynki to jednak będzie prestiżowa lokalizacja, co do walorów estetycznych na pewno jest to budynek, jakiego w tym miejscu w Polsce nie ma. Myślę że dużą przewagę nad projektem wizualnym mają możliwości utworzenia budynku tzw "samowystarczalnego" aczkolwiek nie będziemy chyba jeszcze długo wiedzieć jakie dokładnie usługi i handel powstaną w tym kompleksie i jaki będzie basen.
klaudia.pospiech1
Świeżak

Postautor: katarynapelc » 13 kwie 2021, 10:12

Z informacji, które ja mam większość osób kupujących lokale handlowe na olszynkach nie ma na 100% sprecyzowanych planów co do tego jaka to będzie konkretnie działalność.
katarynapelc
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 01 kwie 2018, 16:36

Postautor: rkwiatek » 13 kwie 2021, 10:36

Czy to pewne informacje odnoście usług ? Co to układów mieszkań to też dziwi mnie to narzekanie, mieszkania na pewno można aranżować na własny sposób i tak jest w większości inwestycji, żeby tylko wejście do mieszkania nie znaczyło wejście do salonu :-)
rkwiatek
Świeżak

Na forum od: 13 kwie 2021, 10:31

Postautor: NietoPterek » 13 kwie 2021, 10:42

Pewnie większość tych co kupuje lokale handlowe to są inwestorzy, którzy będą chcieli wynająć te lokale komuś innemu. Jeśli nie wiadomo co tam będzie to nie jest dobre. Należy zweryfikować to w Apklan czy zagwarantuje dostępność konkretnych usług poprzez stosowne umowy z kupującymi lokale usługowe.
NietoPterek
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 12 mar 2020, 15:02

Postautor: Komunard » 13 kwie 2021, 10:54

klaudia.pospiech1 pisze:Dokładnie jak piszesz. Nie sądzę aby ta firma analizująca apartamentowce na youtube była w stanie pokazać mi zalety lub wady mieszkania czy inwestowania w tej lokalizacji jak Olszynki lub w Szczecinie. Ich wiedza jest ogólnikowa i nie poparta analizami funkcjonalności tylko, że ogólnie słabe i podobne do złotej. Nie ma w tym filmie żadnych informacji np. o lokalizacji i plusach tego oraz o usługach i handlu, które znajdą się w tym budynku a to jest jednak duży atut.

Ten moment o Olszynkach jest na filmie w ogóle zabawny, najpierw złota warszawska młodzież sugeruje (bez żadnych cyfr i wyliczeń), że wysokość kompleksu nie ma uzasadnienia ekonomicznego, bo ceny działek w Rzeszowie jej zapewne nie wymuszają, pewnie to wypadkowa leczenia kompleksów lokalnego dewelopera i chęć wyróżnienia się, by zareklamować sprzedaż. To oczywiście źle, za wysoko, a każdy inwestor powinien deprecjonować i pomniejszać swoją inwestycję. Ciekawe, jakie mieli by miny, jakby jakiś londyńczyk pod Varso, z którego są tak dumni nakręcił film a'la: "nie wiem, czy ceny warszawskich działek są tak duże, by na siłę budować coś, co na centymetry, antenką, ma przewyższać naszego Sharda?" :)

A potem nagle dochodzą do "genialnego" wniosku, że -jak już naśladuje Złotą 44- to powinien być...wyższy, by te przenikające się formy i linie Złotej należycie "wybrzmiały", brakuje Olszynkom tych 50 metrów jednak.

Strona internetowa jest kiepska, dwa, lub trzy razy to jest podkreślone. Rzeczywiście, jak dożyję dni, gdy za 3 lata będę tam mógł zrobić zakupy lub wypić kawę w jakiejś przytulnej kafejce z widokiem na Wisłok, to na myśl, że mieli tak okropna stronę internetową aż mnie zatrzęsie. Nie zapomnę tego Apklanowi, że tak "przyżydzili" na tej stronie ;)

A wszystko podsumowuje zawiłe wyjaśnianie z perspektywy warszawskiego poczucia wyższości, że to jednak Cosmopolitan utrzyma miano trzeciego co do wielkości budynku mieszkalnego w Polsce, nie jakiś "mało ciekawy", wtórny budynek z podkarpackiej prowincji.
Komunard
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 17 sty 2019, 21:20

Postautor: klaudia.pospiech1 » 13 kwie 2021, 11:11

Złotej 44 prestiżu nie można odmówić, wielkości apartamentów nie ma co porównywać, bo to jednak inna lokalizacja i inny klient, swoją drogą wie ktoś może coś na temat tych apartamentów na najwyższych piętrach Olszynki Park, jakie tam są wielkości i układy i czy sprzedane czy czekają na najbogatszych ?
klaudia.pospiech1
Świeżak

Postautor: klaudia.pospiech1 » 13 kwie 2021, 11:16

33 sprzedane i 9 rezerwacji + mieszkania na najwyższych piętrach sprzedane. Oddanie mieszkań za niecałe 2 lata - jest to chyba sukces początkowej sprzedaży, może doczekamy się też jakiś informacji na temat ilości sprzedanych lokali handlowych, wtedy można ocenić pierwszy rok sprzedaży.
klaudia.pospiech1
Świeżak

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa