Blok jest praktycznie skończony. Zamontowane są drzwi do mieszkań, więc chcąc wejść trzeba mieć klucz od kierownika. W mieszkaniach sufity zostały wyszpachlowane, płytki na balkonach w większości położone. Klatki schodowe tez już mają płytki. Wokół bloku ułożono płytki klinkierowe i zaczynają robić kostkę odbojową.
A czy masz informację - lub ktokolwiek udzielający się w tym wątku - na temat postępów przy budowie ul. Czudeckiej? Kiedy ostatnio byłem w mieszkaniu (3 marca), to przy blokach 40 i 41 wyglądało to już całkiem przyjemnie i zgrywało się z relacją KLAUSA1978. Natomiast przy blokach 42-45 nie dało się zauważyć nawet zarysu, wkopanych krawężników, czegokolwiek. Coś się zmieniło na tym odcinku?
Przy blokach 40 i 41 zaczęli robić drogę. Chodnik ułożony jest od końca uliczki do krawędzi bloku 41. Wokół 42 i 43 zaczynają rownać ziemię i pojawiają się po malu krawężniki
Steeler pisze: Natomiast przy blokach 42-45 nie dało się zauważyć nawet zarysu, wkopanych krawężników, czegokolwiek. Coś się zmieniło na tym odcinku?
Byłam tam 10 marca to na ten czas jeśli chodzi o drogę to nie poczynili postępów ;P Trzeba się będzie uzbroić w cierpliwość Jeśli chodzi o środek to w 45 trwają prace nad przyłączami wod kan, wylewkami i tynkami, zamontowano parapety. W podziemiach chyba kładli pierwsze płytki.
Nawet się nie nastawiałem, że wówczas mógł być widoczny zarys całej drogi Wszak wykonawca ma kontraktowy termin do końca września, jednakże mam nadzieję, że wyrobią się wcześniej, bo od strony technicznej to nie jest ciężka inwestycja.
A jak postępy przy elewacji na 45? 3 marca - na moje oko - ok. 40% powierzchni ścian było oklejonych styropianem.
Ktoś na jednej z grup fcb udostępnił zdjęcie z zeszłej niedzieli gdzie blok w środkowej części pomalowany jest już na szaro, ale na fragmencie od strony bloku 44 nadal był pustak. Nie wiem jak na ten moment i nie wiem też jak od południowej strony to wygląda.
Zdjęcia jak wygląda mieszkanie i klatka na stan sprzed 3 tygodni w bloku 42. I widok na blok 45 z balkonu z bloku 42. https://www.sendspace.com/file/i4mig2