[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projekt

Postautor: MałaMi1991 » 05 sty 2021, 16:37

Magda09, czynsz 550zl na metrażu 60m to już koszt podany z wliczoną opłatą za parking???
MałaMi1991
Świeżak

Na forum od: 26 sie 2018, 12:26

Postautor: Magda09 » 05 sty 2021, 17:05

Nie, sam czynsz, parking (miejsce postojowe w parkingu podziemnym) dodatkowo. Wiec w sumie prawie 650zl..
Magda09
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 02 wrz 2019, 8:33

Postautor: marlena2022 » 06 sty 2021, 18:50

96 zł to brzmi jak gruba przesada...
marlena2022
Świeżak

Na forum od: 12 gru 2020, 19:16

Postautor: MichałM » 08 sty 2021, 16:50

No 100 zł to naprawdę dużo, tak dużo, że nawet jakoś ciężko uwierzyć skoro była mowa w rozmowach tel. ze spółdzielnią o znacznie niższej kwocie.

A z zupełnie innej beczki.
Macie tak porządnie ciepłą wodę użytkową? U mnie grzanie chodzi super, po podkręceniu termostatu kaloryfery szybko robią się gorące ale woda użytkowa leci letnia czy duży czy mniejszy strumień. Kiedyś jak sprawdzałem była lepsza ale na gorący prysznic czy kąpiel to dalej za mało. Ktoś ma jakiś pomysł zanim zadzownie do spółdzielni? Może coś trzeba rozkręcić zakręcić albo przekręcić ? :D
MichałM
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 28 maja 2020, 10:43

Postautor: Kamil253 » 08 sty 2021, 19:05

MichałM pisze:No 100 zł to naprawdę dużo, tak dużo, że nawet jakoś ciężko uwierzyć skoro była mowa w rozmowach tel. ze spółdzielnią o znacznie niższej kwocie.

A z zupełnie innej beczki.
Macie tak porządnie ciepłą wodę użytkową? U mnie grzanie chodzi super, po podkręceniu termostatu kaloryfery szybko robią się gorące ale woda użytkowa leci letnia czy duży czy mniejszy strumień. Kiedyś jak sprawdzałem była lepsza ale na gorący prysznic czy kąpiel to dalej za mało. Ktoś ma jakiś pomysł zanim zadzownie do spółdzielni? Może coś trzeba rozkręcić zakręcić albo przekręcić ? :D

Dokładnie mam to samo bloku 38. Rozmawiałem dziś z kierownikiem budowy, podobno Mpec puścił na bloki za słabe ciśnienie, dla logoterm w naszych mieszkaniach- przez co nie ogrzewają wody prawidłowo/ woda jest średnio ciepla.
. Temat jest już zgłoszony próbują coś z tym zrobic.
Kamil253
Świeżak

Na forum od: 19 sie 2020, 16:36

Postautor: honey88 » 08 sty 2021, 19:20

Witam wszystkich, ja trochę z innej beczki. Dziś na drzwiach mojego bloku (Czudecka 12) pojawiła się kartka, aby nie wyrzucać odpadów budowlanych i wywozić je do PSZOKu, jak również by nie zostawiać odpadów komunalnych przy altanach śmieciowych. Spoko - plastik i szkło mogę gromadzić, ale co z BIO? Gdzie mam to wyrzucać? Mieszkanie jest oddane, śmietników nie ma. To co z tym robić? Balkon? Las? A co w przypadku gdy ktoś ma dziecko i produkuje tonę pampersów? :? Ponadto fajnie by było, aby stanął tu choć jeden kosz na psie odchody, bo piesków tu nie brakuje, a za chwilę okaże się, że oprócz tego, że utoniemy w śmieciach to utoniemy w ...
honey88
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 08 sty 2021, 19:01

Postautor: sunrise » 08 sty 2021, 19:42

marlena2022 pisze:96 zł to brzmi jak gruba przesada...

Prawie o połowę więcej niż kwota, którą początkowo podawano. Przy rezerwacji mieszkania mówiono o koszcie 50-60 zł miesięcznie, co i tak nie jest niską opłatą..
sunrise
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 09 sty 2018, 12:16

Postautor: pezet » 08 sty 2021, 20:29

Dokładnie o takich samych kosztach mnie równiez informowano co i tak wydawało mi się przesada. A obecna stawka to jest jakis żart. 18 miejsc parkingowych po 96zl daje ponad 1,7 tys miesięcznie na utrzymanie parkingu. Co tyle pieniędzy pochłania?! :shock:
pezet
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 02 sie 2014, 7:00

Postautor: sunrise » 08 sty 2021, 22:56

Prąd, serwis bramy i sprzątanie dwa razy do roku? Nic więcej mi do głowy nie przychodzi, cena wygórowana, prawie jak za wynajem.
sunrise
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 09 sty 2018, 12:16

Postautor: MichałM » 08 sty 2021, 23:10

No jeszcze niechby podatek póki nie mamy zrobionych odrębnych własności i moze jakies koszty p-poz co jakis czas i ubezpieczenie. Ale to tez dziwne ze w dotychczas budowanych blokach byly znacznie nizsze stawki a te same wymagania. Na stronie spółdzielni w poprzednich zadaniach sa mozliwe do wynajmu miejsca od 160 zł/msc ale dla miejsc na własność stawki byly znacznie mniejsze.

To po roku przy 18 misjscach robi sie 20 tys. No przecież nie beda co roku robic nowej bramy czy malowac.
MichałM
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 28 maja 2020, 10:43

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa