[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projekt

Postautor: Kris90 » 16 gru 2020, 5:54

Jak nie wiadomo o chodzi to na pewno chodzi o pieniądze niestety ;)
Kris90
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 12 maja 2018, 22:10

Postautor: TomekRzeszow » 16 gru 2020, 9:31

W admie jak odbierałem mieszkanie mieliśmy ciepło już na wykończanie i rozliczyli to z nami. Projektant jest tak osrany wszystkim że się w głowie nie mieści. Licznik ciepla jest przypisany do lokalu więc wiadomo kto korzysta i kto płaci. I już spokojnie moglibyśmy ciepło mieć i przekrecic zaworek ale oczywiście wymienili wkładki i zabrali klucze. Jakiś.chory kompleks władzy chyba. A bloki lodowacieja dalej. Ciezka współpraca jest z tą spółdzielnia. Naprawdę ciężka. Powinni nam iść na rękę możliwie najlepiej jak się da bo sami wiedzą jaka była zwłoka. Jebnie w końcu jakaś butla z gazem to się ogarną. Bo wykańczanie w 4 stopniach to nie jest rarytas.
TomekRzeszow
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 04 lip 2017, 17:52

Postautor: Steeler » 16 gru 2020, 10:19

No właśnie o tym pisałem. Sytuacja jest dokładnie taka jak z energią elektryczną - kto podpisał umowę z PGE ma swój licznik, co więc stoi na przeszkodzie by korzystać z energii cieplnej, która też jest opomiarowana? Żeby jeszcze były grzejniki na częściach wspólnych... To samo tyczy się wind. Światło na klatkach czy piwnicach jest, a więc licznik części wspólnych już działa, dlaczego więc nie pracują windy? Które, swoją drogą, od miesiąca są zabezpieczone płytami?

Ja jutro będę dzwonił do mojego kierownika z ADMY, zobaczymy co powie, bo już w paru sytuacjach podejście wykonawców się różniło. U nas np. dopiero uruchamiają wideofony, a termostaty mają być wręczone dopiero przy przekazaniu mieszkania, za to mieliśmy od razu klucze do klatki i nie było większych problemów z prądem.

PS: ja na szczęście mam najmniej ok. 11 stopni, ale codziennie kilka godzin dogrzewam piecykami elektrycznymi. Grudniowy rachunek zaboli ;)
Awatar użytkownika
Steeler
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 21 cze 2014, 12:20

Postautor: MichałM » 16 gru 2020, 10:44

Ja też utrzymuje koło 11 stopni ale jak długo można 2 razy dziennie jeździć grzać - o rachunku nie wspomnę. Ale właśnie dzwonił do mnie z terminem odbioru inspektor ze spółdzielni i mówił, żeby podpisać oświadczenie jeśli chce wcześniej ciepło - więc może szansa jest że puszczą.
MichałM
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 28 maja 2020, 10:43

Postautor: Kris90 » 16 gru 2020, 11:39

A z którego jesteś bloku?
Kris90
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 12 maja 2018, 22:10

Postautor: MichałM » 16 gru 2020, 11:46

10 (43). Kurcze widziałem jak pod sąsiedni blok Agata meble już przywiozła zamówienie więc ludzie już naprawdę są daleko z wykończeniami. Muszą puścić to ciepło. Trzeba być dobrej myśli.
MichałM
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 28 maja 2020, 10:43

Postautor: Justynaaaaa » 16 gru 2020, 12:23

MichałM pisze:Ja też utrzymuje koło 11 stopni ale jak długo można 2 razy dziennie jeździć grzać - o rachunku nie wspomnę. Ale właśnie dzwonił do mnie z terminem odbioru inspektor ze spółdzielni i mówił, żeby podpisać oświadczenie jeśli chce wcześniej ciepło - więc może szansa jest że puszczą.

Czyli już ma Pan ustaloną datę odbioru? Czy jest ona w grudniu?

Pozdrawiam :)
Justynaaaaa
Świeżak

Na forum od: 28 lis 2020, 11:49

Postautor: headspace » 16 gru 2020, 13:03

MichałM pisze:10 (43). Kurcze widziałem jak pod sąsiedni blok Agata meble już przywiozła zamówienie więc ludzie już naprawdę są daleko z wykończeniami. Muszą puścić to ciepło. Trzeba być dobrej myśli.

To działa w obie strony bo podobno połowa mieszkań arcady w ogóle nie jest odebrana (nawet technicznie)
headspace
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 18 sie 2018, 8:06

Postautor: Steeler » 16 gru 2020, 13:35

W 44 (Czudecka 12) ok. 2/3 mieszkań poszło "pod wykończenie" (czyli rzeczony odbiór techniczny), tyle że jest różny poziom zaawansowania. Jedni mają podłogi, meble, drzwi i oprawy oświetleniowe, a inni dopiero przerabiają instalacje czy układają płytki. Tak czy siak nie ma co liczyć, że wszystkie mieszkania będą niebawem wykańczane - część została choćby kupiona jako lokata kapitału. W wielu blokach w Rzeszowie taka sytuacja ma miejsce - ostatnio nawet ktoś pisał w wątku SkyResu, że od roku stoją nieruszone mieszkania w stanie deweloperskim, podczas gdy sąsiedzi od dawna tam mieszkają.
Awatar użytkownika
Steeler
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 21 cze 2014, 12:20

Postautor: TomekRzeszow » 16 gru 2020, 13:50

Ale ludzie mogą sobie kupić jako inwestycję i niech sobie stoi i 3 lata , mnie to srednio interesuje. Ale są ludzie ktorzy chcą zamieszkać i w 21 wieku obsuwa w pradzie kilka miesięcy, ciepło jest ale nie włączają bo zawsze coś...jest nie na miejscu. Nikt cudów naprawdę nie oczekuje. Chęć ciepła w środku zimy, gdzie połowa ludzi już miała plany zamieszkania nie jest wygórowana.
TomekRzeszow
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 04 lip 2017, 17:52

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa