autor: Snibril » 09 maja 2015, 10:38
W dniu wczorajszym byłem na terenie SkyRes'u ze znajomym, który kupił tam mieszkanie. Pierwsza rzecz która mi się rzuciła w oczy to parkingi. Zgadnijcie drodzy forumowicze ile jest ogólnodostępnych miejsc parkingowych? Ja doliczyłem się 44... 44 miejsca parkingowe na osiedlu, które ma ok 190 mieszkań.
Co do jakości wykończenia to przyznam, że nie jest tak tragicznie ale wysokim standardem tego bym nie nazwał. Co do samego mieszkania to najbardziej mi się podobał balkon:) Natomiast problemem okazały się pomiary ścian i sufitów. Mierzyliśmy wnękę kuchenną i okazało się, że różnica w poziomie sufitu między jednym rogiem wnęki, a drugim wynosi prawie 3 cm! Na tym etapie ciężko powiedzieć czy to sufit jest taki krzywy czy podłoga, ale nie napawa to optymizmem, zwłaszcza, że kolega chciał zabudować kuchnię po sufit, a teraz się okazuje, że może z tym być problem.
I jeszcze jedna sprawa. Otwory okienne na 8 piętrze i wyżej znajdują się na wysokości 114 cm od podłogi. Z tego co kojarzę, to przepisy budowlane mówią, że okna powyżej 20go metra powinny znajdować się na wysokości 110 cm, ale zazwyczaj się omija ten przepis montując na zewnątrz okna taką jakby barierkę, właśnie w tym celu aby okno nie było tak beznadziejnie wysoko.