[ul. Żmigrodzka] Słoneczny Stok (ADMA Development)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Żmigrodzka] Słoneczny Stok (ADMA Development)

Postautor: dzilong » 06 sty 2019, 21:56

To nie tak, tylko zaczepne i prowokacyjne posty jak Pana Santinel’a kompletnie nic nie wnoszą, a poza tym nie mam żadnych problemów, zapytałem jedynie o radę w sprawie logotermy :) a zrobiony przez dewelopera również się nie czuje bo mieszkanie mam odebrane, tynki w porzadku, wszystkie klamki w oknach Ok, zmiany wprowadzone wszystkie zgodnie z umowa wiec nie narzekam :)
Awatar użytkownika
dzilong
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 09 maja 2018, 18:48

Postautor: Santinel » 06 sty 2019, 22:05

dzilong pisze:Jeżeli temat nie dotyczy inwestycji, w której jest Pan właścicielem lokalu, to proszę nie zajmować się naszymi problemami tylko martwić się o swoje własne :)

Ja nie mam problemów, bo kupiłem u sprawdzonego developera.
Jeżeli Pan odebrał mieszkanie w bloku, który przypomina plac budowy i jest Pan zadowolony, to życzę tylko takich klientów temu developerowi. Widocznie nie wie Pan za co Pan zapłacił i czego powinien Pan oczekiwać.
Santinel
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 19:45

Postautor: dzilong » 06 sty 2019, 22:14

Może ma Pan rację. Teraz już czasu nie cofnę i cieszę się, że przynajmniej mieszkanie samo w sobie spełnia moje oczekiwania i wyobrażenia. Tak czy siak pozdrawiam i cieszę się, ze Pana deweloper jest solidniejszy i życzę Panu i sobie miłego mieszkania ;)
Awatar użytkownika
dzilong
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 09 maja 2018, 18:48

Postautor: Lokator b6 » 06 sty 2019, 23:27

Witam tak a propos narzekania Pana Santinel:
"Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan
Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: JanzRzeszowa » 30 mar 2017, 9:07

Santinel pisze:
Panie JanzRzeszowa, dlaczego nie sprzedaż mieszkania jak Ci się tyle rzeczy nie podoba? Wystarczy chcieć... Ale jak się nie chce to lepiej narzekać? Od twojego narzekania się coś zmieni? Może nie potrzebnie takie osobiste wycieczki robię, masz rację. Jednak takie narzekanie tak mnie wkurza, że nie wytrzymałem. Temat kończę, to twoja sprawa co robisz. Może tylko nie warto takk się tu cały czas żalić. Może ogranicz się do jednego w miesiącu zbiorowego wylewania żali...

Tak jak myślałem, żadnego uzasadnienia w sprawach dot. "Projektanta". Bo go być nie może. Brak odróżniania znaczeniowego wyrażenia żalić się od np.: uzasadniać merytorycznie robienie z ludzi idiotów przez rzeszowskich decydentów, to już jest ignorancja w Twojej strony.

A tak, ku zaspokojeniu Twojej ciekawości Santinel, wieżowce nie budują się na razie przed moimi oknami bo zapewne zacznie się to w lecie, ale i tak decyzja już zapadła.

A propos - żalenia się i narzekania, które to zarzucasz innym dot. wątku o " Projektancie". Czy to nie są Twoje słowa?

"U mnie w bloku ludzie (młodzi, zdrowi) nawet nie schodzą, lecz zjeżdżają jedno piętro. To wielka ściema, że ktoś deklaruje, że nie będzie tego robił.
To tak jak bym ja nie płacił na oświetlenie bo zadeklaruję, że będę sobie świecił komórką" (żal i narzekanie)

"(...)Niestety, pełno chamów, śmiecących, parkujących na drodze, wyprowadzających psy, które obsikują blok bo ich tępi właściciele myślą, że to perfumy, które wyparują za 5 min" (żal i narzekanie)

"Tępo prac Admy wydaje mi się za szybkie, a tempo prac Arkady bardzo wolne. Rzeczywiście ta różnica jest zastanawiająca, ale nie nikt nic nie wie i nikt nie powie, więc nie warto się tym zajmować. Z mojego doświadczenia wynika, że realnie można z tego stanu zakończyć budowę na wrzesień/październik, ale na tej budowie chyba jest jakieś inne tempo." (żal i narzekanie)

"Na parterach robią instalacje elektryczną w mieszkaniach. Termin oddania bloku za 21 miesięcy. Aż się wierzyć nie chce, że tak długo. Chyba jakaś przerwa w pracach musi jednak nastąpić. (żal i narzekanie)

"Wkurzające jest to, że oni mogą wszystko, a my nic i najbardziej wkurza ten brak informacji. My jesteśmy wszystko zmuszeni płacić w określanym harmonogramie, a oni zero obowiązków. Ale przecież kto nam każe u nich kupować..." (żal i narzekanie)

dalej nie chce mi się grzebać, bo i nie ma w czym..., ale wynika z powyższego, że na brak osobniczego malkontenctwa raczej nie możesz narzekać..., a to sprawy dot. tylko "Projektanta"
Lokator b6
Świeżak

Na forum od: 22 sty 2018, 23:00

Postautor: Santinel » 07 sty 2019, 0:14

panie lokatorze b6, rozbawiłeś mnie niesamowicie wyrywając z kontekstu moje wypowiedzi. Dotyczą one wielu sytuacji, bo miałem tu wiele mieszkań. Współczuję Ci, że w ten niedzielny wieczór nie masz z kim spędzać czasu i szukasz czegoś by udowodnić, że nie masz racji. Podziwiam zadowolenie z twojego dewelopera. Nazywa się to syndrom sztokholmski.
Ostatnio zmieniony 07 sty 2019, 10:11 przez Santinel, łącznie zmieniany 2 razy
Santinel
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 19:45

Postautor: Nowalokator » 07 sty 2019, 7:40

Eh jedno dziadostwo od robienia tutaj niepotrzebnej gownoburzy się stąd wywleklo to przylazlo następne. Ale wam się nudzi żeby aż zajmować się sprawami nie waszego developera i nie waszego mieszkania w tej inwestycji.
Nowalokator
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 22 sty 2018, 14:51

Postautor: robwert30 » 07 sty 2019, 10:25

Mam pytanie do osob, ktore odebraly juz mieszkania bo rozumiem ze ostatnia trasze wplacily. Jak zamierzacie zmusic opieszalego dewelopera do zakoczenia prac w waszych mieszkaniach, komorkach lokatorskich, czy czesciach wspolnych przeciez nie ma zadnej karty przetargowej bedzie sie to ciaglo w nieskoczonosc. Nowa inwestycja ruszyla a wszyscy znamy naszego dewelopera jak liczy sie z klientami i jak bardzo jest dla nich zyczliwy :(
robwert30
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 09 mar 2018, 10:57

Postautor: Nowalokator » 07 sty 2019, 11:50

Karta przetargowa jest nie podpisanie odbioru. Jak podpisałeś no to niestety obowiązują Cię terminy z umowy co do naprawy ewentualnych usterek.
Nowalokator
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 22 sty 2018, 14:51

Postautor: quadrifoglio990 » 07 sty 2019, 14:10

Ile wynosi ten termin w przypadku odebrania mieszkania? To jest gdzieś zapisane w tym protokole odbioru?
quadrifoglio990
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 12 maja 2017, 11:37

Postautor: tommek » 07 sty 2019, 22:00

Brak podpisania protokolu jak rozumie, to brak odbioru mieszkania..
Wiec rozwiazanie skuteczne, ale nie do konca na tym zalezy chyba mieszkancom.

Nie ma tu jakiegos prawnika, lub kogos kto zna taka osobe, aby podpiwiedziec dobre rozwiazanie sytuacji?
tommek
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 27 maja 2016, 18:52

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa