Weźcie jednak pod uwagę, że nawet jak MPEC włączy grzanie do bloku to bez prądu i tak logoterma nie ruszy - czy się mylę? W skrzynce jest bezpiecznik do logotermy. Warto więc zacząć od umowy na prąd zwłaszcza, że jak piszę Monia84 i tak czeka się min. 2 tyg na monterów.
Nie masz pojęcia o czym mówisz. Najnowsza logoterma meibes. Prąd jest potrzebny tylko i wyłącznie do otwarcia zaworu w logotermie. Wystarczy go delikatnie poluzować aby boleć się wysunął i już leci ciepło. Tak jakbyś nie odkręcał zaworu przy grzejniku, tylko próbował zawór delikatnie odkręcić. I ciepło leci. Pod warunkiem że na głównej magistrali będzie ciepły czynnik. Bo ja tego nie będzie to nawet prąd i kropidło nie pomoże.
Czyli mam się zgłosić do BOK na 8 marca rozumiem z kopią umowy i tym świstkiem o przyłączu? Nie ma możliwości załatwienia tego zdalnie, bo z tego co czytam kolejki tam są niebotyczne.
Byłem rano, kolejek nie było strasznych. 30 minut wszystko załatwione. Termin włączenia 7 grudzień. Pełna obsługa 6 osób pracuje więc idzie to naprawdę sprawnie. Potrzebny świstek o gotowość przyłączenia i dowód osobisty.