Może się wypowiedzieć ktoś znający na budowlance, dlaczego te żelbetowe ściany na zdjęciu od Tomczastego są takie cieniutkie? (dziękujemy Tomaczasty za zdjęcia z pięterka ) Wygląta to jak konstrukcja z kartongipsu Wrzuciłem też poglądowe zdjęcie w wyburzonego Hotelu Rzeszów, który miał o wiele grubsze ściany.
Załączniki
Hotel Rzeszów.jpg (62.27 KiB) Przeglądany 4677 razy
Wykonawca jest ten sam, więc pewnie będzie podobnie. A co w Tarasach jest nie do końca dobrze zrobione? Chodzi CI o wygląd na zewnątrz czy już konkretnie o mieszkania w środku ? Nie widziałam Tarasów na żywo dlatego pytam.
Z doświadczenia wiem, że mieszkanie mieszkaniu nierówne więc nie mogę powiedzieć co konkretnie. Trzeba sprawdzać wszystko, a przede wszystkim to co deweloperzy obiecują jako standard. Np. tynki, czy posadzki w różnych klatkach w tym samym budynku mogą być zupełnie innej jakości, bo realizowali je różni podwykonawcy. Nie ma reguły.
Odpowiadając na pytanie Anity z powyższego postu, wystarczy spojrzeć na rzut hali garażowej i znajdziemy odpowiedź. Będzie to dodatkowe pomieszczenie, prawdopodobnie socjalne lub techniczne tylko na poziomie hali garażowej. Od poziomu gruntu, czyli parteru owej ściany już nie będzie. Pomieszczenie zaznaczone czerwoną ramką na poniższym screenie.