Moja pomyłka. Od strony 40 idzie szpila, nie 41.
Co do terminu oddania - oby tak było.
Zadanie "I" patrząc od strony ekonomicznej niestety nie wypada najlepiej. Architektura słaba, nawet bardzo, cena uśredniona, natomiast, na Projektancie głównym odbiorcą jest Kowalski taki jak ja, którego nie stać na designowanie obiektu. Po prostu, mam rodzinę, do szkoły dzieci będą miały blisko, kokosów nie zarabiam.
Cechy powyższe które wyróżniało to osiedle od innych inwestycji były właśnie takie. Relatywnie niska cena, dostępność do przedszkola, żłobka, szkoły, miejsce, przemyślany planing małej architektury.
Teraz oferują coraz wyższe bloki, coraz gęstszą zabudowę, coraz wyższe ceny.
Spekulanci mówią o 10 k za m2 do roku 2024.
Realia portfeli Kowalskich mogą jednak tego nie udźwignąć.
Z drugiej strony - mamy najazd Ukraińców, co też wzmaga popyt. Reasumując - najpewniej, będzie dalej drożało, ale nie dlatego że musi. To zmowa dewelopersko kupiecka.
Materiały nie muszą kosztować tak drogo. Kosztują bo MA BYĆ DROGO. Skąd to wiem? Z pracy w handlu i znajomości w branży deweloperskiej nie tylko w tym mieście.
Mieszkanie + zostało zablokowane w Rzeszowie przez radę miasta i Tadeusza.
Nie mając wyboru pchamy się w przepłacone kredyty do końca życia żeby mieszkać w przepłacanych mieszkankach.
Pamiętajmy - do roku 2025 w "stolicy innowacyjnych cen w stosunku do mizernych zarobków" ma zamieszkać 300 tysięcy zameldowanych obywateli.